[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 19، شماره 2 - ( 4-1389 ) ::
جلد 19 شماره 2 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر وزن و طول مولدین ماهی شیربت (Barbus grypus) روی تولید و رشد بچه ماهی تا مرحله انگشت قد
فرود بساک کاهکش1 ، وحید یاوری ، غلامرضا اسکندری ، غلامحسین محمدی
چکیده:   (8771 مشاهده)

این بررسی برای تعیین اثر وزن و طول کل مولدین ماهی شیربت (Barbus grypus) روی تولید بچه ماهی و رشد تا مرحله انگشت قد صورت گرفته است. برای این منظور سه گروه وزنی و طولی مولدین ماده (سه تیمار) انتخاب شد. تیمار یک مولدین با میانگین (± انحراف استاندارد) وزنی 479±5/2212 گرم و میانگین طول کل70/6±68/62 سانتیمتر، تیماردو مولدین با میانگین وزنی780±4518 گرم و میانگین طول کل36/4±12/79 سانتیمتر، تیمار سه با میانگین وزنی 1171±5/7712 گرم و میانگین طول کل 13/3±62/92 سانتیمتر بودند. مولدین نر برای کل تیمارها مشترک و میانگین وزن آنها 100±1400 گرم و میا نگین طول کل آنها 35/7 ±62/54 سا نتیمتر بود. مولدین ماده در دو نوبت و با فاصله زمانی 10 ساعت با هورمون عصاره غده هیپوفیز به میزان 3 میلیگرم در کیلوگرم و مولدین نر در یک مرحله همراه با مرحله دوم مولدین ماده و به میزان 2 میلیگرم در کیلوگرم مورد القاء قرار گرفتند. میزان بازماندگی لارو، بازماندگی بچه ماهی و پارامترهای رشد (ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی) تا مرحله انگشت قد در گروههای وزنی موصوف اندازه گیری شد. مرحله پرورش لارو در استخرهای خاکی فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی مانند اکسیژن محلول، pH، درجه حرارت، شفافیت، نیترات و فسفات استخرهای پرورش لارو اندازه گیری شد و هیچگونه اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده نگردید. با مقایسه نتایج داده های مربوط به ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی، درصد بازماندگی بچه ماهی تیمارهای مختلف در طول دوره پرورش اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. اما با مقایسه نتایج داده های مربوط به بازماندگی لارو اختلاف معنی داری بین تیمار دو (مولدین با وزن و طول متوسط) با سایر تیمار وجود دارد (در سطح 95 درصد اطمینان). با افزایش وزن مولدین، این شاخصها افزایش و در محدوده وزنی (± انحراف استاندارد) 780 ±4518 گرم و میانگین طول کل 36/4±12/79 سانتیمتر (تیمار دو) به بعد کاهش می یابد. لذا جهت بالا بردن میزان بازماندگی لارو و رشد بیشتر بهتر است از مولدین در محدوده وزن و طول متوسط (استفاده شده درتیمار دو) استفاده گردد.

متن کامل [PDF 391 kb]   (1868 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1395/8/29 | پذیرش: 1395/8/29 | انتشار: 1395/8/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kahkesh F, Yavari V, Eskandary G, Mohammadi G. Effects of weight and length of Barb us grypus broodstock on fingerlings production and growth. isfj 2010; 19 (2) :1-8
URL: http://isfj.ir/article-1-1691-fa.html

بساک کاهکش فرود، یاوری وحید، اسکندری غلامرضا، محمدی غلامحسین. اثر وزن و طول مولدین ماهی شیربت (Barbus grypus) روی تولید و رشد بچه ماهی تا مرحله انگشت قد . مجله علمي شيلات ايران. 1389; 19 (2) :1-8

URL: http://isfj.ir/article-1-1691-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 2 - ( 4-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710