امروزه، فرآوردههای گیاهی بهعنوان گروه جدیدی از محرکهای رشد، یک روش تغذیهای جایگزین برای محرکهای رشد آنتیبیوتیکی در آبزیپروری فراهم نمودهاند. این مطالعه بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف سنگروویت (0، 05/0، 1/0 و 15/0 %) بر رشد، برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون، بازماندگی و توان تحمل شوری در کپور معمولی (117/0±62/2 گرم) انجام شد. بعد از 45 روز تغذیه، نتایج نشان داد که عملکرد رشد شامل؛ افزایش وزن و نرخ رشد ویژه در ماهیان تغذیه شده با سنگروویت در مقایسه با گروه شاهد بهبود یافت، امّا بین آنها تفاوت معنیداری وجود نداشت (05/0<p). بین پارامترهای بیوشیمیایی در ماهیان تغذیه شده با سنگروویت نسبت به گروه شاهد تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0>p). کمترین مقدار کلسترول در گروه 05/0% و بیشترین سطح پروتئین کل در گروه 15/0 % سنگروویت مشاهده شد. همچنین، بیشترین مقدار گلوکز در تیمار شاهد مشاهده شد. بهمنظور تعیین اثر مکمل گیاهی بر مقاومت به تنش شوری، بعد از 45 روز تغذیه، تنش شوری انجام شد. به منظور سنجش هماتوکریت، خونگیری طی ساعات 24، 72، 120 و 168 بعد از تنش انجام شد. میزان هماتوکریت در بین تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0>p). در روز سوّم بعد از تنش، میزان هماتوکریت در همه گروهها کاهش یافت. بازماندگی و مقاومت به تنش شوری تحت تأثیر مکمل غذاای سنگروویت قرار نگرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن سنگروویت به جیره ماهی میتواند عملکرد رشد و پارامترهای بیوشیمیایی خون بچهماهیان کپور معمولی را بهبود بخشد.