1- گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. 2- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بوشهر، بوشهر، ایران. 3- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران. 4- گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، بندرعباس، ایران.
چکیده: (5904 مشاهده)
اثر تغذیهای ماکروجلبک قرمز گراسیلاریا (Gracilariapygmaea) بر عملکرد رشد، شاخصهایخونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی باس دریایی آسیایی (Latescalcarifer) با وزن اولیه 9/5±28 گرم در یک دوره شش هفتهایبررسی شد.جیرههای آزمایشی شامل دو جیره کنترل مثبت (آرد ماهی) و منفی (آرد ماهی-پودر سویا) و سه جیره حاوی جلبک گراسیلاریا با جایگزینی در سطوح 3، 6 و 9 درصد بود. نتایج نشان داد که جایگزینی سطوح متفاوت جلبک قرمز گراسیلاریا در جیره غذایی باس دریایی آسیایی بر میزان رشد روزانه، ضریب تبدیل غذایی و وزن نهایی تأثیر منفی نداشته و حتی وزن نهایی در تیمار نغذیه شده با 6%گراسیلاریا، بیشتر از سایر تیمارها بود. شاخص وضعیت در تیمار کنترل منفی (تیمار شاهد) و نرخ رشد ویژه در تیمار تغذیه شده با 6%گراسیلاریا بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>p). در بین تیمارهای مختلف از نظر میزان هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبولهای سفید و شمارش افتراقی آن اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0<p). در بین شاخصهای بیوشیمیایی سرم ماهی باس دریایی آسیایی تنها گلوکز تفاوت معنیداری را در بین تیمارهای مختلف نشان نداد (05/0<p). میزان کلسترول در تیمار کنترل منفی و گراسیلاریا 9%مشابه و در مقایسه با سایر تیمارها، به طور معنیداری بالاتر بود (05/0>p). مقادیر آلبومین در تیمار گراسیلاریا 6%و پروتئین کل، تری گلیسیرید و کلسترول در تیمار گراسیلاریا 3%پایین ترین سطح را داشتند.در مجموع، بنظر میرسد جایگزینی منبع گران آرد ماهی با ماکروجلبک قرمز گراسیلاریا در جیره غذایی ماهی گوشتخوار باس دریایی آسیایی تأثیر منفی بر شاخصهای رشد و ایمنی ندارد و حتی موجب بهبود برخی شاخصهای رشد و پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون در سطح جایگزینی 6%میشود.
Farhoudi A, Sourinezhad I, Nafisi M, Sajjadi M, Salarzade A. Effect of partial substitution of fishmeal by red algae Gracilaria pygmaea on the growth performance, hematology and serum biochemistry parameters of Asian Seabass Lates calcarifer (Bloch, 1790). isfj 2017; 26 (3) :77-89 URL: http://isfj.ir/article-1-1619-fa.html
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است