[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 31، شماره 5 - ( 10-1401 ) ::
جلد 31 شماره 5 صفحات 66-53 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر حفاظتی مکمل ویتامینی E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و بیوشیمیایی بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
مجتبی پوراحد انزابی1 ، کوروش سروی مغانلو* 1، احمد ایمانی1 ، راحله طهماسبی2
1- دانشگاه ارومیه
2- جهاد دانشگاهی، واحد ارومیه
چکیده:   (663 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر حفاظتی ویتامین‌‌های E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده جیره غذایی، بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و بیوشیمیایی بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام گرفت. بدین منظور، 240 عدد بچه‌ماهی با میانگین وزنی 25/0±75/12 گرم در 4 تیمار آزمایشی شامل تیمار 1: جیره‌های غذایی حاوی روغن ماهی تازه، تیمار 2: روغن ماهی اکسید شده، تیمار 3: روغن ماهی اکسید شده به ‌همراه سطح کم مکمل ویتامینی (100 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین E، 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C) و تیمار 4: روغن ماهی اکسید شده به‌همراه سطح زیاد مکمل ویتامینی (200 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین E، 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C)، به ‌مدت 60 روز تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، شاخص‌های نرخ رشد ویژه (SGR)، درصد افزایش وزن بدن (%WG) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) محاسبه شدند. همچنین شاخص‌های خونی و بیوشیمیایی سرم (کلسترول، تری‌گلیسیرید، HDL و LDL) مورد سنجش قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله، در تیمارهای 2، 3 و 4 شاخص‌های SGR و %WG کاهش و FCR افزایش یافت (05/0>p). تعداد گلبول‌های سفید (WBC)، تعداد گلبول‌های قرمز (RBC)، هموگلوبین (Hb) و هماتوکریت (Htc) در تیمارهای 2، 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین تری‌گلیسیرید و HDL به‌ترتیب در تیمارهای 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین برای شاخص‌های کلسترول و LDL سرم، اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0<p). در نهایت، نتیجه‌گیری شد که روغن ماهی اکسید شده اثرات سوء بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و بیوشیمیایی دارد و مکمل ویتامینی در کاهش این اثرات بر فراسنجه‌های خون‌شناسی و بیوشیمیایی موثر است.
واژه‌های کلیدی: روغن ماهی اکسید شده، ویتامین‌های E و C، شاخص‌های رشد، فراسنجه‌های خونی و بیوشیمیایی، ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان
متن کامل [PDF 550 kb]   (734 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1401/7/23 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1401/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourahad Anzabi M, Sarvi Moghanlou K, Imani A, Tahmasebi R. The protective effect of vitamin E and C supplements on reducing the effects of oxidized fish oil on growth, hematological and biochemical indices in rainbow trout fry (Oncorhynchus mykiss). isfj 2022; 31 (5) :53-66
URL: http://isfj.ir/article-1-2661-fa.html

پوراحد انزابی مجتبی، سروی مغانلو کوروش، ایمانی احمد، طهماسبی راحله. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر حفاظتی مکمل ویتامینی E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و بیوشیمیایی بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (5) :53-66

URL: http://isfj.ir/article-1-2661-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 5 - ( 10-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645