مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر تغذیه با میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) خیسانده و تخمیر شده بر میزان رشد، مصرف غذا و ترکیب لاشه کپور معمولی (Cyprinus carpio)
|
مهدیه نارویی1 ، حجت اله علمداری* 1 |
1- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان |
|
چکیده: (807 مشاهده) |
میوه پوستکنده بلوط به مدت 48-24 ساعت در آب معمولی خیسانده شد. بلوط 24 ساعت خیسانده شده، با مخمر نانوایی به مدت 24 ساعت تخمیر شد. اثر 4 نوع جیره غذایی شامل تیمارهای 1: جیره فاقد بلوط، 2: جیره حاوی بلوط خیسانده و تخمیر نشده، 3: جیره حاوی بلوط 48 ساعت خیسانده شده و 4: جیره حاوی بلوط 24 ساعت خیسانده شده و 24 ساعت تخمیر شده بر کپور معمولی با وزن آغازین 8 گرم در مدت 61 روز، تعیین گردید. میزان ترکیبات فنولی میوه بلوط در اثر خیساندن و تخمیر به طور معنیدار کاهش یافت (05/0P<). جیره اثر معنیداری بر طول کل، بلع غذا، رطوبت لاشه و نرخ زندهمانی نداشت (05/0<P). تیمار 3 در مقایسه با تیمارهای 2 و 4 به طور معنیدار سبب افزایش وزن و نرخ رشد ویژه گردید. ضریب چاقی در تیمار 3 به طور معنیداری بیشتر از تیمار 4 بود. بهترین ضریب تبدیل غذایی، نرخ بازدهی پروتئین و نرخ بازدهی چربی در تیمار 3 مشاهده شد که تفاوت معنیدار با تیمار 2 داشت. ذخیره پروتئین در تیمارهای بلوط فاقد تفاوت معنیدار بود، اما تیمار 4 به طور معنیدار ذخیره پروتئینی کمتری در مقایسه با تیمار 1 داشت. بیشترین ذخیره چربی در تیمار 1 مشاهده شد که این تفاوت با تیمارهای 3 و 4 معنیدار بود. بلوط منجر به کاهش معنیدار پروتئین خام، چربی خام و خاکستر لاشه گردید. تیمارهای بلوط از لحاظ خاکستر لاشه تفاوت معنیداری با هم نداشتند. اثر منفی تیمار 3 بر درصد چربی خام و تیمار 4 بر درصد پروتئین خام لاشه بیشتر بود. بلوط 48 ساعت خیسانده شده، اثر منفی بر رشد و مصرف غذا نداشت و میتوان تا 5 درصد جیره از آن استفاده نمود اما مطالعه سایر روشهای خیساندن و تخمیر جهت بهبود کیفیت لاشه توصیه میگردد. |
|
واژههای کلیدی: شاخصهای رشد، ترکیب لاشه، میوه بلوط ایرانی، کپور معمولی |
|
متن کامل [PDF 588 kb]
(659 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1400/11/7 | پذیرش: 1401/2/10 | انتشار: 1401/2/10
|
|
|
|