1- مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان دریایی شادروان دکتر یوسفپور، سیاهکل، ایران 2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
چکیده: (1865 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف تعیین ارگانیسم های غذایی موجود در استخرهای خاکی و ترجیح بچه ماهیان شیپ در مصرف از آنها انجام شد. نمونه برداری به مدت 6 هفته در 6 نوبت و از 2 استخر خاکی 4 هکتاری انجام گردید. در هر استخر سه محل نمونه برداری در نظر گرفته شد.به منظور بررسی زئوپلانکتونها و بنتوزهای خورده شده، از محتویات معده 180 قطعه بچه ماهی شیپ نمونه برداری صورت گرفت. بیشترینفراوانی ارگانیسم های غذاییدر استخرهامربوط به کوپهپودا و ناپلی آنها با 58/49 درصد بود و بالاترینمیزان آنها درمحتویات معدهبچه ماهیان شیپ مربوط به کلادوسرابا 19/61 درصد و شیرونومیده با 27/25 درصد مشاهده گردید. شاخص انتخاب غذا برای شیرونومیده، کلادوسراو استراکودا، مثبتولی شاخص انتخاب غذا برای کوپهپودا، منفی بود. بنابراین، نتایج این مطالعه مؤید آن است که در طول دوره پرورش در استخر، بچه ماهیان شیپ تمایل زیادی برای تغذیه از ارگانیسمهای غذایی نظیر کلادوسرا، استراکودا و شیرونومید از خود نشان میدهند بطوریکه دافنی و شیرونومید به عنوان غذای اصلی و استراکودا جزء غذای اتفاقی آنها محسوب میشوند و فقطدرصورتی تغذیهاز کوپهپودا صورت می گیردکه بیومس کلادوسرا، استراکودا و شیرونومید در استخر محدود باشد.
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است