مقاله علمی – پژوهشی: مطالعه اثر تروگزروتین خوراکی بر مقاومت در برابر انگل ایکتیوفتیریوس مولتیفیلیس (Ichthyophthirius multifilis) در ماهیقرمز (Carassius auratus)
|
شلاله موسوی 1، نجمه شیخ زاده1 ، امین مرندی2 |
1- گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. 2- گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. |
|
چکیده: (1275 مشاهده) |
تروگزروتین با فرمول شیمیایی C33H42O19 که به عنوان ویتامین P4 شناخته میشود، یک مشتق تریهیدروکسی اتیله شده از بیوفلاونوئید طبیعی روتین (Rutin) است. اثرات مثبت تروگزروتین در بهبود عملکرد رشد، شاخصهای فیزیولوژیک و ایمنی در مطالعات گذشته مشخص شده است. این مطالعه نیز به منظور ارزیابی اثر تروگزروتین بر مقاومت در برابر انگل خارجی Ichthyophthirius multifilis در ماهی قرمز انجام گرفت. بدین منظور، ماهیها با میانگین وزن اولیه 08/0±74/2 گرم در 8 تانک شیشهای و چهار گروه آزمایشی شامل یک گروه کنترل و سه گروه تیمار توزیع شدند. در دوره آزمایشی، ماهیها با جیرههای حاوی 0، 1/0، 3/0 و 5/0گرم افزودنی تروگزروتین به ازاء هر کیلوگرم جیره، به مدت 80 روز تغذیه شدند. در پایان دوره، ماهیها در معرض تعداد 4000 ترونت ایک به ازای هر ماهی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که علائم مختلف، از جمله پرخونی و زخم بالهها، در گروه شاهد در مقایسه با گروههای تیمار برجسته است. تعداد کل تروفونتهای انگل نیز در ماهیان تیمار شده با مقادیر 3/0 و 5/0 گرم در کیلوگرم تروگزروتین در مقایسه با ماهیهای گروه شاهد به طور معنیداری کاهش یافت (05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشاندهنده تأثیر مثبت تروگزروتین خوراکی بر مقاومت در برابر انگل خارجی I. multifiliis در ماهی قرمز است. |
|
واژههای کلیدی: تروگزروتین، ماهی قرمز، انگل، Ichthyophthirius multifilis |
|
متن کامل [PDF 512 kb]
(325 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت و بيماريهاي آبزيان دریافت: 1400/2/4 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1400/8/10
|
|
|
|