[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 31، شماره 2 - ( 4-1401 ) ::
جلد 31 شماره 2 صفحات 93-83 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تعیین گونه مناسب نرم تن برای صنایع دارویی و غذایی با استفاده از پروفایل استرول و اسیدهای چرب چهار گونه نرم‌‌تن دریایی ساحل قشم
پریا اکبری*، اسماء مفتاح‌زهی
چابهار دانشکده علوم دریایی چابهار
چکیده:   (331 مشاهده)
این مطالعه به منظور بررسی پروفایل استرول و اسیدهای چرب چهار گونه نرم‌‌تن (دوکفه‌‌ای صخره‌‌ای اویستر ؛Saccostrea cuculata، دوکفه‌‌ای کلم؛ Callista umbonella و صدف ملوک یا استوانه‌‌ای؛ Solen vagina) و یک گونه حلزون خوراکی (Ampullaria cuprina) و تعیین بهترین گونه نرم تن ساحل قشم طراحی شده است. گونه‌‌های نرم‌‌تن (هرکدام 100 عدد) در جعبه‌‌های سرد به همراه یخ نگهداری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند و محتوی اسید‌‌های چرب و استرول‌‌های نرم تن با کمک دستگاه کرماتوگرافی گازی آنالیز شدند. بیشترین میزان مریستیک اسید (14:0)، لوریک اسید (12:0)، پنتادکانوئیک اسید (15:0)، هپتادکانوئیک اسید (17:0)، استئاریک اسید (18:0) و مجموع اسید‌‌های چرب اشباع در حلزون خوراکی و کمترین مریستیک اسید (14:0)، پالمیتولئیک اسید (16:1)، پنتادکانوئیک اسید (15:0)، هپتادکانوئیک اسید (17:0) و استئاریک اسید (18:0) در دوکفه‌‌ای صخره‌‌ای اویستر مشاهده شد. کمترین میزان کلسترول و بیشترین میزان 5 و 12 استیگما درانول، کمپاستونول، استیگما استرول، دلتا 7 کمپسترول و دلتا 5 اوناسترول نیزدر حلزون خوراکی مشاهده شد. این مطالعه، بر تفاوت پروفایل استرول و اسید‌‌های چرب چهار گونه نرم‌‌تن انتخاب شده تاکید داشت که بهترین پروفایل استرول و اسید‌‌های چرب در حلزون خوراکی مشاهده شد که می‌‌تواند برای تولید محصولات بهداشتی مختلف، در صنایع دارویی و غذایی پیشنهاد گردد.
واژه‌های کلیدی: استرول، ترکیب اسید‌‌های چرب، دو کفه‌‌ای اویستر، دو کفه‌‌ای کلم، ملوک، حلزون خوراکی
متن کامل [PDF 533 kb]   (104 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1398/12/29 | پذیرش: 1400/6/30 | انتشار: 1401/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbary P, Meftah Zehi A. Determining the suitable mollusk species for pharmaceutical and food industries using sterol and fatty acid profiles of four marine mollusc species from Qeshm coast.. isfj 2022; 31 (2) :83-93
URL: http://isfj.ir/article-1-2382-fa.html

اکبری پریا، مفتاح‌زهی اسماء. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تعیین گونه مناسب نرم تن برای صنایع دارویی و غذایی با استفاده از پروفایل استرول و اسیدهای چرب چهار گونه نرم‌‌تن دریایی ساحل قشم. مجله علمي شيلات ايران 1401; 31 (2) :93-83

URL: http://isfj.ir/article-1-2382-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 2 - ( 4-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4505