:: دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) ::
جلد 30 شماره 1 صفحات 187-192 برگشت به فهرست نسخه ها
یافته علمی کوتاه: اثر پروبیوتیک انتروکوکوس فکالیس بر رشد، شاخص‌‌های خونی و فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
نیلوفر دیلمی، الهام معظمیان، محمد سعید فریدونی، پریا اکبری
دانشگاه آزاد شیراز
چکیده:   (450 مشاهده)
تحقیق حاضر به­منظور بررسی اثر پروبیوتیک انتروکوکوس فکالیس (NBRC 100480) در جیره غذایی، بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی  و فعالیت آنزیم­­­­ های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان ((Oncorhynchus mykiss به مدت 8 هفته انجام گرفت. در این مطالعه، تعداد 240 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 2/1 ± 12گرم در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 20 عدد در هر تکرار) دسته­بندی شدند. تیمار­ها عبارت بودند از تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده پروبیوتیک) و تیمار­های آزمایشی به­ترتیب حاوی 108×3، 108× 5 و 108 × 8 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا بود. نتایج  نشان داد که بیشترین وزن نهایی و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار حاوی108× 5 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا مشاهده شد و  اختلاف معنیداری با گروه شاهد و سایر تیمارها نشان داد (05/0>P). بیشترین فعالیت آنزیم پروتئاز، تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت در تیمار حاوی 108× 5 و 108 × 8 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا مشاهده شد (05/0>P). به­طورکلی می­توان نتیجه گرفت که استفاده از108× 5 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا  سویه انتروکوکوس فکالیس در جیره غذایی می­تواند منجر به  بهبود رشد، شاخص های خونی و فعالیت آنزیم­­­ پروتئاز ماهی قزل آلای رنگین کمان شود
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، انتروکوکوس فکالیس، شاخص‌‌های رشد، قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان، فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی
متن کامل [PDF 562 kb]   (148 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1398/9/12 | پذیرش: 1399/12/27 | انتشار: 1400/2/10


XML   English Abstract   Print



دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها