[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 32، شماره 5 - ( 10-1402 ) ::
جلد 32 شماره 5 صفحات 141-123 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تغییرات فیتوشیمیایی جلبک سبز Ulva lactuca و جلبک قهوه‌ای Sargassum vulgare در فصل‌های زمستان و بهار
احسان نظیفی1 ، فاطمه طریحی زاده1
1- دانشگاه مازندران
چکیده:   (642 مشاهده)
فرآورده‌‌های طبیعی جلبک‌‌های دریایی به دلیل کاربرد در زمینه‌های مختلف دارویی، تغذیه‌ای و کشاورزی در دنیا مورد توجه قرار گرفته‌‌اند. تحقیقات اخیر نشان داده ‌است که متابولیت‌‌های دریایی می‌توانند آینده اقتصاد زیستی را شکل دهند. جمعیت‌های فراوانی از جلبک‌های جنس Ulva و Sargassum در سواحل جنوبی ایران وجود دارد. لذا، در این پژوهش، جمعیت‌های U. lactuca و S. vulgare از سواحل بوشهر جمع‌آوری و رنگدانه‌های فتوسنتزی، کربوهیدرات‌های محلول، پروتئین کل و ترکیبات اسانس آنها در فصل‌های زمستان و بهار بررسی شد. نتایج نشان داد که گونه S. vulgare در بهار و گونه U. lactuca در زمستان دارای بیشترین میزان کلروفیل‌ها و کاروتنوئید کل بودند. میزان کربوهیدرات‌های محلول گونه U. lactuca در بهار نسبت به زمستان افزایش معنی‌داری داشت. میزان پروتئین کل در هر دو گونه در زمستان نسبت به بهار به ‌طور معنی‌داری افزایش یافت. ترکیبات عمده اسانس هر دو گونه شامل هیدروکربن‌های آلکانی بود که اغلب درصد فراوانی بیشتری در زمستان داشتند. در فصل بهار، اسیدهای چرب و ترکیبات آروماتیک دارای حلقه‌(های) فنیل در اسانس دو گونه مشاهده شد. با توجه به تغییر محتوای متابولیت‌‌های موجود در این گونه‌ها همراه با تغییرات فصلی، نتایج حاضر می‌تواند در انتخاب هدفمند گونه جلبکی و زمان برداشت مناسب جهت کاربردهای مختلف مؤثر باشد.
واژه‌های کلیدی: تغییرات بیوشیمیایی، تغییرات فصلی، جلبک دریایی، خلیج فارس، کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی
متن کامل [PDF 740 kb]   (522 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيولوژي آبزيان
دریافت: 1402/10/10 | پذیرش: 1402/10/10 | انتشار: 1402/12/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazifi E, Toreihizadeh F. Phytochemical variations of green algae, Ulva lactuca, and brown algae, Sargassum vulgare, in winter and spring seasons. isfj 2023; 32 (5) :123-141
URL: http://isfj.ir/article-1-2779-fa.html

نظیفی احسان، طریحی زاده فاطمه. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تغییرات فیتوشیمیایی جلبک سبز Ulva lactuca و جلبک قهوه‌ای Sargassum vulgare در فصل‌های زمستان و بهار. مجله علمي شيلات ايران. 1402; 32 (5) :123-141

URL: http://isfj.ir/article-1-2779-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 5 - ( 10-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.02 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4713