یک آزمایش 8 هفتهای به منظور تعیین مقدار مناسب جایگزینی پودر ماهی جیره با پودر سوسک زرد (Tenebrio molitor) جهت ارزیابی اثر آن بر عملکرد رشد، شاخصهای خونی و پاسخهای ایمنی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. 5 جیره با میزان نیتروژن و چربی یکسان با سطوح جایگزینی 0 درصد (شاهد)، 25 درصد (TM25)، 50 درصد (TM50)، 75 درصد (TM75) و 100 درصد (TM100) پودر ماهی با پودر سوسک زرد فرموله شدند. هر جیره به طور تصادفی در سه تکرار با 20 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن اولیه 5/0±10 گرم تقسیمبندی گردید (مجموعاً 300 بچه ماهی). در پایان آزمایش نتایج نشان داد که میانگین وزن نهایی بچه ماهیان تغذیه شده با جیرههای شاهد (7/0±7/41گرم) و جیره حاوی 25 درصد (1/2±1/43 گرم) پودر لارو سوسک زرد به طور معنیداری نسبت به سایر تیمارها بالاتر بود (05/0>p). پایین ترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار شاهد (1/0±76/0) مشاهده شد که نسبت به تیمار 70 درصد (06/0±93/0) اختلاف معنی داری داشت (05/0>p).درصد افزایش وزن ماهیان با افزایش میزان پودر سوسک زرد در جیره کاهش نشان داد. تعداد سلول های قرمز خون تحت تأثیر سوسک زرد قرار نگرفت، اما میزان هموگلوبین و هماتوکریت با افزایش سطح سوسک زردکاهش یافتند (05/0>p). جایگزینی پودر ماهی با پودر سوسک زرد تأثیر معنیداری بر میزان گلوکز و تری گلیسرید پلاسما ماهیان در مقایسه با جیره شاهد ایجاد نکرد (05/0<p). پروتئین کل، آلبومین و گلوبولین پلاسما به طور معنیداری تحت تأثیر سطوح مختلف سوسک زرد قرار گرفتند(05/0>p). میزان هورمون کورتیزول و فعالیت مسیر کمپلمان پلاسما در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری نشان نداد (05/0<p). بر اساس آنالیز خط شکسته سطح بهینه جایگزینی پودر ماهی با پودر سوسک زرد در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان 25 درصد میباشد و در این سطح بچه ماهیان بالاترین درصد افزایش وزن را نشان دادند.