[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای نوکلئوتید

صادق اولاد، صابر خدابنده، عبدالمحمد عابدیان، نعمت اله محمودی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده

به منظور مطالعه اثرات نوکلئوتید بر ساختار زوائد باب‌المعدی در ماهی آزاد خزر، ۳۱۵ عدد بچه ماهی با میانگین وزنی ۲۶/۱۲ گرم (میانگین طول ۱۲/۱۱ سانتیمتر) به مدت ۸ هفته نگهداری و با دو غلظت ۲۵/۰ و ۵/۰ درصد نوکلئوتید در جیره کنترل و شاهد، تیمار گردیدند. برای مطالعه تغییرات ساختاری زوائد باب‌المعدی، در پایان دوره از هر تیمار ۶ عدد ماهی در محلول بوئن تثبیت و پس از طی مراحل قالب‌گیری برشهای ۴ میکرومتری از آنها تهیه و سپس با هماتوکسیلین-ائوزین رنگ‌آمیزی شدند. نتایج بررسی نشان داد که در مقایسه با گروه شاهد، هر دو غلظت نوکلئوتید جیره معنی‌دار بود (۰۵/۰>P) و ضخامت لایه پوششی، طول پرزها، تعداد سلولهای پوششی (انتروسیت) و ضخامت لایه عضلانی زوائد باب‌المعدی را افزایش می‌دهد. بین دو تیمار نوکلئوتید تغییرات لایه پوششی و زیر موکوسی، طول و تعداد پرزها معنی‌دار نبود (۰۵/۰


امین اوجی فرد، عبدالمحمد عابدیان کناری، علی طاهری، انسیه غنی زاده کازرونی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۰ )
چکیده

تاثیر نوکلئوتید جیره (۲/۰ درصد) بر رشد، مورفولوژی روده و پروفیل اسیدهای چرب میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) به مدت ۵ هفته در استان بوشهر (دلوار) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش با ۳ تکرار در مخازن پلی‌اتیلنی مدور با ظرفیت ۳۰۰ لیتر انجام گرفت. هر تانک پرورشی بطور تصادفی با ۲۵ عدد میگو با میانگین (انحراف معیار) وزن ۰۳/۰±۲۱/۳ گرم پر شد. افزودن نوکلئوتید جیره سبب بهبود معنی دار شاخص های رشد (شامل، ۱۰ درصد افزایش وزن بدن، ۹۷/۷ درصد افزایش ضریب رشد ویژه، ۳۲/۱۱ درصد افزایش نرخ بازده پروتئین، ۶۴/۹ درصد کاهش ضریب تبدیل غذایی) و میزان اسیدهای چرب ۵n۱۴:۱، ۳n۲۰:۳ و DHA شد اما اختلاف معنی‌داری در میزان بقاء، طول حدقه‌ای کاراپاس، غذای مصرفی و میزان SFA, MUFA, PUFA, n۳/n۶ و EPA+DHA بین دو تیمار مشاهده نشد. همچنین طول سلولهای اپی‌تلیال روده در بند اول شکمی در تیمار نوکلئوتید بطور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود.
فاطمه خانی، محمدرضا ایمانپور، حامد کلنگی میاندره، علیرضا قائدی، وحید تقی‌زاده،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

این تحقیق با هدف بررسی تاثیر سطوح متفاوت نوکلئوتید جیره (واناژن) بر پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون ‏تاسماهی ایرانی (‏Acipenser persicus‏) انجام گرفت. ماهیان با میانگین وزنی ۱۲/۲ ± ۳۷/۴۲ گرم و میانگین ‏طول ۶۱/۰± ۶۷/۲۳ سانتی­متر به ۴ تیمار با سطوح متفاوت نوکلئوتید جیره­ (۰، ۲۵/۰، ۳۵/۰و ۵/۰ درصد) با سه تکرار با ‏تراکم ۱۲ ماهی در هر تانک تقسیم شدند. پس از ۱۰ هفته غذادهی فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون اندازه­گیری شد. در بین فاکتورهای خونی اندازه­گیری شده گلوکز، تری­گلیسیرید، کلسترول، هتروفیل و گلبول­های قرمز تفاوت معنی­داری را بین گروه­های تغذیه شده با نوکلئوتید و گروه شاهد نشان دادند (۰۵/۰p&le). میانگین گلوکز سرم خون و هتروفیل خون با افزایش سطح نوکلئوتید جیره به ترتیب کاهش و افزایش  معنی­داری را نشان داد (۰۵/۰p&le). بالاترین و کمترین مقادیر کلسترول و تری­گلیسرید به ترتیب متعلق به تیمارهای ۲۵/۰ و ۳۵/۰ بود. سایر فاکتورهای بررسی‌شده تفاوت معنی­داری را بین گروه­ها نشان ندادند. از این رو میتوان گفت با توجه به ظرفیت محدود برخی سلولها در سنتز نوکلئوتید،  تهیه آن از منبع خارجی می­تواند در مسیر سالوج برای تولید نوکلئوتید مورد نیاز مورد استفاده قرار گیرد و با افزایش سرعت تولید به ویژه در هنگام استرس، بهبود وضعیت سلامت و فیزیولوژی ماهی را منجر گردد.


