جداسازی و بررسی ویژگیهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوسهای (Lactobacillus) روده قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) و توان ضد باکتریایی آنها در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri)
|
نیکی نادعلیزاده طبری1 ، سعید مشکینی 2، امیر توکمه چی3 |
1- گروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران 2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشکاه ارومیه، ارومیه، ایران 3- گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشکاه ارومیه، ارومیه، ایران |
|
چکیده: (2381 مشاهده) |
لاکتوباسیلوسها متداولترین باکتریهای پروبیوتیک هستند. هدف این مطالعه، جداسازی و ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوسهای روده قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) برای تقویت دستگاه گوارش این ماهی بود. پس از تهیه 75 عدد ماهی قزلآلای رنگینکمان پرورشی، محتویات روده آنها در محیط آبگوشتMRS (de MAN, ROGOSA and SHARPE) کشت شده و 56 پرگنه لاکتوباسیلوس با آزمونهای بیوشیمیایی مشخص شدند. سویههای لاکتوباسیلوس با آزمونهای بیوشیمیایی و واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) شناسایی و فعالیت ضدباکتریایی، حساسیت در برابر آنتیبیوتیکها، مقاومت در برابر صفرا و شرایط اسیدی (3=pH) مورد بررسی قرار گرفت. جمعا شش سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) ، لاکتوباسیلوس روتری (Lactobacillus reuteri)، لاکتوباسیلوس انیمالیس (Lactobacillus animalis)، لاکتوباسیلوس فرمنتوم (Lactobacillus fermentum)، لاکتوباسیلوس لیشمانیا (Lactobacillus Leishmania) و لاکتوباسیلوس دلبروکی (Lactobacillus delbrueckii) شناسایی شدند. فعالیت ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس لیشمانیا در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) به طور معنیداری (05/0˂p) بیشتر از آنتیبیوتیک انروفلوکساسین بود. همه سویههای جداسازی شده در برابر آنتیبیوتیکهای اکساسیلین و وانکومایسین مقاوم و به تتراسایکلین حساس بودند. لاکتوباسیلوس انیمالیس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی بترتیب بیشترین مقاومت را در برابر صفرا (05/0˂p) و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیشترین مقاومت را در برابر شرایط اسیدی از خود نشان دادند. براساس نتایج در مجرای گوارشی قزلآلای رنگینکمان، لاکتوباسیلوسهایی پروبیوتیک وجود دارد که از میان آنها لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس دلبروکی از ویژگیهای پروبیوتیک بهتری برخوردارند. |
|
واژههای کلیدی: لاکتوباسیلوس، قزلآلای رنگینکمان، خواص پروبیوتیک، Yersinia ruckeri |
|
متن کامل [PDF 887 kb]
(607 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
ميكروبيولوژي آبزيان دریافت: 1398/8/19 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10
|
|
|
|