[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای شناسایی

محمود مشکانی، محمدابراهیم پورکاسمانی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

به منظور شناسایی ماهیان قناتهای بخش مرکزی شهرستان بیرجند طی سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ همراه با کار گسترده صحرایی، صید و نمونه برداری از ۴۴ قنات صورت گرفت. نمونه برداری با استفاده از تور دستی با چشمه های ۶ میلی متر انجام گرفته و نمونه های صید شده در فرمالین ۱۰ درصد تثبیت شدند. پس از انتقال به آزمایشگاه تا حد گونه مورد شناسایی قرار گرفتند. تعدادی از نمونه ها نیز به کشور کانادا فرستاده شدند و توسط پروفسور Coad شناسایی گردیدند که نتایج مورد تایید قرار گرفتند. گونه های شناسایی شده ۲ گونه تحت عنوان سیاه ماهی (Capoeta fusca) و گارا (Garra rossica ) متعلق به خانواده کپور ماهیان (SYPRINIDAE) هستند. سیاه ماهی(Capoeta fusca)  تنها از شرق ایران گزارش شده است(Coad, ۱۹۹۸)  و از نظر حفظ ذخایر بومی و ارزشمند کشور ایران، اهمیت دارد
نبی اله خیرآبادی، سید جعفر سیف آبادی، فریدون عوفی، علیرضا مهوری،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده


مهناز ربانی ها، فرشته سراجی،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

طی نمونه برداری لارو ماهیان از تنگه هرمز تا خلیج گواتر در دو مقطع زمانی قبل و بعد از مونسون در سال ۱۳۸۸ با استفاده از تور نمونه گیری پلانکتون تک حلقه ای با اندازه چشمه ۳۰۰ میکرون، تعداد ۱۶۸ لارو فانوس ماهیان در دوره پس مانسون جمع آوری گردید که در ۳ جنس شناسایی صورت گرفت که شامل: Benthosema، Diaphusو Lampadena بودند و از جنس اول دو گونه B.pterotum و fibulatum .B با توجه به نوع پوشش رنگدانه ای از یکدیگر تفکیک و شناسایی شدند.: pterotum .B با توجه به رنگدانه در نوک فک پایین و یک جفت روی پوزه از fibulatum .B جدا شده و Diaphus و Lampadena با دارا بودن تعداد زیادی رنگدانه در ناحیه شکمی عقب مخرج از جنس دیگر و Diaphus با توجه به رنگدانه در ناحیه hypural از Lampadena با توجه به فقدان این رنگدانه ها تفکیک شدند.
علیرضا میرزاجانی، اسماعیل یوسف زاد، مصطفی صیاد رحیم، یعقوبعلی زحمتکش، سید قاسم قربانزاده زعفرانی، امید صدیقی سوادکوهی،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

   دریای خزر با توجه به موقعیت جغرافیایی و عوامل ارزشمند زیستی وغیرزیستی خود،  یکی از منحصربفردترین دریاچه های بسته جهان بشمار  که بر اساس مطالعات گذشته قسمت اعظم آبزیان آن را بی مهرگان کفزی تشکیل می دهند. علی رغم اهمیت محیطهای مصبی ، مصب رودخانه های شمال کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. 

  در این تحقیق کفزیان ناحیه مصبی ۱۸ رودخانه منتهی به دریای خزر در استان گیلان بررسی شدند. در مصب هر رودخانه ۸ ایستگاه تعیین و طی سه دوره زمانی زمستان ۱۳۸۷ ،  بهار و  تابستان ۱۳۸۸ بوسیله دستگاه ون وین گراب نمونه برداری شدند. در آزمایشگاه گروههای کفزیان بصورت کیفی و کمی در حد جنس یا گونه مورد بررسی قرار گرفتند. 

  نتایج بررسی حضور ۱۵ رده یا راسته ماکروبنتوزی متعلق به  ۳۶ خانواده را نشان داده است. بیشترین جنس متعلق به خانواده Chironomidae با ۲۶ جنس بوده و ۴۳  جنس نیز از سایر خانواده ها شناسایی گردید.

بررسی نمونه ها نشان داد که  نوسانات فراوانی جنس Stenogammarus  از دوجور پایان در تمام فصول  تقریبا نرمال بوده در حالیکه طی زمستان ۱۳۸۷ و بهار ۱۳۸۸ جنسهای Eukifferiella ،Cricotopus ،Limnodrilus  و Streblospio  فراوانی قابل توجهی داشته  و طی بهار و تابستان  ۱۳۸۸ فراوانی نرم تن دو کفه ای Cerastoderma بالاتر نشان داده است.

در این مقاله تغییرات فراوانی کفزیان در ارتباط با خصوصیات زیست شناسی گونه ها و تغییر شرایط محیطی تشریح شده است.


