@ARTICLE{Ahangarzadeh, author = {Houshmand, Hossein and Ahangarzadeh, Mina and Sadr, Ayeh Sadat and Nazemroaya, Samira and Ghorbanpoor, Masoud and Mohammadian, Takavar and Kakoulaki, Shapour and Ajdari, Ashkan and }, title = {Isolation and molecular identification of Vibrio alginolyticus from cultured marine fish in farms located south provinces of Iran}, volume = {31}, number = {1}, abstract ={بیماری‌های باکتریایی چالش بزرگ پیش‌روی توسعه صنعت آبزی‌پروری هستند و به‌ عنوان یک هشدار برای پرورش‌دهندگان محسوب می‌‌شوند. بیماری ویبریوز ناشی از باکتری‌های جنس ویبریو به‌ویژه Vibrio alginolyticus در مناطق گرم و معتدله است که هر ساله خسارت سنگینی به اقتصاد تولید ماهیان دریایی وارد می‌کنند. هدف از تحقیق حاضر، جداسازی و شناسایی این باکتری از ماهیان دریایی پرورشی دارای علائم سپتی سمی باکتریایی در مزارع استان‌های جنوبی کشور بود. در مجموع، تعداد 130 قطعه ماهی نمونه‌برداری و جداسازی نمونه‌‌های باکتریایی به روش معمول انجام شد. جدایه ها از نظر ویژگی‌‌های بیوشیمیایی و مولکولی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن‌های 16 S rRNA و Collagenase به‌‌ترتیب جهت شناسایی جنس Vibrio و گونه alginolyticus V. به روش واکنش زنجیره پلیمراز مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی مولکولی نشان داد، تعداد 109 جدایه از 119 جدایه مظنون به جنس ویبریو، به عنوان جنس ویبریو تأیید شدند. همچنین از این تعداد، 48 جدایه متعلق به گونه V. alginolyticus بود. نتیجه‌گیری می‌شود که علت بیش 44 درصد از موارد ویبریوز، ناشی از آلودگی با V. alginolyticus است. همچنین از تعداد 250 قطعه بچه ماهی باس دریایی جهت آزمایشات تعیین LD50 استفاده گردید و کمترین LD50 محاسبه شده برای جدایه‌ها ویبریو آلجینولیتیکوس، معادلfish/CFU 108 × 83/1 محاسبه گردید. نتایج نشان‌دهنده نقش قابل ملاحظه‌ ویبریوز و درصد بالای حضور گونه V. alginolyticus در سپتی‌‌سمی باکتریایی در ماهیان مورد بررسی بود. }, URL = {http://isfj.ir/article-1-2572-fa.html}, eprint = {http://isfj.ir/article-1-2572-fa.pdf}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, doi = {}, year = {2022} }