[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) ::
جلد 29 شماره 6 صفحات 42-29 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
سکینه یگانه* 1، مینا اسمعیلی خاریکی1 ، حامد احمدی1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (2021 مشاهده)
در مطالعه حاضر فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی غلظت‌‌های مختلف پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در زمان‌‌های مختلف آبکافت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 8 قطعه کپور معمولی با میانگین وزن 034/0±766/0 کیلوگرم از بازار تهیه شدند، سپس آبکافت سر ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز با غلظت 1 درصد (حجمی/وزنی) در دمای 55 درجه سانتی‌‌گراد و pH 8 در زمان‌‌های مختلف (30، 60، 120 و 180 دقیقه) انجام شد. نتایج آنالیز تقریبی نشان داد که در نتیجه آبکافت، درصد پروتئین (از 9/1±31/58 به 49/1±26/75 درصد) به طور معنی‌‌داری افزایش و مقدار چربی و خاکستر (به‌‌ترتیب از 87/0±46/16 به 97/0±37/2  و از 64/0±16/27 به 63/1±34/25 درصد) به طور معنی‌‌داری کاهش یافت (05/0p<). همچنین محتوای پروتئین محلول و درجه آبکافت با افزایش مدت زمان آبکافت به طور معنی‌‌داری افزایش یافت به‌طوری‌‌که بیشترین پروتئین محلول 19/0±01/23 میلی‌‌گرم/ میلی‌‌لیتر و درجه آبکافت 86/0±67/49 درصد در زمان 180 دقیقه به‌دست آمد (05/0p<). درصد مهار رادیکال آزاد DPPH نیز با افزایش غلظت و افزایش مدت زمان آبکافت، به طور معنی‌‌داری افزایش یافت (05/0p<) و بهترین زمان برای شاخص قدرت مهار رایکال آزاد DPPH، 180 دقیقه و مقدار IC50 در حذف این رادیکال، 08/2 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر تعیین شد. همچنین با افزایش غلظت و زمان آبکافت، قدرت کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی و فعالیت مهارکنندگی رادیکال ABTS نیز افزایش معنی‌‌داری پیدا کردند (05/0p<). به طور کلی، با توجه به عملکرد مناسب پروتئین آبکافتی سر ماهی کپور معمولی در حذف رادیکال‌‌های آزاد DPPH و ABTS و قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی، می‌‌توان اظهار داشت که این پروتئین آبکافتی می‌‌تواند به عنوان یک افزودنی غذایی با عملکرد آنتی‌‌اکسیدانی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: پروتئین آبکافتی، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، سر کپور معمولی، قدرت مهار رادیکال آزاد، قدرت کاهندگی آهن
متن کامل [PDF 763 kb]   (473 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1399/2/19 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yeganeh S, Esmaeili Kharyeki M, Ahmadi H. Effect of hydrolysis time on the antioxidant activity of Common carp (Cyprinus carpio) head protein hydrolysate. isfj 2021; 29 (6) :29-42
URL: http://isfj.ir/article-1-2405-fa.html

یگانه سکینه، اسمعیلی خاریکی مینا، احمدی حامد. مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (6) :29-42

URL: http://isfj.ir/article-1-2405-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645