سجاد نظری، ولی اله جعفری، محمد پورکاظمی، حامد کلنگی، حسین علی عبدالحی،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

در مطالعه حاضر توالی ژن میوستاتین قزل آلای رنگین­ کمانبررسی و ارتباط بین چندشکلی­های تک نوکلئوتیدی (SNPs) این ژن با صفات کمی رشد با استفاده از روش توالی­ یابی و PCR-SSCP مورد آنالیز قرار گرفت. به همین منظور تعداد ۲۰ عدد قزل آلای رنگین­ کمان مولد موجود در مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی یاسوج انتخاب و علامت­گذاری و سپس بچه ماهیان حاصل از تکثیر آنها در شرایط پرورشی مناسب و یکسان در یک دوره پنج ماهه نگهداری شدند. در ادامه برای آزمایشات مولکولی استخراج ژنوم طبق روش استاندارد از نمونه­ های بچه ماهی به صورت تصادفی صورت پذیرفت. تعداد دو جهش تک نوکلئوتیدی (g,۶۶۰T>C  و g,۱۹۰۴C>A ) در نواحی اینترون ۱ و ۲ ژن میوستاتین با استفاده از روش توالی یابی DNA و PCR-SSCP شناسایی شد. در مجموع تعداد ۶ هاپلوتیپ در بین نمونه های این مرکز بدست آمدند. آزمون پیوستگی هاپلوتیپ و صفات کمی رشد نشان داد بین ژنوتیپ­­های TC و CC در نقطه g,۱۹۰۴C>A ارتباط معنی­ داری با طول و وزن در زمان ۹۰ و ۱۵۰ روزگی بچه ماهیان وجود دارد (۰۵/۰P < ) ولی ارتباط معنی داری بین هاپلوتیپ­ های SNP g,۶۶۰T>C  و صفات کمی مشاهده نگردید. نتایج این تحقیق نشان داد که وزن و طول بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین­ کمان با ژن میوستاتین مرتبط بوده و این ژن می­تواند به عنوان ژن کاندید سودمند در برنامه­های انتخاب به کمک نشانگر (MAS) گونه قزل آلای رنگین­ کمان مورد استفاده قرار گیرد.

 


سید محمدصادق هاشمی، فلورا محمدی زاده، امیرهوشنگ بحری، محمود حافظیه، رضا قربانی واقعی،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده

با توجه به اثرات فراوان نوکلئوتید خوراکی نظیر افزایش سیستم ایمنی، کاهش استرس، مقاومت در برابر بیماری‌‌ها، رشد بهتر و بازماندگی بیشتر، مطالعه حاضر به ‌‌منظور بررسی تاثیر مکمل نوکلئوتید (آسکوژن) جیره غذایی بر شاخص‌‌های خونی و ترکیبات لاشه تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) انگشت‌قد انجام شد. آسکوژن دارای سطوح بهینه RNA و نوکلئوتید می‌‌باشد. بدین‌منظور، ۴۵۰ قطعه تاسماهی سیبری (۲۴/۱۰ ± ۷۷/۳۹ گرمی) در ۱۵ مخزن ۳۰۰ لیتری توزیع شدند. ماهیان با ۵ تیمار غذایی در سطوح مختلف نوکلئوتید: شامل تیمار شاهد (g/kg ۰)، تیمار ۱ (g/kg ۲/۰)، تیمار ۲ (g/kg ۴/۰)، تیمار ۳ (g/kg ۶/۰) و تیمار ۴ (g/kg ۸/۰) در ۳ تکرار به مدت ۶۳ روز تغذیه شدند. غذادهی ماهیان در حدود ۳ درصد وزن بدن در ۴ وعده انجام شد. در انتهای دوره، مشخص گردید ماهیان تغذیه شده با تیمارهای محتوی ۶/۰ و ۸/۰ گرم مکمل نوکلئوتید بر کیلوگرم جیره از نظر شاخص‌‌های خونی و تیمار ۸/۰ گرم مکمل نوکلئوتید بر کیلوگرم جیره از نظر ترکیب لاشه از عملکرد مناسب‌‌تری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند. به طور کلی، تیمارهای ۳ (g/kg ۶/۰) و ۴ (g/kg ۸/۰) به‌ویژه تیمار ۴ (g/kg ۸/۰) دارای بیشترین تأثیر مثبت بودند و نوکلئوتید توانست تأثیر مثبت خود را در ماهیان القاء نماید و باعث بهبود شرایط و افزایش کارایی شود.

صفحه 1 از 1     

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4710