[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای فرحمند

سهیل ایگدری، مریم بهرامی زیارانی، هادی پورباقر، حمید فرحمند، حمید اسحق زاده،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

آلومتری به­عنوان رشد ناهمسان بخش­های مختلف بدن یک ویژگی معمول در تکوین لارو ماهیان می­باشد. در این تحقیق الگوی­های رشد آلومتریک ماهی هیبرید تریپلوئید (فیل ماهی ماده × ماهی سیبری نر) در مراحل اولیه تکوین از زمان تخم­گشایی تا پنجاه روز پس از آن مورد بررسی قرار گرفت. داده­های ریخت­سنجی مورد مطالعه از روی تصاویر گرفته شده از نمونه­ها توسط نرم­افزار ImageJ استخراج و الگوی رشد آلومتری به­صورت تابع توانی طول کل با استفاده از داده­های تغییر نیافته در فرمول Y=axb اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که در روز اول پس از تخم­گشایی در ناحیه سر و دم الگوی رشد آلومتری مثبت بودند که دلیل آن می­تواند اولویت عملکردهای حیاتی مانند سیستم­های حسی، تنفس و شنا باشد. نقاط عطف سایر بخش­های مورد سنجش تا روز بیست وپنجم پس از تخم­گشایی بود و پس از این زمان تمامی قسمت­های بدن به یک نسبت رشد کردند و الگوی رشد آنها ایزومتریک گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که باوجود تفاوت ژنتیکی ماهی تریپلویید با والدینش، الگوی رشد آن شباهت­های زیادی به والدین خود دارد که بیانگر اهمیت انعطاف­پذیری ریختی در تنظیم شکل بدن در مراحل اولیه تکوین می­باشد.


زهره سعیدی، علیرضا میرواقفی، امیر رضا عابد علم دوست، حمید فرحمند، رقیه صفری،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

به منظور افزایش شناخت اثرات پروبیوتیک‌‌ها بر شاخص‌‌های تولیدمثلی ماهی زبرا (Danio rerio)، این تحقیق به بررسی تأثیرات سطوح متفاوت پروبیوتیک Lactobacillus plantarum بر روند تکامل گناد و رسیدگی جنسی در ماهی زبرا پرداخته است. بدین منظور، تعداد۷۲۰ ماهی زبرا در چهار تیمار با جیره‌‌های آزمایشی (۰%، ۵/۰%، ۵/۱% و ۳% پروبیوتیک) به مدت ۴۰ روز تغذیه شدند. براساس اندازه‌‌گیری شاخص‌‌های تولیدمثلی در این گونه، بالاترین میزان هماوری مطلق در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی ۳% پروبیوتیک مشاهده شد که این میزان دارای تفاوت معنی‌‌داری را نسبت به تیمار شاهد و نیز تیمار تغذیه شده با جیره حاوی ۵/۰% پروبیوتیک بود. بر ‌‌‌‌مبنای شاخص هماوری نسبی، تیمار شاهد پایین‌‌ترین میزان هماوری را نسبت به سایر تیمارها نشان داد. داده‌‌های حاصل از شاخص گنادوسوماتیک در بین تیمارها نشان دهنده بالاترین میزان شاخص گنادی در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی ۳% پروبیوتیک نسبت به سایر تیمارها بود که نسبت به تیمار شاهد و تیمار تغذیه شده با جیره حاوی ۵/۰% پروبیوتیک معنی‌‌دار بود اما نسبت به تیمار تغذیه شده با جیره حاوی ۵/۱% پروبیوتیک تفاوت معنی‌‌داری نشان نداد. همچنین بررسی‌‌های هیستولوژیک گناد در جنس‌‌ نر و ماده نشان دهنده‌‌ تکامل گنادها و رسیدگی کامل جنسی در تیمارهای تغذیه شده با سطوح ۳% و ۵/۱% پروبیوتیک بود. تحقیق حاضر نشان‌دهنده این امر می‌‌باشد که استفاده از پروبیوتیک Lactobacillus plantarum در سطح ۳ درصد بهترین تأثیرگذاری را بر شاخص‌‌های تولیدمثلی و تکامل گنادی در مولدین ماهی زبرا دارد.
ندا داستانپور، سهیل ایگدری، حمید فرحمند، حامد موسوی ثابت، حمیدرضا اسماعیلی،
دوره ۳۱، شماره ۴ - ( ۸-۱۴۰۱ )
چکیده

تکامل جمعیت‌ها توأم با ایجاد سازگاری ماهی‌‌ها به شرایط زیستگاهی سبب بهوجود آمدن اختلافات ریخت‌‌شناختی بین آنها می‌‌شود. این مطالعه جهت بررسی تنوع ریختی جمعیتهای نازک ماهی جنوبی در زیر شاخه‌های حوضه خلیج فارس شامل سه زیر حوضه مرزی غرب، کرخه و کارون با استفاده از روش ریخت‌سنجی هندسی به اجرا درآمد. بدین منظور، طی سال‌های ۹۹-۱۳۹۷، تعداد ۱۸ قطعه از حوضه رودخانه الوند، ۲۴ قطعه از رودخانه بهشت‌آباد و ۱۸ قطعه از رودخانه بشار از زیر حوضه رودخانه کارون، ۱۴ قطعه از دینورآب و ۶ قطعه از رودخانه حمیل از زیر حوضه رودخانه کرخه نمونهبرداری شدند. به منظور استخراج داده‌‌های ریختی، عکسبرداری از نیم رخ چپ ماهیان صورت گرفت و روی تصاویر دو بعدی حاصل با استفاده از نرم‌افزار tpsDig۲ تعداد ۱۵ لندمارک رقومی‌سازی شد. داده‌های استخراج شده پس از تحلیل پروکراست با استفاده از روش‌های آماری چندمتغیره تجزیه همبستگی کانونی (MANOVA/CVA) و آنالیز خوشهای مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج اختلاف معنی‌داری بین جمعیت‌‌های ماهی نازک رودخانههای مورد مطالعه براساس شکل بدن نشان داد (۰۵/۰>P). عمده تفاوت‌های مشاهده شده در شکل بدن جمعیت‌های مورد مطالعه مربوط به شکل و اندازه سر، ارتفاع بدن، جایگاه پوزه و قاعده باله سینه‌ای بودند. نتایج بیانگر قابلیت بالای انعطاف‌پذیری ریختی این گونه در زیستگاه‌‌های متنوع می‌‌باشد.

 

صفحه 1 از 1     

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714