[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای خلجی

فاطمه پیکان حیرتی، مهتاب خلجی، مسعود زنگنه، نصرالله محبوبی صوفیانی، سالار درافشان،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

بوم سازگان آبی هر روزه، دریافت کننده حجم وسیعی از آلاینده­هایی همچون فلزات سنگین، هیدروکربن­ها، آفت­کش­ها و مواد آلی هستند. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات کلرید کادمیوم بر بافت های کبد و آبشش ماهی نازک Chondrostoma regium  بود. به این منظورتعداد ۱۰۰ قطعه ماهی نازک از یکی از سرشاخه­های زاینده­رود به کمک تور پره صید و به آزمایشگاه  منتقل شد. ماهیان در ۴ تیمار شاهد، ۵/۰، ۵/۲ و ۵/۷ میکروگرم بر لیتر کلرید کادمیوم قرار گرفتند. بافت های مورد نظر در پایان روز ۱۴ جهت مطالعه آسیب شناسی در فرمالین ۱۰% تثبیت شدند. نتایج نشان داد که مهم­ترین تغییرات ایجاد شده در بافت آبشش شامل هایپرپلازی، چماقی شدن و همجوشی و  در بافت کبد پرخونی، پیکنوزیس هسته­ای و نکروز کانونی بود. شدت تغییرات وارده به بافت آبشش و کبد متناسب با افزایش غلظت کلرید کادمیوم، افزایش یافت به طوری­که بیشترین تغییرات آسیب شناسی در ماهیان تیمار شده با غلظت ۵/۷ میکروگرم بر لیتر کلرید­کادمیوم در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. این نتایج بیانگر اثر کادمیوم در ایجاد  تغییرات و آسیب شناسی بافت آبشش و کبد است. 


مهتاب خلجی، جعفر سرخوش، شهره امینی، مسعود صیامی، مسعود زنگنه، سعید اسدالله،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

قنات حسن آباد جرقویه واقع در استان اصفهان از جمله چشمه­های آب گرم محسوب می­شود که به دلیل مناسب بودن شرایط فیزیکوشیمیایی آب آن ماهی زینتی مولی قادر به زیست در آن می باشد. این ماهی از سوی مردم محلی آن منطقه به این قنات معرفی شده است . ماهی مولی از  دسته­ی Poeciliidae و با نام علمی Poecilia latipinna شناخته می­شود. مولی­ها از دسته­ی ماهی­های زنده­زا هستند. تمام مولی­ها با رنگ­های سفید و سیاه ،پرتقالی، قرمز، زرد، نارنجی و رنگارنگ و حتی تیره­های دو رگه دیده می­شوند. مولی­ها علاقه شدیدی به خوردن غذاهای گیاهی مثل کاهوی نیم پز و اسفناج پخته و یا کاهوی خشک و جلبک­ها به مقدار کافی دارند. نکته مهم در پرورش مولی­ها دمای نگهداری آنها ست که ما بین ۲۶ تا۲۸ درجه است.  pHمورد نیاز برای این ماهی۷ تا ۸ است. امروزه با توجه به گسترش تمایل مردم به نگه­داری ماهیان زینتی در ایران و جهان توجه به بهداشت و بیماری­های ماهیان آکواریومی نیز گسترش یافته است. با وجود کنترل بهداشتی و اقدامات پیشگیری کننده از وقوع بیماری همواره در پرورش ماهیان آکواریومی امکان بروز بیماری­های مختلف وجود دارد. در حدود ۱۰ هزار گونه اتگل در سطح یا داخل بدن ماهی زندگی می کند (سید مرتضایی و همکاران، ۱۳۸۶). گونه­های متعددی از تک یاختگان که در محیط آب زیست می­کنند دارای زندگی آزاد و برخی دیگر زندگی انگلی دارند. توانایی آنها در تکثیر سریع در سطح و یا داخل بدن ماهیان، بیماری زایی آنها را به طور محسوسی افزایش می­دهد. در بروز بیماری­های انگلی عوامل مختلفی دخیل هستند به طور مثال در آلودگی انگل ایک استرس، کیفیت بد آب و سرد شدن ناگهانی، شرایط را برای آلودگی این انگل بیش­تر می­کند(et al., ۲۰۰۹ Osman).


