AU - Kanani, H AU - Javadian, S.R. TI - Effect of different levels of salinity with salt of Urmia Lake on growth, survival, carcass composition and some serum parameters of Caspian kutum (Rutilus kutum) PT - JOURNAL ARTICLE TA - ISFJ JN - ISFJ VO - 30 VI - 1 IP - 1 4099 - http://isfj.ir/article-1-2353-fa.html 4100 - http://isfj.ir/article-1-2353-fa.pdf SO - ISFJ 1 AB  - در این تحقیق اثر سطوح مختلف شوری با نمک دریاچه ارومیه بر رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و برخی فراسنجه‌های سرمی ماهی سفید دریای خزرRutilus kutum) ) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد240 قطعه بچه ماهی سفید با متوسط وزنی 01/0±05/1 گرم به طور کاملاً تصادفی به 12 آکواریوم به تعداد 20 عدد در هر تانک معرفی گردیدند و به مدت 8 هفته تحت تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند. برای این مطالعه چهار تیمار در نظر گرفته شد که شامل گروه شاهد (آب شیرین)، تیمار1 (شوری 5‌‌ گرم در هزار)، تیمار2 (10 ‌‌گرم در هزار) و تیمار3 (15 ‌‌گرم در هزار) بود. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن در تیمار1 مشاهده شد (05/0p<). همچنین شاخص وضعیت در گروه شاهد و تیمار 1 دارای تفاوت معنی‌‌داری با سایر تیمار‌‌ها بودند (05/0p<) اما، بازماندگی در تیمار‌‌های مختف تفاوت معنی‌‌داری نشان نداد (05/0p>). تفاوت معنی‌‌داری در میزان کلسترول خون بین تیمار‌‌های آزمایشی مشاهده نگردید، اما در پارامتر‌‌های هماتوکریت و گلوکز تفاوت معنی‌‌داری مشاهده شد و بالاترین میزان در تیمار 3 به‌دست آمد (05/0p< ). همچنین آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنی‌‌داری بر سطح پروتئین و چربی دارد. بیشترین میزان پروتئین و چربی در گروه شاهد به‌دست آمد که با تیمار 1 اختلاف معنی‌‌داری نداشت اما سطح رطوبت و خاکستر تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<p). به طور کلی، می‌‌توان بیان نمود که بچه ماهیان سفید دریای خزر در محدوده وزنی 4-1 گرم دارای قابلیت رشد مناسب در شوری 10-5 میلی‌‌گرم بر لیتر می‌باشند. CP - IRAN IN - LG - eng PB - ISFJ PG - 53 PT - Research YR - 2021