به منظور بررسی تأثیر خوراکی پودر فلفل قرمز تند بر برخی پارامترهای رشد، بقاء فراسنجههای خونی و پاسخهای سیستم ایمنی ماهیان قزلآلای رنگینکمان، تعداد 240 عدد بچه ماهی (میانگین وزن 33/0±69/15 گرم) در 12 مخزن (هر مخزن 20 عدد ماهی) به صورت تصادفی تقسیم شد و به مدت 45 روز با مقادیر 0، 1، 3 و 5 درصد پودر فلفل قرمز تند (Capsicum annuum) در غذا (هر کدام با 3 تکرار) مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج شاخصهای رشد نشان داد، بالاترین مقدار افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در تیمار 5 درصدنسبت به سایر تیمارهامشاهده شد (05/0>P). کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی بصورت همزمان در تیمارهای تغذیه شده با 3 و 5 درصد فلفل قرمز مشاهده شد. همچنین شاخص وضعیت بین تیمارها اختلاف معنیداری نشان نداد (05/0<P). بیشترین میزان بقا مربوط به تیمارهای 3 و 5 درصد فلفل بود و این شاخص در تیمار 1 و شاهد اختلاف معنیداری نداشت (05/0<P). بیشترین تعداد گلبولهای قرمز در تیمار 3 و 5 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین درصد هماتوکریت در تیمار 5 درصد فلفل مشاهده شد (05/0>P). بیشترین تعداد گلبولهای سفید در تیمارهای تغذیه شده با فلفل قرمز در مقایسه با شاهد مشاهده شد. بیشترین درصد لنفوسیتها در تیمار 5 درصد مشاهده شد. بیشترین میزان فعالیت لیزوزیم، C3 و IgM در تیمار 5 درصد فلفل مشاهده شد که با سایر تیمارها دارای اختلاف معنیدار بود (05/0>P). همچنین میزان C4 در تیمارهای تغذیه شده با فلفل نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری داشت (05/0>P). بطورکلی، مکملسازی جیره غذایی تجاری ماهی قزل آلا با 5 درصد پودر فلفل قرمز تند سبب بهبود عملکرد رشد، بهرهوری تغذیه و سیستم ایمنی بچه ماهیان قزل آلا گردید.
Shamsaie Mehrjan M, Hosseini Shekarabi S P, Mahjob Zardest M, Mohammadi N. Effect of dietary supplementation of red chili pepper (Capsicum annuum) powder on growth parameters, survival rate, hematological indices and some immunity responses of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fry. isfj 2020; 29 (1) :131-140 URL: http://isfj.ir/article-1-2287-fa.html
شمسایی مهرجان مهدی، حسینی شکرابی سید پژمان، محجوب زردست مهدی، محمدی نگار. تأثیر مکمل غذایی پودر فلفل قرمز تند (Capsicum annuum) بر شاخصهای رشد، میزان بقاء، فراسنجههای خونی و برخی از پاسخهای ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (1) :131-140
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است