[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 6 - ( 10-1400 ) ::
جلد 30 شماره 6 صفحات 12-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات سطوح مختلف جایگزینی پودر ملخ صحرایی (Schistocerca gregaria) بر عملکرد رشد، بقا، ترکیبات بیوشیمیایی و آنزیم‌‌های هضمی روده بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
هادی اسدی، حمید علاف نویریان*، مجیدرضا خوش خلق، رقیه صفری
دانشگاه گیلان
چکیده:   (1054 مشاهده)
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر ملخ صحرایی (Schistocerca gregaria) به جای پودر ماهی بر عملکرد رشد، بقاء و ترکیب بیوشیمیایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان انجام شد. چهار جیره با مقدار یکسان نیتروژن (5/46 درصد) و انرژی (4652 کیلوکالری)، با سطوح مختلف جایگزینی 0 درصد (تیمار شاهد)، 15 درصد (SG15)، 30 درصد (SG30) و 60 درصد (SG60) پودر ماهی با پودر ملخ صحرایی فرموله شدند. جیره‌‌ها در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تیمار و سه تکرار و میانگین وزن اولیه (33/0± 08/5 گرم) در 12 مخزن و به مدت 8 هفته توزیع شدند (تعداد 25 قطعه ماهی در هر تانک) و غذادهی سه بار در روز تا حد سیری انجام شد. پارامترهای فیزیکوشیمیایی مانند درجه حرارت (3/17 درجه سانتیگراد)، اکسیژن محلول (49/6 میلی‌‌گرم در لیتر)، pH (55/7) در طول آزمایش ثابت بودند. مطابق با نتایج، بیشترین وزن نهایی در تیمار 30 درصد مشاهده شد (89/34±20/616 درصد) و تفاوت بین تیمارهای صفر، 15 و 60 درصد معنی‌‌دار بود (05/0>p). در تیمار 60 درصد کاهش معنی‌‌دار شاخص‌‌های رشد و کارایی تغذیه نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>p). حداکثر مقدار پروتئین در تیمار 30 درصد بود و مقادیر چربی و رطوبت لاشه در تیمارهای آزمایشی نیز دارای تفاوت معنی‌‌داری با تیمار شاهد بودند (05/0>p). مطابق با آنالیز آنزیم‌‌های گوارشی، بیشترین مقدار فعالیت آنزیم‌‌های پروتئاز و آمیلاز در ماهیان تغذیه شده با جیره SG30 مشاهده گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد استفاده از 30 درصد پودر ملخ به جای پودر ماهی می‌‌تواند باعث بهبود عملکرد رشد، ترکیبات بیوشیمیایی لاشه و آنزیم‌‌های گوارشی گردد.
واژه‌های کلیدی: پودر حشره، کارایی غذا، بازماندگی، ترکیب لاشه، ماهی قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 570 kb]   (278 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/5/6 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1400/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi H, Allaf Noveirian H, Khishkholgh M R, Safari R. Effects of different levels of locust meal (Schistocerca gregaria) replacement on growth function, survival, biochemical composition and intestinal digestive enzymes of rainbow trout fingerling (Oncorhynchus mykiss). isfj. 2021; 30 (6) :1-12
URL: http://isfj.ir/article-1-2519-fa.html

اسدی هادی، علاف نویریان حمید، خوش خلق مجیدرضا، صفری رقیه. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات سطوح مختلف جایگزینی پودر ملخ صحرایی (Schistocerca gregaria) بر عملکرد رشد، بقا، ترکیبات بیوشیمیایی و آنزیم‌‌های هضمی روده بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (6) :12-1

URL: http://isfj.ir/article-1-2519-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 6 - ( 10-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4414