[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 144-133 برگشت به فهرست نسخه ها
ترکیبا ت تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) مناطق مختلف ساحلی استان سیستان و بلوچستان
محمود حافظیه* 1، یزدان مرادی1 ، محمد پورکاظمی1 ، شهرام دادگر1 ، منصور شریفیان1
1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
چکیده:   (6480 مشاهده)

در این بررسی تغییر ترکیبات تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم  جمع آوری شده از سه ایستگاه در هر یک از شش منطقه ساحلی استان سیستان و بلوچستان  بدست آمد. گیاه پس از جمع آوری  شستشو، خشک و پودر شده  به آزمایشگاه منتقل و پروتئین کل(درصد وزن خشک) با روش کجلدال، اسید های آمینه با بهره گیری از دستگاه HPLC، چربی کل          (درصد وزن خشک)  با روش سوکسله و اسید های چرب ضروری با تعیین میزان FAMES (متیل استرهای اسید های چرب) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی، کربوهیدرات ( درصد وزن خشک) با روش فنل سولفوریک اسید، ویتامین ها با استفاده از دستگاه HPLC، خاکستر با روش سوختن در کوره، مواد معدنی با کمک گرفتن از روش های فلیم فتومتری و آستاگزانتین  نیز از روش  اسپکتروفتومتری اندازه گیری و پس از تایید نرمال بودن میانگین ها با PP plot برنامه SPSS مورد بررسی  مقایسه­ای آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سارگاسوم جمع آوری شده از ساحل طیس  به شکل خشک دارای 15/1±18/9 درصد پروتئین(p<0.05)، 15/0±18/2 درصد چربی(p>0.05)، 2/1(p>0.05)EF ، 03/2±11/33 کربوهیدرات (p>0.05)، 83/11±14/230 کیلو کالری بر 100 گرم ماده خشک انرژی(p<0.05)، 03/1±11/11 درصد مواد معدنی(p<0.05) و 87/10 ±51/115 میلی­گرم کمپلکس ویتامین ها در 100 گرم ماده خوراکی (p<0.05) و 00/1±11/104 میکرو گرم آستاگزانتین در 100 گرم  وزن خشک نمونه (p<0.05) می باشد که نسبت به پنج تیمار جمع­آوری شده از مناطق دیگر نمونه­برداری  دارای ارزش غذایی بالاتری است. همچنین پروفایل اسید های چرب ضروری بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی دار آماری نشان داد (p<0.05)که در مورد نمونه های بدست آمده از ساحل طیس بالاترین بوده است ولی پروفایل اسیدهای آمینه بجز لوسین، هیچ اختلاف آماری بین تیمارهای مناطق جغرافیایی نشان نداد(p>0.05).

واژه‌های کلیدی: Sargassum ilicifolium، ترکیبات شیمیایی، استان سیستان و بلوچستان
متن کامل [PDF 1259 kb]   (2265 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/9/5 | پذیرش: 1395/11/12 | انتشار: 1395/11/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hafezieh M, Moradi Y, Pourkazemi M, Dadgar S, Sharifian M. Determination of proximal and chemical composition of Sistan and Baluchistan province geographical beaches strain of Sargassum ilicifolium. isfj 2017; 25 (4) :133-144
URL: http://isfj.ir/article-1-1460-fa.html

حافظیه محمود، مرادی یزدان، پورکاظمی محمد، دادگر شهرام، شریفیان منصور. ترکیبا ت تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) مناطق مختلف ساحلی استان سیستان و بلوچستان . مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (4) :133-144

URL: http://isfj.ir/article-1-1460-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645