[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 1 - ( 2-1403 ) ::
جلد 33 شماره 1 صفحات 51-41 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر پروبیوتیک Bacillus vallismortis IS03 بر عملکرد رشد و کارایی خوراک میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در استخرهای خاکی
بابک قائدنیا 1، مریم میربخش1 ، محمد خلیل پذیر2 ، محمود بهمنی1 ، محمود حافظیه1
1- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
2- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده میگوی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
چکیده:   (504 مشاهده)
عملکرد مثبت باکتری‌های سودمند (پروبیوتیک‌‌ها) در ارتقای تولید آبزیان موضوعی اثبات شده بوده است و خانواده Bacillaceae از پرکاربردترین باکتری‌ها در آبزی‌پروری محسوب می‌شوند. این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه اثر پروبیوتیک بومی Bacillus vallismortis IS03 (JQ085958.1) با غلظت 1011 CFU در کیلوگرم،  بر عملکرد رشد، کارایی خوراک و میزان بیومس برداشت شده میگوی سفید غربی در استخرهای پرورشی خاکی انجام شد. برای این منظور دو تیمارشامل افزودن پروبیوتیک به آب و افزودن پروبیوتیک به خوراک و یک گروه شاهد (بدون پروبیوتیک) در نظر گرفته شد. طی 100 روز دوره پرورش در استخرهای پرورشی با تراکم ذخیره‌سازی 500 هزار  عدد در هکتار، کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار آب (60/1) و سپس در تیمار خوراک (62/1) ثبت شد که با گروه شاهد (74/1) اختلاف معنی‌داری داشت (05/0p<). درصد بازماندگی در تیمار آب (72/80 درصد) و در تیمار خوراک (09/80 درصد) ثبت گردید که بین تیمار آب و شاهد اختلاف معنی‌داری وجود داشت (05/0p<). بیشترین میزان بیومس برداشت شده به‌ترتیب در تیمار آب و سپس در تیمار خوراک بود که با شاهد، اختلاف معنی‌داری مشاهده شد (05/0p<). میزان نرخ رشد نسبی و ویژه در تیمارها با شاهد، اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0p<). اما میزان وزن نهایی میگو در زمان برداشت در تیمار آب با  گروه شاهد اختلاف معنی‌داری داشت (05/0p<). با توجه به اثرات مثبت و معنی‌داری پروبیوتیک Bacillus vallismortis IS03 در روش افزودن به آب بر میزان بازماندگی، بیومس برداشت شده و ضریب تبدیل غذایی، می‌توان این باکتری را به عنوان پروبیوتیک مناسب برای افزودن به آب استخرهای پرورش میگو پیشنهاد نمود.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، میگو، Bacillus vallismortis، شاخص رشد، ضریب تبدیل غذایی، بیومس
متن کامل [PDF 775 kb]   (168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1402/9/26 | پذیرش: 1403/2/10 | انتشار: 1403/3/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaednia B, Mirbakhsh M, Pazir M K, Bahmani M, Hafezieh M. Effect of probiotic Bacillus vallismortis IS03 on growth performance and feed efficiency in Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) in earthen ponds. isfj 2024; 33 (1) :41-51
URL: http://isfj.ir/article-1-2776-fa.html

قائدنیا بابک، میربخش مریم، پذیر محمد خلیل، بهمنی محمود، حافظیه محمود. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر پروبیوتیک Bacillus vallismortis IS03 بر عملکرد رشد و کارایی خوراک میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در استخرهای خاکی. مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (1) :41-51

URL: http://isfj.ir/article-1-2776-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 1 - ( 2-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4660