:: دوره 29، شماره 5 - ( 10-1399 ) ::
جلد 29 شماره 5 صفحات 209-199 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی برون‌‌تنی فعالیت ضد میکربی ترکیب بنزآلکانیوم کلراید و گلوتارآلدهید (REMOVE) بر آبهای با شوری متفاوت
دنیا نیک آئین 1، احمد عرفان منش2 ، رضا مردانپور3
1- دانشگاه تهران
2- گروه پژوهشی فرآورده‌‌های بیولوژیک دامی، سازمان جهاددانشگاهی تهران، جهاددانشگاهی، ایران
3- گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1846 مشاهده)
پایداری ضدعفونی‌‌کننده‌‌ها در آب یکی از ویژگی‌‌های مطلوب این ترکیبات محسوب می‌‌شود. شرایط فیزیکوشیمیایی آب مانند سختی، pH، شوری و ... می‌‌تواند بر عملکرد ضدعفونی‌‌کننده‌‌ها تأثیر بگذارد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر شوری‌‌های  مختلف آب بر خاصیت ضدمیکربی ضدعفونی کننده تجاری REMOVE (ترکیب بنزآلکانیوم کلراید و گلوتارآلدهید) علیه برخی میکروارگانیسم‌‌های بیماری‌‌زای حقیقی و فرصت‌‌طلب آبزیان طراحی و اجرا گردید. ابتدا چهار باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، آئروموناس سالمونیسیدا، ویبریو هاروئی و استرپتوکوکوس آگالاکتیه و سه قارچ آسپرجیلوس نایجر، فوزاریوم اوکسیسپوروم و جنس ساپرولگنیا انتخاب و در شرایط مناسب دمایی در محیط مناسب کشت داده شدند. سپس رقت‌‌های 106Í3-1 از هر میکروارگانیسم تهیه شد و عملکرد ضدعفونی کننده  REMOVE(در دو غلظت ppm 20 و 10) در غلظت‌‌های مختلف شوری (ppt 40، 20، 0) در دو بازه زمانی min 40 و 20 بر ماندگاری میکروارگانیسم‌‌های مورد مطالعه به دو روش انتشار دیسک و در محیط مایع در شرایط آزمایشگاهی ارزیابی گردید. بین دو غلظت ppm 20 و 10 ضدعفونی‌‌کننده در شوری‌‌های مختلف، اختلاف آماری معنی‌‌داری بر شمارش میکروارگانیسم‌‌های مورد مطالعه مشاهده نگردید (05/0<p). لیکن افزایش میزان شوری به ppt 40 و 20، تأثیر معنی‌‌داری بر ماندگاری جمعیت میکروارگانیسم‌‌ها در مقایسه با شوری ppt 0 داشت (05/0>p). در غلظت ppt 40، بیشترین مقدار CFU/ml مربوط به باکتری و. هاروئی بود. گرچه در شرایط شوری نیز ضدعفونی‌‌کننده قادر به کاهش جمعیت میکروارگانیسم‌‌ها می‌‌باشد، لیکن در مقایسه با غلظت ppt 0 این کاهش چندان مؤثر نخواهد بود. بنابراین، بر اساس نتایج مطالعه حاضر، احتمالاً می‌‌توان از این ضدعفونی‌‌کننده برای کم کردن جمعیت باکتری‌‌ها در شرایط شوری آب استفاده کرد، لیکن این کم کردن در عمل به تنهایی نتیجه بخش نخواهد بود و در کنار آن نیاز به استفاده از برنامه‌‌های کنترلی دیگری نیز می‌‌باشد.
 
واژه‌های کلیدی: فعالیت ضدمیکربی، شوری، ضدعفونی‌‌کننده ریموو، بنزآلکانیوم کلراید، گلوتارآلدهید
متن کامل [PDF 647 kb]   (676 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي آبزيان
دریافت: 1398/11/30 | پذیرش: 1399/11/7 | انتشار: 1399/11/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 5 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها