مقاله علمی – پژوهشی: جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با سطوح مختلف روغن گیاهی کانولا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آﻧﺰیﻢهای گوارشی بچه تاسماهیان سیبری
(Acipenser baerii)
|
محمود محسنی* 1، میرحامد سید حسنی1 ، منصور شریفیان2 ، سمیه حسنپور3 |
1- رشت- موسسه تاسماهیان 2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران. 3- دانشگاه پیام نور گیلان، رشت، ایران. |
|
چکیده: (885 مشاهده) |
تاثیر جایگزینی سطوح مختلف روغن ماهی کیلکا با روغن کانولا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و آنزیمهای گوارشی بچه تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii) مورد بررسی قرار گرفت. 180 عدد بچه ماهی (وزن متوسط 09/2±5/22 گرم) به مدت 10 هفته با 4 جیره غذایی پروتئین و چربی (44 و 14 درصد) ((1: 100 درصد روغن ماهی (FO100)، 2: 100 درصد روغن کانولا (CO100)،3: 50 درصد روغن ماهی + 50 درصد روغن کانولا (CO50+FO50) و 4: 70 درصد روغن ماهی + 30 درصد روغن کانولا (FO100+CO30)) تغذیه شدند. میاﻧﮕﻴن شاخصهای رشد و کارایی غذا در ﺑﭽﻪﻣﺎﻫﻴان تغذیه شده با جیره های FO100 و CO100 به طور معنیداری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی مخلوطی از روﻏﻦ کانولا و روغن ماهی (CO50+FO50 و FO100+CO30) کمتر بود (05/0p<). تغییر در نسبت روﻏﻦ ﻣﺎﻫﯽ و روﻏﻦ کانولا موجب تغییر معنیدار در رطوﺑﺖ، ﭼﺮﺑﯽ و خاکستر لاشه (05/0p<) شد، اما اثر معنیداری بر پروتئین لاشه نداشت (05/0p>). مقادیر آنزیم لیپاز و کیموتریپسین در ماهیان تغذیهشده با جیره CO50+FO50 به طور معنیداری بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیرههای FO100و CO100 بود (05/0p<). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده ترکیبی از منابع روغن گیاهی و روغن جانوری به نسبت مساوی تاثیر بهتری بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و آنزیمهای گوارشی تاسماهی سیبری در مرحله رشد دارد. |
|
واژههای کلیدی: تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)، روغن کانولا، روغن ماهی، عملکرد رشد و ترکیب لاشه |
|
متن کامل [PDF 812 kb]
(732 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1400/3/6 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/6/10
|
|
|
|