:: دوره 31، شماره 3 - ( 6-1401 ) ::
جلد 31 شماره 3 صفحات 28-17 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ فعالیت آنزیم‌ کیموتریپسین استخراج شده از روده فیل ماهی (Huso huso) تحت تأثیر برخی عوامل فیزیکی و شیمیایی
عباس زمانی* 1، مریم خواجوی1
1- دانشگاه ملایر
چکیده:   (689 مشاهده)
در مطالعه حاضر، عوامل فیزیکی و شیمیایی شامل تعیین دما و pH بهینه و اثر بازدارنده‌های آنزیمی، یون‌های فلزی، سورفاکتانت‌ها و عوامل اکسیدکننده بر میزان فعالیت آنزیم کیموتریپسین استخراج شده از روده فیل ماهی (Huso huso) بررسی گردید. براساس یافته‌های این تحقیق، دما و pH بهینه فعالیت آنزیم کیموتریپسین به‌ترتیب 50 درجه سانتی‌گراد و 8 بود و در دمای بالاتر از 50 درجه سانتی‌گراد فعالیت آن به‌شدت کاهش یافت. بازدارنده‌ها شامل SBTI، TLCK،PMSF، پارا آمینوبنزآمیدین، TPCK، ، یدواستیک اسید و EDTA بطور معنی‌داری از فعالیت آنزیم جلوگیری کردند که بازدارنده‌های PMSF، SBTI و TPCK اثر مهارکنندگی کاملی بر فعالیت آنزیم داشتند (05/0>P). یون‌های + + سبب افزایش معنی‌دار و یون‌هایCu2+،Ba2+، Co2+،Zn2+،Fe2+ + باعث کاهش معنی‌دار فعالیت آنزیم گردیدند (05/0>P). یون‌های+ و Na+اثر معنی‌داری بر فعالیت آنزیم نشان ندادند (05/0P>). فعالیت آنزیم کیموتریپسین در حضور سورفاکتانت‌های ساپونین و سدیم کولات افزایش معنی‌دار (05/0>P) و در حضور سدیم دودسیل سولفات و عوامل اکسیدکننده (سدیم پربورات و پراکسید هیدروژن) کاهش معنی‌داری (05/0>P) نشان داد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد فعالیت آنزیم‌ کیموتریپسین در روده فیل‌‌ماهی در حضور بازدارنده‌ها، یون‌های فلزی (غیر +،Mg2+، K+ وNa+)، سدیم دودسیل سولفات، سدیم پربورات و پراکسید هیدروژن کاهش معنی‌دار و در حضور Ca2+ وMg2+، ساپونین و سدیم کولات افزایش معنی‌داری داشت که می‌تواند در ارزیابی اثرگذاری آنها بر فعالیت بهینه این آنزیم در فیزیولوژی گوارش فیل ماهی موثر باشد.
واژه‌های کلیدی: روده، کیموتریپسین، فیل ماهی، عوامل فیزیکی و شیمیایی
متن کامل [PDF 531 kb]   (362 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1401/2/14 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/6/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 3 - ( 6-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها