۵ نتیجه برای رسولی
سهراب رسولی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده
علیرضا بابا علیان امیری، میلاد عادل، سید جلیل ذریه زهرا، امراله قاجاری، پولین شهره، حمید رسولی زاده، لاله ذبیحی،
دوره ۲۸، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
در این مطالعه به دنبال بروز تلفات در ماهیان خاویاری گونه سیبری (Acipenser baeri) از یک مرکز پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان ساری در مرداد ماه سال ۱۳۹۰، نمونه برداری از ۲۰ عدد ماهی خاویاری گونه سیبری و آب مزرعه منتخب صورت گرفت. پس از ثبت مشاهدات بالینی، کالبد گشایی، کشت باکتریایی، آزمایشهای بیوشیمیایی و مولکولی (PCR ) جهت شناسایی جنس و گونه باکتری انجام گردید. نتایج حاصله نشان داد که ماهیان مبتلا دارای علائم بیحالی، کاهش اشتها، عدم تحرک و شنای وارونه بودند. در کالبد گشایی علائمی از قبیل خونریزی و پرخونی در اندامهای داخلی، خونریزی پتشی و پرخونی در کبد، طحال و آبششها مشاهده شد. پس از کشت میکروبی و انجام آزمایشهای بیوشیمیایی، طی بررسی مولکولی بر ۲۰ جدایه گرم مثبت، تعداد ۱۸ جدایه به عنوان باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تشخیص داده شدند که دارای قطعه مورد انتظار ۲۷۰ جفت باز (bp) بودند. نتیجه آزمایش آنتیبیوگرام بر جدایهها، بیشترین حساسیت را به فلورفنیکل نشان داد. در ادامه، پس از مصرف ۱۰ میلیگرم در هر کیلوگرم از داروی مذکور به مدت ۱۴ روز به صورت خوراکی تلفات کاملاً قطع و بیماری کنترل شد. نتایج این تحقیق بیانگر بروز یک توکسمی شدید در ماهیان خاویاری گونه سیبری ناشی از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بوده است. براساس اطلاعات موجود، این مطالعه اولین مورد جداسازی و شناسایی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس از ماهیان خاویاری گونه سیبری میباشد.
شاهپور غلامی، بهرام فلاحتکار، ایرج عفت پناه، بهمن مکنت خواه، اسحق رسولی،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده
مطالعه حاضر با هدف تعیین ارگانیسم های غذایی موجود در استخرهای خاکی و ترجیح بچه ماهیان شیپ در مصرف از آنها انجام شد. نمونه برداری به مدت ۶ هفته در ۶ نوبت و از ۲ استخر خاکی ۴ هکتاری انجام گردید. در هر استخر سه محل نمونه برداری در نظر گرفته شد. به منظور بررسی زئوپلانکتونها و بنتوزهای خورده شده، از محتویات معده ۱۸۰ قطعه بچه ماهی شیپ نمونه برداری صورت گرفت. بیشترین فراوانی ارگانیسم های غذایی در استخرها مربوط به کوپهپودا و ناپلی آنها با ۵۸/۴۹ درصد بود و بالاترین میزان آنها در محتویات معده بچه ماهیان شیپ مربوط به کلادوسرا با ۱۹/۶۱ درصد و شیرونومیده با ۲۷/۲۵ درصد مشاهده گردید. شاخص انتخاب غذا برای شیرونومیده، کلادوسرا و استراکودا، مثبت ولی شاخص انتخاب غذا برای کوپهپودا، منفی بود. بنابراین، نتایج این مطالعه مؤید آن است که در طول دوره پرورش در استخر، بچه ماهیان شیپ تمایل زیادی برای تغذیه از ارگانیسمهای غذایی نظیر کلادوسرا، استراکودا و شیرونومید از خود نشان میدهند بطوریکه دافنی و شیرونومید به عنوان غذای اصلی و استراکودا جزء غذای اتفاقی آنها محسوب میشوند و فقط در صورتی تغذیه از کوپهپودا صورت می گیرد که بیومس کلادوسرا، استراکودا و شیرونومید در استخر محدود باشد.
الهام میررسولی، رسول قربانی، سعید گرگین، علی جلالی، سید مصطفی عقیلی نژاد،
دوره ۲۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
ماهیان خاویاری دریای خزر از جمله ماهیان مهم و با ارزش اقتصادی بهشمار میروند که متاسفانه طی دهههای اخیر کاهش شدید ذخایر طبیعی آنها مشاهده میگردد بطوریکه در فهرست گونه های در معرض خطر انقراض قرار گرفته اند. بنابراین، با توجه به اهمیت ماهیان خاویاری، شناسایی عوامل موثر بر کاهش ذخایر آنها امری ضروری است. پژوهش حاضر از نظر نوع هدف، کاربردی و از نظر نوع روش توصیفی،تحلیلی و پیمایشی است. حجم نمونه براساس فرمول کوکران ۲۷۰ نفر به روش نمونه گیری دردسترس و داوطلبانه برآورد شد و اطلاعات مورد نیاز با توزیع و تکمیل پرسشنامه براساس طیف لیکرت و مصاحبه حضوری در بین صیادان استانهای گلستان، مازندران و گیلان جمعآوری شد. تجزیه و تحلیل دادههای پرسشنامه با استفاده از معادلات ساختاری و نرم افزار Pls انجام شد و یافتهها حاکی از آن بود که براساس دیدگاه و نگرش صیادان عواملی همچون صید بی رویه ماهیان خاویاری، نرخ پایین بازسازی ذخایر، صید غیرمجاز (غیر قانونی)، عدم مدیریت صحیح صید، غیراستاندارد بودن ابزار و ادوات صیادی بر روند نزولی ذخایر ماهیان خاویاری تاثیر مثبت و معنیداری داشتند که بیشترین تاثیر را صید غیر مجاز (غیرقانونی) بهخود اختصاص داد. هر چند عامل ورود آلاینده ها و آلودگی آب بر روند نزولی ذخایر ذخایر ماهیان خاویاری تاثیر مثبت داشته ولی معنی داری نبوده است. یافتههای تحقیق حاضر میتواند کمک شایانی به تصمیمگیرندگان شیلاتی در برنامه ریزی و اجرای اقدامات آنها جهت احیاء ذخایر ماهیان خاویاری، جلوگیری از کاهش سریع آنها شده و منجر به بهبود تلاشهای بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری گردد.
بهرام فلاحتکار، شاهپور غلامی، اسحق رسولی کارگر، ایرج عفت پناه،
دوره ۳۱، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف غذادهی در شرایط تابستان (دمای بیشتر از ۲۵ درجه سانتیگراد) بر رشد و مصرف غذای تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) جوان انجام شد. برای این منظور، چهار سطح غذادهی شامل ۱، ۵/۱، ۲ درصد وزن بدن و نیز برحسب اشتها تا حد سیری در سه تکرار در نظر گرفته شد. تعداد ۲۰ بچه ماهی با وزن متوسط ۱/۰±۳/۱۹ گرم در هر حوضچه بتونی با حجم آبگیری ۸۰۰ لیتر توزیع و روزانه در ساعات ۵، ۱۱، ۱۷ و ۲۳ به مدت ۶۰ روز مورد تغذیه قرار گرفتند. پس از ۶۰ روز نتایج نشان داد، در اکثر پارامترهای اندازهگیری شده شامل وزن نهایی، طول نهایی، وزن کسب شده، درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه، بیشترین میزان در ماهیان تغذیه شده در سطح سیری دیده میشود. همچنین میزان مصرف غذای روزانه (به ازاء درصد در روز) در تیمار در سطح سیری و کمترین ضریب تبدیل غذا در تیمار ۵/۱ درصد دیده شد. در خصوص شاخص وضعیت اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد. بر اساس بررسی شاخص میزان مصرف غذای روزانه، نتایج نشان داد که ماهیان در این شرایط به مقدار ۴/۲ درصد غذادهی در شبانه روز نیاز دارند. این تحقیق نشان داد، امکان پرورش و غذادهی بچه تاسماهی ایرانی در شرایط تابستانه در دماهای بالا بهراحتی و بدون هیچ مشکلی وجود دارد و برای دستیابی به بالاترین کارایی رشد و تغذیه، سطح ۴/۲ درصد وزن بدن غذادهی در شبانه روز در شرایط آزمایش حاضر توصیه میشود.