1- سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور 2- کارخانه خوراک آبزیان بهدانه
چکیده: (3446 مشاهده)
به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین جیره (35، 40، 45، 50 و 55 درصد)بر میزان رشد، ترکیب بدن و قابلیت هضم بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmotruttacaspius)، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی و اجرا گردید. تعداد 225 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن 45/0 ± 85/4 گرم در 15 وان فایبرگلاس 250 لیتری (15 قطعه در هر وان) با 3 تکرار در هر تیمار به مدت 63 روز تغذیه شدند. میانگین دمای آب در طول دوره پرورش 5/1± 7/14 درجه سانتیگراد و اکسیژن محلول 68/0 ± 6/7 میلیگرم در لیتر بود. وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین و ضریب چاقی ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 40 درصد پروتئین، بهطور معنیداری [V1]از ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 35 و 55 درصد پروتئین بالاتر بود (05/0P<). با افزایش پروتئین در جیره غذایی ماهیان به میزان بیش از 45 درصد، ضریب تبدیل غذایی به طور معنیداری [V2]افزایش یافت. نتایج بیانگر تأثیر معنیدار سطوح مختلف پروتئین جیره بر مقادیر پروتئین، چربی و رطوبت لاشه بود. میزان پروتئین لاشه باافزایش پروتئین جیره تاسطح 45 درصدافزایشودرسطوحبالاترکاهش یافت. میزان خاکستر لاشهنیز درتیمارتغذیه شدهباجیرهحاوی45درصدپروتئیننسبتبهسایر تیمارهابهطور معنیداریبیشتربود (05/0P<). تفاوت معنیدار[V3] در مقادیر متوسط قابلیت هضم ظاهری پروتئین و انرژی خام لاشه بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد، به جز ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 35 درصد پروتئین که به طور معنیداری پایینتر از سایر تیمارها بود(05/0P<). نتایجنشان داد، کاهش درصد پروتئین جیره به دلیل کاهش میزان پودر ماهی موجبکاهشقابلیتهضمپروتئینوانرژی شد. بنابراین، میزان بالاتر از 40 درصد و پایینتر از 45 درصد پروتئین در جیره بچه ماهی آزاد پرورشی به منظور دستیابی به حداکثر رشد و صرفه اقتصادی توصیه میشود.
Mohseni M, Pourkazemi M, Karaminasab M, Rastravan M. Effect of different dietary protein levels on growth, carcass biochemical composition and apparent digestibility coefficient in juvenile Caspian trout (Salmo trutta caspius). isfj 2019; 28 (2) :165-177 URL: http://isfj.ir/article-1-2106-fa.html
محسنی محمود، پورکاظمی محمد، کرمی نسب مصطفی، راست روان محمد اسماعیل. بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی بر میزان رشد، ترکیب
شیمیایی بدن و قابلیت هضم مواد مغذی در بچه ماهی آزاد دریای خزر
(Salmo trutta caspius)
. مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (2) :165-177
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است