مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی عصارههای اتانولی، آبی و آبی– اتانولی چهار گونه نرمتن دریایی ساحل قشم
|
پریا اکبری1 ، سیمین دلیران2، اسماء مفتاحزهی2 |
1- دانشگاه دریانوردی 2- گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران. |
|
چکیده: (1341 مشاهده) |
این مطالعه به مقایسه فعالیت آنتی اکسیدان و محتوای فنلی عصاره چهار گونه نرمتن (دوکفهای صخرهای اویستر؛ Saccostrea cuculate، دوکفهای کلم؛ Callista umbonella و صدف ملوک یا استوانهای؛ Solen vagina و حلزون خوراکی؛ Ampullaria cuprina) و تعیین بهترین نرمتن درساحل قشم پرداخته است. گونههای نرمتن (هرکدام 100 عدد) پس از جمعآوری، در جعبههای سرد به همراه یخ نگهداری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. نمونهها بهخوبی آسیاب و عصارههای آبی، اتانولی (اتانول 90 درصد) و اتانولی: آبی (50:50) از آنها تهیه شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار محتوای فنلی (66/81 میلیگرم بر گرم عصاره)، فعالیت ضد رادیکالی دی فنیل پیکریل هیدرازیل (66/1722 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) و فعالیت ضد رادیکالی معادل ترولکس آن (33/649 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) در عصاره اتانولی حلزون خوراکی مشاهده شد. همچنین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی به سه روش فسفومولیبدیم 66/606 میکرومول ترولکس و احیاء آهن (740 میکرومول آهن در گرم عصاره و توان احیاء کنندگی 24/1 در حلزون خوراکی دارای ماکزیمم فعالیت بود. عصارههای آبی، اتانولی و اتانولی: آبی 4 گونه نرمتن در تمامی مدلهای مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی از خود نشان دادند. در کل، عصاره اتانولی حلزون خوراکی بهترین فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی را نشان داد که میتواند به عنوان منابع غنی از آنتی اکسیدانهای طبیعی برای استفاده از مواد غذایی توصیه شود.
|
|
واژههای کلیدی: فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل، دو کفهای اویستر، دو کفهای کلم، ملوک، حلزون خوراکی |
|
متن کامل [PDF 457 kb]
(836 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
فيزيولوژي آبزيان دریافت: 1399/1/6 | پذیرش: 1399/2/17 | انتشار: 1401/6/10
|
|
|
|