AU - Faeed, M. AU - Omidvar, S. AU - Ghasemi, M. AU - Mehrabi, M. AU - Mirhasheminasab, F. AU - Daghigh Rouhi, J. TI - The study on Zoonotic bacteria in Gold fish (Carassius auratus auratus) of Guilan province farms PT - JOURNAL ARTICLE TA - ISFJ JN - ISFJ VO - 27 VI - 4 IP - 4 4099 - http://isfj.ir/article-1-1889-fa.html 4100 - http://isfj.ir/article-1-1889-fa.pdf SO - ISFJ 4 AB  - پرورش ماهی قرمز در اکثر کشورهای جهان متداول است. هدف از این تحقیق، شناخت و بررسی باکتریهای شایع و قابل انتقال میان ماهی و انسان در استخرهای ماهی قرمز استان گیلان، عوامل مستعد کننده در بیماریزایی ماهی قرمز و مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداسازی شده از ماهی قرمز بوده است. در این پژوهش، 150 نمونه ماهی قرمز از چهار مزرعه (12 استخر) استان گیلان بصورت فصلی و انتخابی صید و بطور زنده به آزمایشگاه باکتری شناسی پژوهشکده آبزی‌‌پروری انزلی انتقال داده شدند و به روش افتراقی و بیوشیمیایی، باکتریهای مختلف جداسازی وشناسایی شدند. نتایج نشان داد جدایه های جداسازی شده از ماهی قرمز و آب استخر در فصول مختلف سال شامل Enterobacteriaceae، Pseodomonas sp.، .sp Aeromonas Sterptococcus sp. ، Vibrio sp.،sp. Micobacterium بودند. بیشترین و کمترین درصد فراوانی باکتری در ماهی، بترتیب متعلق به جنس سودوموناس (6/33%) و استرپتوکوکوس (3/7%) بود . CP - IRAN IN - Inland Waters Aquaculture Research Center LG - eng PB - ISFJ PG - 87 PT - Research YR - 2018