میثم طاول کتری، حمید رضا علیزاده ثابت،
دوره ۲۷، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

با توجه به اهمیت مصب‌ها به عنوان مناطق حساس اکولوژیکی و زیستگاه موقتی بسیاری از آبزیان و همچنین اهمیت لاروهای خانواده Chironomidae در زنجیره غذایی و تغذیه ماهیان، تراکم و الگوی پراکنش این لاروها و ارتباط‌شان با متغیرهای محیطی در مصب رودخانه چشمه‌کیله تنکابن (حوضه جنوبی دریای خزر) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌ برداری به مدت یک سال به صورت دو ماه یکبار، از آبان ماه ۱۳۹۳ تا شهریور ماه ۱۳۹۴ در سه ایستگاه ( در رودخانه، در مصب و در دریا) با استفاده از نمونه بردارهای گرب مدل Van Veen (با سطح مقطع ۰/۰۳ مترمربع) و سوربر (با سطح مقطع ۰/۱ مترمربع با چشمه‌های به ابعاد ۰/۲ میلی‌متر) در سه تکرار انجام شد. متغیرهای آب شامل دما و شوری و متغیرهای رسوب شامل دانه بندی و مواد آلی کل (TOM) اندازه گیری شد. در این تحقیق، از خانواده Chironomidae، سه زیر خانواده Chironominae (۵ جنس)، Orthocladinae (۴ جنس) و Tanypodinae (۱ جنس) شناسایی و معرفی شدند. ۱۰ جنس معرفی شده در این تحقیق برای اولین بار از این رودخانه و مصب گزارش گردید. در بین جنس‌های شناسایی شده، بیشترین میانگین تراکم مربوط به جنس Orthocladius (۲۳۵ عدد در مترمربع) و کمترین آن مربوط به جنس Eukiefferiella (۴۵/۵ عدد در مترمربع) بود. نتایج حاصل از پراکنش زمانی نشان می‌دهد که بیشترین و کمترین میانگین تراکم لاروهای Chironomidae به‌ ترتیب در اسفند ماه (۱۳۳ ± ۳۲۰ تعداد در مترمربع) و شهریور ماه (۱۱ ± ۳۳/۳ تعداد در مترمربع) بود و طبق نتایج آزمون دانکن دارای اختلاف معنی‌داری می‌باشند )۰/۰۵(P<. پراکنش مکانی این لاروها در بین ایستگاه‌های مورد بررسی اختلاف معنی‌داری را نشان داد )۰/۰۵(P< به طوری‌که ایستگاه‌ رودخانه تراکم (۹۳/۶ ± ۲۴۸/۳ تعداد در مترمربع) بیشتری نسبت به ایستگاه‌ مصب (۲۹/۶ ± ۹۰/۵ تعداد در مترمربع) و ایستگاه‌ دریا (۰ ± ۰ تعداد در مترمربع) داشت. آزمون همبستگی پیرسون اختلاف معنی‌داری )۰/۰۵(P< بین تراکم لاروهای Chironomidae با عوامل محیطی در آب (دما و شوری) و رسوب (دانه‌بندی و مواد آلی کل)  نشان داد.
 

امید جعفری، مریم نصراله پورمقدم، اسماعیل عبداله زاده، محمد حسن زاده صابر،
دوره ۳۳، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

شناسایی جمعیت‌‌ها از طریق صفات ریختی تمایزدهنده از اهمیت بالایی در برنامه‌‌های حفاظت و مدیریت شیلاتی برخوردار است. در تحقیق حاضر تغییرات مورفولوژیک شگ‌‌ماهی Alosa braschnikowi با استفاده از ۳۱ صفت مورفومتریک در حوضه خزر جنوبی در سه استان گیلان، مازندران و گلستان در زمستان ۱۳۹۹ مورد بررسی قرار گرفت. میانگین (± انحراف معیار) طول استاندارد در مناطق انزلی، میانکاله و ساری به‌ترتیب ۳۸/۴±۷۳/۲۳۱، ۳۲/۳±۹۳/۲۰۰ و ۱۴/۴±۵۲/۲۳۱ میلی‌‌متر بود. نتایج به‌دست آمده از آزمون آنالیز واریانس یک‌‌طرفه در ۱۷ مورد از صفات زیست‌‌سنجی شده اختلاف معنی‌داری نشان داد (۰۵/۰p<). نتایج آزمون تجزیه به مؤلفه‌‌های اصلی نیز نشان داد که مناطق مورد بررسی در ۹ مؤلفه از یکدیگر قابل تمایز هستند به‌طوری‌که عمده تغییرات در مؤلفه اول در ناحیه سر و در مؤلفه دوم در ناحیه باله‌‌های سینه‌‌ای و پشتی مشاهده گردید. بررسی الگوی رشد در شگ‌‌ماهی A.braschnikowi نشان داد که مناطق انزلی (۷۸/۲b=) و ساری (۶۱/۲b=) دارای الگوی رشد آلومتریک منفی و منطقه میانکاله (۱۲/۳b=) دارای الگوی رشد از نوع آلومتریک مثبت هستند. همچنین بررسی ضریب چاقی نشان داد که شرایط تغذیه در مناطق انزلی (۱۰/۱CF=) و میانکاله (۰۹/۱CF=) نسبت به منطقه ساری (۷۱/۰CF=) بهتر بود. خوشه‌‌بندی مناطق بر اساس خصوصیات مورفولوژیک نیز نشان داد، حداقل دو جمعیت مجزا از شگ‌‌ماهی A. braschnikowi در مناطق مورد بررسی از حوضه خزر جنوبی وجود دارد. با توجه به یکسان بودن فصل نمونه‌‌برداری و نوع نمونه‌‌برداری، به‌نظر می‌‌رسد که خصوصیات زیست‌محیطی در هر منطقه باعث ایجاد تنوع مورفولوژیک بالا در مناطق مورد بررسی باشد، هرچند این موضوع نیاز به بررسی‌‌های مولکولی نیز دارد. با توجه به تغییرات ریختی در جنس Alosa در دریای خزر، پیشنهاد می‌گردد تا در مطالعات آتی از روش‌‌های تجزیه‌وتحلیل مبتنی بر یادگیری ماشین نیز استفاده گردد.

صفحه 1 از 1     

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700