[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 30، شماره 2 - ( 4-1400 ) ::
جلد 30 شماره 2 صفحات 9-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ بررسی کیفیت خوراک پرواری ماهیان قزل‌آلا در مزارع پرورش ماهی استان فارس
عبدالحمید کریمی1 ، محمدحسین ابراهیمی1 ، مهرداد زمان پور* 1، محمود حافظیه1 ، امان الله صلح جو1
1- سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (2232 مشاهده)
این پژوهش برای ارزیابی وضعیت کیفی ترکیبات شیمیایی شامل رطوبت، پروتئین‏ خام، خاکستر خام، چربی خام، NDF (الیاف نامحلول در شوینده‏ خنثی) و ADF (الیاف نامحلول در شوینده‏ی اسیدی)، و امکان آلودگی به آفلاتوکسین و کپک در خوراک‏های پرواری ماهیان قزل‏آلای مورد استفاده در مزارع پرورش ماهی استان فارس و کارخانه‏های تأمین کننده خوراک ماهی انجام شد. از بین کارخانه‏‏هایی که سهم عمده در تأمین خوراک GFT1 و GFT2 مورد نیاز مزارع پرورش ماهی در استان فارس را دارند، میزان پروتئین‏ خام خوراکGFT1 وGFT2 کارخانه شماره 2، از نظر پروتئین‏ با سه کارخانه دیگر تفاوت آماری معنی‏داری دارد (05/0p<). تنها خوراک GFT1 تولیدی درکارخانه شماره 2 تأمین کننده حداقل میزان پروتئین‏ خام مورد نیاز ماهیان پرواری این گروه‏ها بود. میزان پروتئین‏ خام خوراک GFT3 و GFT4 مربوط به کارخانه‏های شماره 2 و 3 از کارخانه‏های شماره 1 و 4 (05/0p<) بیش‌تر بود، ولی همه کارخانه‏ها، تأمین‌کننده حداقل میزان پروتئین‏ خام مورد نیاز ماهیان این گروه بودند. نتایج بررسی آلودگی تمامی نمونه‏های خوراک‏های پرواری (GFT1, GFT2, GFT3, GFT4) مزارع پرورش ماهی و کارخانه‏های تأمین کننده این خوراک‏ها به آفلاتوکسین و کپک نشان داد که میزان آلودگی از حد استاندارد کم‌تر است. در مجموع، با توجه به ترکیب شیمیایی متفاوت نمونه‏های خوراک ماهیان پرواری موجود در مزارع، کارخانه‏های مختلف تأمین‌کننده خوراک و عدم تأمین نیاز ماهیان پرواری در سنین مختلف، پایش مستمر خوراک تولیدی در کارخانه‏های مختلف و ارائه رهنمودهای اصلاحی در جهت بهبود وضعیت تغذیه‏ای ماهیان پرواری الزامی است.
 
واژه‌های کلیدی: خوراک، ماهی قزل‌آلا، مزارع پرورش ماهی، مدیریت پرورش
متن کامل [PDF 410 kb]   (532 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/9/8 | پذیرش: 1399/10/16 | انتشار: 1400/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi A, Ebrahimi M, Zamanpoore M, Hafezieh M, Solhjoo A. Survey on feed quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) in fish farms of Fars Province. isfj 2021; 30 (2) :1-9
URL: http://isfj.ir/article-1-2466-fa.html

کریمی عبدالحمید، ابراهیمی محمدحسین، زمان پور مهرداد، حافظیه محمود، صلح جو امان الله. مقاله علمی – پژوهشی:‌ بررسی کیفیت خوراک پرواری ماهیان قزل‌آلا در مزارع پرورش ماهی استان فارس. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (2) :1-9

URL: http://isfj.ir/article-1-2466-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 2 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645