[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای رودخانه ارس

عادل علیف، رضا احمدی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده

تحقیقات هیدروبیولوژیک رودخانه ارس در نواحی میانی و انتهایی آن در سالهای ۱۳۷۶-۱۳۷۵ و ۱۳۸۶-۱۳۸۵نمایانگر حضور ۹۱ گونه از بی مهرگان کفزی، شامل ۸۵ گونه طی سالهای ۱۳۷۵ و ۱۳۷۶و ۴۹ گونه در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ بوده است. این گونه ها متعلق به ۱۴ رده معمول در آب رودخانه ها بودند، که نرمتنان با ۱۹ گونه و کرمهای خونی با ۱۷ گونه بیشترین تنوع گونه ای را داشتند. از این گروههای جانوری ۴۲ گونه دارای پراکنش گسترده در تمام مقاطع رودخانه ولی بقیه گونه ها فقط در بیوتوپهای خاصی پراکنده اند. تراکم وزنی توده زنده بی مهرگان کفزی از مناطق ابتدایی تا انتهای رودخانه بدلیل تغییر جنس بافت بستر رودخانه از خاکی به شنی بتدریج کمتر می شود. تشکیل بیوتوپ های گوناگون در مقاطع مختلف این رودخانه نقش مهمی در افزایش تنوع گونه ای بی مهرگان کفزی در آن را ایفا کرده است.


مسطوره دوستدار، محمود رامین، حسن نصرالله زاده، محمدعلی افرایی، رحیمه رحمتی،
دوره ۲۷، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

در این بررسی میزان برخی فلزات سنگین (مس، مولیبدن، آرسنیک و جیوه) در ماهیان رودخانه ارس در چهار ایستگاه (از شهرستان جلفا تا ۲۵ کیلومتر بعد از مرز نوردوز) طی چهار فصل، تابستان، پاییز و زمستان ۱۳۹۴ و بهار ۱۳۹۵ تعیین شد. تعداد ۳۸ نمونه از ماهی‌های رودخانه به وسیله الکتروشوکر و تور سالیک صید شدند. میزان فلزات سنگین با استفاده از یک دستگاه جذب اتمی در بافت عضله ماهی هااندازه گیری شدند. همچنین فاکتور تجمع زیستی برای هر کدام از گونه‌ها محاسبه شد. نتایج نشان داد فاکتور تجمع زیستی برای فلز مولیبدن بالاترین و فلز آرسنیک کمترین مقدار را دارا می‌باشد. بیشترین غلظت مس در سس ماهی کورا با میانگین ۳/۱۱±۶/۱۳ میکروگرم بر گرم وزن خشک و برای عنصر مولیبدن در ماهی خیاطه با میانگین بیشترین غلظت (۹/۴±۷/۱۱) میکروگرم بر گرم وزن خشک نشان داده شده است. میانگین غلظت جیوه (۵/۱±۱/۱۳ میکروگرم بر کیلوگرم وزن خشک) در ماهی مروارید بیشترین بوده است. در خصوص عنصر آرسنیک نیز از آنجایی که در تعداد معدودی از ماهیان آنالیز گردید بیشترین غلظت در ماهی خیاطه ثبت گردید. براساس آزمون آماری ANOVA بین میانگین غلظت مس در گونه‌های مختلف، اختلاف معنی داری وجود داشت (۰۵/۰p<) و آزمون دانکن گونه ماهی مروارید را از سایر گونه‌ها تفکیک کرده است.

امیر دهقانی،
دوره ۳۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

امروزه پایش میزان تجمع فلزات سنگین در بافت آبزیان یکی از رویکردهای مهم تحقیقاتی در جهت ارزیابی و اطمینان از سلامت اکوسیستم‌‌هاست. در مطالعه حاضر، غلظت ۵ فلز سنگین (کادمیوم، سرب، روی، کروم و مس) در عضله دو گونه از ماهیان Sander lucioperca و Cyprinus carpio در رودخانه ایلگنه‌چای مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق در مجموع، ۵۲ نمونه (۲۵ سوف و ۲۷ ماهی کپور معمولی) طی سال‌های ۱۴۰۱-۱۳۹۹ به طور تصادفی از محل اتصال حوضه آبریز ایلگنه‌چای به ارس جمع‌آوری شد. در آزمایشگاه، بافت‌های هر نمونه جداسازی و هضم گردید. سپس با استفاده از دستگاه جذب اتمی مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. مقایسه میانگین غلظت عناصر نشان داد که بیشترین تجمع زیستی در هر دو گونه ماهی متعلق به مس و کمترین آن کادمیوم است. این مقادیر در مقایسه با حداکثر مجاز اعلام شده از سازمان بهداشت جهانی کمتر است. ارزیابی ریسک غذایی نشان داد که مقدار میزان جذب روزانه (EDI) در مقایسه با میزان جذب قابل تحمل (TDI) کمتر بوده و بیشترین احتمال خطرپذیری غیر سرطان‌زایی (THQ) در بین عناصر بررسی شده متعلق به کادمیوم است و احتمال خطرپذیری غیر سرطان‌زایی کل (HI) بیشتر از یک نیست. علاوه‌‌براین، بالاترین شاخص ریسک سرطان‌زایی (CR) مربوط به فلز کادمیوم (۵-۱۰×۸) بوده که کمتر از شاخص استاندارد جهانی قابل قبول (۴-۱۰×۱) است. در نهایت، مقایسه میزان تجمع عناصر در عضلات ماهیان مورد بررسی و مقایسه شاخص‌های سلامتی با شاخص‌های جهانی نشان می‌دهد که مصرف این ماهیان در این رودخانه خطر خاصی برای انسان ندارد.

صفحه 1 از 1     

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714