یافته علمی کوتاه: اثر پروبیوتیک انتروکوکوس فکالیس بر رشد، شاخصهای خونی و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
|
نیلوفر دیلمی1 ، الهام معظمیان* 1، محمد سعید فریدونی2 ، پریا اکبری3 |
1- دانشگاه آزاد شیراز 2- دانشگاه شیراز 3- دانشگاه علوم دریابیی و دریانوردی چابهار |
|
چکیده: (2228 مشاهده) |
تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر پروبیوتیک انتروکوکوس فکالیس (NBRC 100480) در جیره غذایی، بر عملکرد رشد، شاخصهای خونی و فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان ((Oncorhynchus mykiss به مدت 8 هفته انجام گرفت. در این مطالعه، تعداد 240 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 2/1 ± 12گرم در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 20 عدد در هر تکرار) دستهبندی شدند. تیمارها عبارت بودند از تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده پروبیوتیک) و تیمارهای آزمایشی بهترتیب حاوی 108×3، 108× 5 و 108 × 8 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا بود. نتایج نشان داد که بیشترین وزن نهایی و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار حاوی108× 5 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا مشاهده شد و اختلاف معنیداری با گروه شاهد و سایر تیمارها نشان داد (05/0>P). بیشترین فعالیت آنزیم پروتئاز، تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت در تیمار حاوی 108× 5 و 108 × 8 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا مشاهده شد (05/0>P). بهطورکلی میتوان نتیجه گرفت که استفاده از108× 5 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا سویه انتروکوکوس فکالیس در جیره غذایی میتواند منجر به بهبود رشد، شاخص های خونی و فعالیت آنزیم پروتئاز ماهی قزل آلای رنگین کمان شود |
|
واژههای کلیدی: پروبیوتیک، انتروکوکوس فکالیس، شاخصهای رشد، قزلآلای رنگینکمان، فعالیت آنزیمهای گوارشی |
|
متن کامل [PDF 562 kb]
(623 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تكثير و پرورش دریافت: 1398/9/12 | پذیرش: 1399/12/27 | انتشار: 1400/2/10
|
|
|
|