[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 32، شماره 5 - ( 10-1402 ) ::
جلد 32 شماره 5 صفحات 47-37 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی پلی‌ساکاریدهای استخراجی از جلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی
زهرا یعقوب زاده1 ، رضا صفری1
1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (904 مشاهده)
جلبک Chlorella vulgaris یک ریزجلبک سبز آب شیرین است که دارای منابع غنی از متابولیت‌های ساختاری جدید و فعال بیولوژیک است. در این تحقیق، استخراج پلی‌ساکاریدهای Chlorella vulgaris به روش آب داغ انجام شد و بازده پلی‌ساکارید خام تقریباً 5 درصد وزن خشک به‌دست آمد. فعالیت آنتی اکسیدانی پلی‌ساکارید استخراجی به روش مهار رادیکال‌های 2، 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و قدرت کاهندگی در 5 غلظت (375/0، 75/0، 5/1، 3 و 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) مورد  بررسی قرار گرفت. پلی‌ساکاریدهای به‌دست آمده دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بودند. بالاترین فعالیت مهار DPPH 91/15 درصد در 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و بالاترین قدرت کاهندگی در FRAP 781/0 در 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر (جذب در 600 نانومتر) بوده است. مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی BHA در غلظت 031/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به‌ترتیب 78/39 درصد و 65/3 بوده است. مقدار IC50 برای مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی پلی‌ساکاریدهای کلرلا ولگاریس به‌ترتیب 342/22 و 79/45 بود. همچنین پلی‌ساکارید Chlorella vulgaris دارای اثر بازدارندگی 21 درصد بر E. coli در مقایسه با کشت شاهد پس از 18 ساعت انکوباسیون بود. پلی‌ساکاریدهای ریزجلبک C. vulgaris حاوی طیف گسترده‌ای از ترکیبات زیست فعال هستند و در مکمل‌های غذایی، واسطه موثری در از بین بردن رادیکال‌های آزاد خواهند بود و می­توانند به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای استفاده در مواد غذایی و دارویی بکار روند.
واژه‌های کلیدی: پلی‌ساکاریدها، Chlorella vulgaris، فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت آنتی باکتریال
متن کامل [PDF 859 kb]   (526 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1402/8/15 | پذیرش: 1402/10/10 | انتشار: 1402/12/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yaghoubzadeh Z, safari R. Antioxidant and antibacterial activities of the polysaccharides extracted from Chlorella vulgaris in vitro. isfj 2023; 32 (5) :37-47
URL: http://isfj.ir/article-1-2760-fa.html

یعقوب زاده زهرا، صفری رضا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی پلی‌ساکاریدهای استخراجی از جلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمي شيلات ايران. 1402; 32 (5) :37-47

URL: http://isfj.ir/article-1-2760-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 5 - ( 10-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4713