[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای جزیره قشم

فاطمه امینی یکتا، آریا اشجع اردلان، محمد رضا شکری،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده


مجتبی نادری، فاطمه پیشه ورزاد،
دوره ۲۸، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

در پژوهش حاضر رفتار لانه‌سازی خرچنگ Ocypode rotundata به مدت یک‌سال از بهمن ۱۳۹۳ لغایت دی ۱۳۹۴ در سواحل جنوب‌غربی جزیره قشم مورد مطالعه قرار گرفت. در مجموع، ۹ ساختار تشخیص داده شد که شامل لانه‌های I شکل، J شکل، y شکل با انشعاب کوتاه، y شکل، مارپیچی، مارپیچی با پیچیدگی زیاد، لنگر شکل، J شکل با دو انشعاب و y شکل با دو انشعاب بودند. با توجه به نتایج به دست آمده، لانه‌های I شکل، J شکل، y شکل و مارپیچی شکل در تمام فصول سال و لانه‌های مارپیچی با پیچیدگی زیاد تنها در بازه زمانی فصل بهار تا تابستان مشاهده شدند. پراکنش تمامی لانه‌ها در هر دو منطقه مورد مطالعه در ساحل دیده شد به طوری که با گذر از منطقه زیر خط ساحلی و فاصله گرفتن از دریا به سمت منطقه بالای خط ساحلی، قطر، طول و عمق لانه‌های مورد بررسی افزایش یافت و فراوانی آنها با کاهش در تعداد در بالای خط ساحلی مواجه شد. نتایج نشان داد که خرچنگ نر تمایل بیشتری به حفر لانه‌های J شکل، مارپیچی شکل و لانه‌های مارپیچی با پیچیدگی زیاد نسبت به خرچنگ ماده دارد. در مقابل، جنس ماده تمایل بیشتری برای حفر لانه‌های y شکل نسبت به جنس نر داشت. تمایل به ساخت لانه‌های I شکل برای هر دو جنس به نسبت برابر مشاهده شد.

مجتبی نادری، پرویز زارع،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده

خرچنگ‌های شبح از بزرگترین جمعیتهای بی‌مهره در سواحل ماسه‌ای سراسر جهان هستند. یکی از انواع خرچنگ‌‌های شبح موجود در سواحل ماسه‌‌ای خلیج فارس و دریای عمان، خرچنگ Ocypode rotundata می‌‌باشد. هدف از این مطالعه تفکیک جمعیت‌‌های خرچنگ O. rotundata با استفاده از ۳۳ صفت ریخت‌‌سنجی انتخاب شده در کاراپاس، پاهای حرکتی، ناحیه شکمی و چنگک بزرگ از طریق تجزیه به مؤلفه‌‌های اصلی (PCA) در نرم افزار R بود. بدین منظور نمونه‌‌های خرچنگ در زمان حداکثر جذر از طریق حفر لانه (۱۵۰-۲۰ سانتی‌‌متر) از چهار منطقه در سواحل جنوبی و جنوبی غربی جزیره قشم (سکو نفت، سوزا، صلخ و کانی) جمع‌‌آوری شدند. براساس نتایج بدست آمده، بین خرچنگ‌‌های برخی از مناطق از لحاظ ریختی و شکل بدن تفاوت‌‌هایی وجود داشت. اما بیشتر جمعیت‌‌ها دارای هم‌‌پوشانی بودند که نمی‌‌توان آنها را به طور کامل با توجه به صفات ریخت‌‌سنجی بررسی شده جدا کرد. از جمله صفات ریخت‌‌شناسی شاخص به‌دست آمده که تنوع بین افراد را توجیه می‌‌کنند، می‌‌توان به طول سومین پای حرکتی، ارتفاع بدن، طول  ناحیه شکمی، پهنای اولین بند ناحیه شکمی ، پهنای پنجمین بند ناحیه شکمی ، طول چنگک و طول مروس اشاره کرد.
محمدرضا ماندگاری، احسان کامرانی، محسن صفائی، مجتبی نادری، مسلم دلیری،
دوره ۳۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

به منظور تعیین الگوی رشد و پارامترهای رشد خرچنگ Austruca sindensis  نمونه‌برداری از دی ۱۳۹۶ لغایت آذر ۱۳۹۷ در ساحل شمالی جزیره قشم (کمپ هامون)، به صورت ماهانه انجام شد. نمونه‌‌ها بعد از جمع‌‌آوری از طریق حفر لانه (۳۰-۴۰ سانتیمتر)، در محلول فرمالدئید ۱۰ درصد فیکس شدند. ۸۴۱ عدد نمونه که شامل ۴۶۴ عدد خرچنگ نر (میانگین±انحراف معیار پهنای کاراپاس ۱۷/۲±۳۹/۱۲ میلمتر) و ۳۷۷ عدد خرچنگ ماده (میانگین±انحراف معیار پهنای کاراپاس ۵۳/۱±۴۲/۱۱ میلیمتر) بود، در کل تحقیق جمع‌آوری شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که تمام خصوصیات ریخت‌‌سنجی اندازه‌‌گیری شده به استثناء طول کاراپاس در جنس ماده بیشتر از جنس نر است و دارای تفاوت معنی‌داری می‌باشد (۰۵/۰>p). میزان شیب رگرسیون رابطه بین پهنای کاراپاس و وزن بدن برای جنس نر ۷۸/۲ و برای جنس ماده ۷۱/۲ محاسبه شد (۰۵/۰<p). همچنین نوع رشد در خرچنگ های نر و ماده به صورت آلومتریک منفی مشاهده شد. در این تحقیق عرض کاراپاس مجانب (CW سن در طول صفر، طول عمر برای جنس نر به‌ترتیب ۲۵ میلیمتر، ۱۱/۰- و ۳/۲ سال و برای جنس ماده به‌ترتیب ۲۰ میلیمتر، ۱/۰- و ۹/۱ سال برآورد گردید. از سویی، سرعت رشد و میزان مرگ و میر در جنس ماده بیشتر از جنس نر برآورد شد. تغییرات در میزان فاکتور وضعیت با تغییرات درجه حرارت همسو بود.


صفحه 1 از 1     

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4714