یزدان کیوانی، مسیب عالی‌پور، مهتاب خلجی، سعید اسدالله، مسعود صیامی،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

آلودگی انگلی دو گونه از ماهیان بومی روخانه بهشت­آباد در فصل بهار ۱۳۹۳ مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه تعداد ۵۲ عدد ماهی، (۲۶ عدد نازک Chondrostoma regium و ۲۶ عدد آفانیوس Aphanius vladykovi) پس از صید، در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند. پس از انجام زیست­سنجی، بررسی­های انگل­شناسی با استفاده میکروسکوپ و استرئومیکروسکوپ انجام گرفت. براساس نتایج بدست آمده انگل Philometra sp در محوطه شکمی ماهی نازک برای اولین بار گزارش می­شود. علاوه بر این، کرم دیژن بالغ Alloceradium isoporum از روده ماهی آفانیوس، انگل Trichodina sp از پوست و آبشش ماهیان نازک و آفانیوس و انگل مژه دار Ichthyophthirius multifiliis نیز شناسایی شد. بیشترین میزان آلودگی (درصد) به انگل I. multifiliis در آبشش ماهی آفانیوس (% ۹۶/۱۵) و کمترین میزان شیوع به انگل Trichodina sp (% ۲۳/۰۷) در پوست ماهی نازک بود. آلودگی به A. isoporum فقط در روده ماهی آفانیوس با میانگین شدت آلودگی (± انحراف معیار) ۵/۴۲ (۳/۷۳±) و آلودگی به انگلPhilometra sp  در محوطه شکمی ماهی نازک با میانگین شدت آلودگی (± انحراف معیار) ۳/۲۵ (۰/۸۲±) مشاهده شد. بیشترین میانگین (± انحراف معیار) شدت آلودگی مربوط به انگل I. multifiliis در پوست ماهی نازک معادل ۹/۶۹(± ۰۷/۷۲) درصد با دامنه ۱۹۴-۱۲ (تعداد انگل)مشاهده شد.


مهتاب خلجی، عیسی ابراهیمی، ابراهیم متقی، سعید اسداله، هستی هاشمی نژاد،
دوره ۲۵، شماره ۵ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مطالعات زیستی و بوم­شناختی منابع آب از مباحث اساسی‌ در تحقیق و بررسی‌های علمی مربوط به منابع آب  است. شناسایی ویژگی­های هر اکوسیستم، موجودات زنده و فاکتورهای محیط زیستی حاکم بر آن، گام نخست این مطالعات محسوب می­شود. ارزیابی کیفیت منابع آب بخصوص منابع آب آشامیدنی در سال­های اخیر همزمان با کاهش کمیت و کیفیت منابع آب از اهمیت بسیاری برخوردار گردیده است. دریاچه­ها و مخازن آبی سدها به عنوان منابع مهم تامین کننده آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت مورد توجه جوامع انسانی قرار گرفته است. استفاده بهینه از این منابع نیازمند روش­های مناسب پایش و حفظ کیفیت آن‌ها می­باشد. با توجه به اهمیت دریاچه سد زاینده­رود به عنوان منبع تامین کننده آب آشامیدنی و کشاورزی حوزه آبریز زاینده­رود و استان‌های همجوار، ارزیابی کیفیت آب این دریاچه ضروری بنظر می‌رسید. برای این منظور ۵ ایستگاه نمونه برداری در نقاط مختلف دریاچه انتخاب و با تناوب ۴۵ روز یکبار در طی فصول بهار و تابستان سال ۱۳۹۲ نمونه برداری در آن‌ها انجام شد. فاکتورهای، نیترات، نیتریت، اکسیژن محلول، هدایت الکتریکی، سختی و pH  آب اندازه گیری شد و شاخص WQI با استفاده از آن‌ها محاسبه گردید. نتایج حاصل کیفیت آب در یاچه سد زاینده رود را علیرغم تغییرات کاهشی در طی فصول بهار و تابستان در مجموع خوب (بین۱۰۰-۵۰) ارزیابی نمود. این مطالعه نشان داد که حفظ کیفیت آب دریاچه سد زاینده رود نیازمند یک مدیریت دقیق و همه جانبه است.



صفحه 1 از 1     

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4714