1- گروه شیلات ، واحد بندرعباس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس ، ایران 2- گروه شیلات ، واحد بابل ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بابل ، ایران
چکیده: (3442 مشاهده)
هدفازمطالعه حاضربررسی مکمل آلفالیپوئیک اسید (ALA) بهعنوانیکمنبع آنتیاکسیدانیاست. در این آزمایش ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 02/0± 16/22 گرم در چهار تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفتند. جیرههای آزمایشی شامل: شاهد (جیره تجاری فاقد مکمل)، mg/kg500 ALA، mg/kg1000 ALA و جیره حاوی mg/kg1500 ALA بودند. پس از پایان هشت هفته، فاکتورهای رشد، ترکیب عضله ماهی، میزان آنزیمهای گلوتاتیون- اس-ترانسفراز (GST)، گلوتاتیون (GSH) و فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) در بافت عضله، کبد و روده اندازهگیری شدند. نتایج فاکتورهای رشد نشان داد که درصد افزایش وزن، افزایش طول و نرخ رشد ویژه بین تیمارهای مختلف معنیدار بود (p<0.05) و بیشترین میزان در تیمارهای حاوی 500 و 1000 میلیگرم بر کیلوگرم ALA مشاهده شد. نتایج ترکیب لاشه قزلآلا تغذیه شده با ALA نشاندهنده تفاوت معنیدار در پروتئین و ماده خشک بود (p<0.05)، و تیمار حاوی غلظت 1500 ALA بیشترین پروتئین و ماده خشک لاشه را نشان داد. علاوه بر این، اثر غلظتهای مختلف آلفا لیپوئیک اسید بر میزان فعالیت آنزیمهای GST، GSH و CAT در بافت های عضله، کبد و روده معنیدار بود (p<0.05). در عضله، با افزایش غلظت ALA میزان آنزیم کاتالاز نیز افزایش یافت. همچنین، بیشترین و کمترین مقدار آنزیم GSH و GST به ترتیب در تیمار حاوی غلظت 1000 و شاهد مشاهده شد. در بافت روده و کبد، فعالیت آنزیمهای GSH، GST و CAT در تیمارهای حاوی ALA بیشتر از شاهد بود. با توجه به نتایج رشد، افزایش پروتئین لاشه و بهبود فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی بواسطه ALA، استفاده از این مکمل با غلظت 1000 میلیگرم بر کیلوگرم توصیه میگردد.
Biniaz H, Salarzadeh A, Ghobadi S, Mohammadi Zadeh F, Esmaeili A H. Effect of alpha-lipoic acid on growth, body composition and activity of some antioxidant enzymes in muscle, liver and intestine of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj 2020; 29 (1) :93-104 URL: http://isfj.ir/article-1-2284-fa.html
بی نیاز حجت اله، سالارزاده علیرضا، قبادی شایان، محمدی زاده فلورا، اسماعیلی امیر حسین. اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (1) :93-104
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است