[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای آویشن شیرازی

مهدی سلطانی، طیبه ظریف منش، سیدجلیل ذریه زهرا،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

اثرات محرک ایمنی اسانس آویشن شیرازی (

Zataria multiflora)خون ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین (±انحراف معیار) وزنی ۱۰±۱۰۰ گرم مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان به روش خوراکی و با غلظتهای ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلی‌لیتر اسانس آویشن به ازاء هر کیلوگرم غذا به مدت ۱۰ روز متوالی مورد تغذیه قرار گرفتند و مسیر جانبی عامل مکمل Alternative Complement Activity (CH۵۰%) و لیزوزیم خون آنها ۱، ۸، ۱۵ و ۲۹ روز پس از آخرین تجویز اسانس مورد سنجش قرار گرفت. به منظور مقایسه، یک گروه شاهد نیز بدون افزودن اسانس به جیره غذایی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که میانگین عامل مکمل در روزهای اول و هشتم نمونه‌برداری در گروههای تغذیه شده با غلظتهای ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلی‌لیتر اسانس آویشن شیرازی به ازاء هر کیلوگرم غذا نسبت به گروه شاهد افزایش معنیدار داشته است اما در روزهای پانزده و بیست و نهم نمونهبرداری بین گروه شاهد و گروههای تیمار تفاوت معنی‌دار دیده نشد. نتایج مربوط به میزان فعالیت لیزوزیم سرم در روزها و در تیمارهای مختلف نشان داد که تفاوت آماری معنیداری با گروه شاهد وجود نداشت. روی سیستم عامل مکمل و لیزوزیم Bioss.
الهام نصیری، مرضیه موسوی نسب، سید شهرام شکر فروش، محمد تقی گلمکانی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

ملانوزیس میگو، نوعی تغییر رنگ سطحی مهم است که توسط آنزیم پلی فنول اکسیداز ایجاد می شود. این آنزیم سبب اکسیداسیون فنول ها و تولید رنگدانه تیره و نامحلول ملانین می گردد. مشتقات سولفیتی به شکل گسترده ای برای مقابله با ملانوزیس کاربرد دارند، اما مشکلات ناشی از این ترکیبات از جمله بروز واکنش های حساسیت زا و ایجاد مشکل در افراد مبتلا به آسم، یافتن جایگزین های طبیعی برای این ترکیبات را ضروری ساخته است. این تحقیق با هدف بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) بر مهار آنزیم پلی فنول اکسیداز (تیروزیناز) و روند ملانوزیس در میگوی پرورشی پا سفید غر بی (Litopenaeus vannamei) طی ۱۰ روز نگهداری در یخ صورت گرفت. نتایج GC/MS نشان داد که تیمول، کارواکرول و پارا سیمن با مقادیر به ترتیب ۸/۵۰، ۴/۱۴ و ۶/۱۰ % ترکیبات اصلی اسانس آویشن شیرازی را تشکیل می دهند. توانایی مهار رادیکال آزاد DPPH اسانس آویشن شیرازی بر اساس میانگین(±SD) IC۵۰ برابر با ۰۲/۰±۸/۰ mg/ml بود. فعالیت آنزیم تیروزیناز در غلظت %۲۵/۰ اسانس آویشن شیرازی به میزان ۲/۶۳ درصد کاهش یافت. همچنین، غوطه وری میگو در تعلیق ۱% اسانس آویشن سبب به تأخیر افتادن روند ملانوزیس طی ۱۰ روز نگهداری در یخ شد. به شکل کلی، اسانس آویشن شیرازی می تواند به عنوان یک کمک فرآیند طبیعی و مؤثر جهت افزایش ماندگاری میگو طی دوره نگهداری در یخ مورد استفاده قرار گیرد.
فاطمه شرفی، سید مهدی حسینی، محمود ناصری، سید محمد موسوی،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

در این پژوهش، کیفیت نگهداری روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل­آلای رنگین­کمان ( (Oncorhynchus mykissبا استفاده از ترکیبات زیست فعال گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) مور بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی در این تحقیق شامل تیمار شاهد (فاقد عصاره یا اسانس)، تیمارهای با غلظت ۶۰۰ و ۱۲۰۰ قسمت در میلیون عصاره­ی آویشن شیرازی و تیمارهای با غلظت ۶۰۰ و  ۱۲۰۰ قسمت در میلیون اسانس آویشن شیرازی بودند. نمونه­های روغن وارد لوله­های آزمایش شده، پس از پیچیده شدن در ورق­های آلومینیومی در دمای ۵۰ درجه سانتی­گراد انکوبه و در روزهای ۰، ۳، ۶ و ۹ آزمایش شدند. مقایسه­ نتایج بدست آمده از تیمارهای با غلظت ۶۰۰ و ۱۲۰۰ قسمت در میلیون عصاره و اسانس با تیمار شاهد نشان داد که تعدادی از شاخص­های شیمیایی روغن ها شامل عدد پراکسید (۵۲/۲۵ میلی‌‌اکی‌‌والان بر میلی‌‌گرم) و قهوه­ای شدن غیر آنزیمی (۹۳/۰) در روز ۹ دوره­ نگهداری در تیمار اسانس با غلظت ۱۲۰۰ قسمت در میلیون از کمترین مقدار برخوردار بودند، درحالیکه تعدادی دیگر از شاخص ها شامل میزان مواد واکنش‌‌گر با تیوباربیتوریک اسید (۰۹/۰ میلی گرم مالون آلدئید بر کیلوگرم)، اسیدهای چرب آزاد (۰۸/۰ درصد اولیک اسید) و عدد آنزیدین (۳۰/۱) در روز ۹ دوره­ نگهداری در تیمار­های عصاره و اسانس ۶۰۰ قسمت در میلیون کمترین مقدار را داشتند. از سوی دیگر، مقایسه مقادیر شاخص­های کیفی اندازه گیری شده در تیمار شاهد و سایر تیمارها در روز ۹ دوره­ نگهداری نشان داد که تقریبا همه­ شاخصها در تیمار شاهد مقادیر بیشتری داشتند که نشان دهنده­ فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره و اسانس گیاه آویشن شیرازی در کاهش سرعت فساد اکسیدانی و افزایش ماندگاری روغن های حاوی این عصاره و اسانس می باشد.


صفحه 1 از 1     

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714