[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) ::
جلد 29 شماره 6 صفحات 29-42 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
سکینه یگانه، مینا اسمعیلی خاریکی، حامد احمدی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (461 مشاهده)
در مطالعه حاضر فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی غلظت‌‌های مختلف پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در زمان‌‌های مختلف آبکافت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 8 قطعه کپور معمولی با میانگین وزن 034/0±766/0 کیلوگرم از بازار تهیه شدند، سپس آبکافت سر ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز با غلظت 1 درصد (حجمی/وزنی) در دمای 55 درجه سانتی‌‌گراد و pH 8 در زمان‌‌های مختلف (30، 60، 120 و 180 دقیقه) انجام شد. نتایج آنالیز تقریبی نشان داد که در نتیجه آبکافت، درصد پروتئین (از 9/1±31/58 به 49/1±26/75 درصد) به طور معنی‌‌داری افزایش و مقدار چربی و خاکستر (به‌‌ترتیب از 87/0±46/16 به 97/0±37/2  و از 64/0±16/27 به 63/1±34/25 درصد) به طور معنی‌‌داری کاهش یافت (05/0p<). همچنین محتوای پروتئین محلول و درجه آبکافت با افزایش مدت زمان آبکافت به طور معنی‌‌داری افزایش یافت به‌طوری‌‌که بیشترین پروتئین محلول 19/0±01/23 میلی‌‌گرم/ میلی‌‌لیتر و درجه آبکافت 86/0±67/49 درصد در زمان 180 دقیقه به‌دست آمد (05/0p<). درصد مهار رادیکال آزاد DPPH نیز با افزایش غلظت و افزایش مدت زمان آبکافت، به طور معنی‌‌داری افزایش یافت (05/0p<) و بهترین زمان برای شاخص قدرت مهار رایکال آزاد DPPH، 180 دقیقه و مقدار IC50 در حذف این رادیکال، 08/2 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر تعیین شد. همچنین با افزایش غلظت و زمان آبکافت، قدرت کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی و فعالیت مهارکنندگی رادیکال ABTS نیز افزایش معنی‌‌داری پیدا کردند (05/0p<). به طور کلی، با توجه به عملکرد مناسب پروتئین آبکافتی سر ماهی کپور معمولی در حذف رادیکال‌‌های آزاد DPPH و ABTS و قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی، می‌‌توان اظهار داشت که این پروتئین آبکافتی می‌‌تواند به عنوان یک افزودنی غذایی با عملکرد آنتی‌‌اکسیدانی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: پروتئین آبکافتی، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، سر کپور معمولی، قدرت مهار رادیکال آزاد، قدرت کاهندگی آهن
متن کامل [PDF 763 kb]   (111 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1399/2/19 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yeganeh S, Esmaeili Kharyeki M, Ahmadi H. Effect of hydrolysis time on the antioxidant activity of Common carp (Cyprinus carpio) head protein hydrolysate. isfj. 2021; 29 (6) :29-42
URL: http://isfj.ir/article-1-2405-fa.html

یگانه سکینه، اسمعیلی خاریکی مینا، احمدی حامد. مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (6) :29-42

URL: http://isfj.ir/article-1-2405-fa.html



دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4319