Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1392
7
1
gregorian
2013
10
1
22
3
online
1
fulltext
fa
تاثیر عوامل خطر محیطی در بروز استرپتوکوکوزیس در مزارع پرورش ماهی قزلآلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) رودخانه هراز به روش Logistic Regression
Logistic regression of some risk factors underlying the outbreak of streptococcusis in rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) farms in Haraz River, Mazandaran Province, Iran
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
بهداشت بيماريها
پژوهشي
Research
<span lang="AR-SA"><p align="justify" dir="rtl">استرپتوکوکوزیس یک بیماری عفونی باکتریایی است که در اکثر مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردابی (قزلآلای رنگین کمان) کشور مشاهده شده است. در بروز و همه گیری این بیماری عواملی از جمله حرارت، نیتریت، نیترات، آمونیوم، کدورت آب، اکسیژن محلول، دبی، شمارش کلی باکتریائی و.. در بروز بیماری نقش دارند. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل خطر محیطی و ارزیابی میزان تاثیر گذاری آنان در بروز استرپتوکوکوزیس وارائه پیشنهادهای اجرایی برای کنترل بیماری در شرق استان مازندران اجرا گردید. این تحقیق در 10 مزرعه منتخب </p></span><span lang="FA">از مجموعه </span><span lang="AR-SA">مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی استان مازندران، با بکارگیری طرحهای آماری استاندارد، در یک بازه زمانی یک ساله و با فواصل ماهانه به ثبت عوامل اپیدمیولوژیک مؤثر بر بروز بیماری اقدام گردید. به منظور جداسازی، شناسایی و تشخیص بیماری ضمن بررسی علائم و مشاهدات کلینیکی از آزمونهای تشخیصی بیوشیمیایی و</span><span lang="FA"> </span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">PCR</span><font size="3"><span lang="AR-SA"> استفاده شد. نتایج نشان میدهد عواملی از جمله میزان نیتریت، دمای آب، اکسیژن محلول در آب و ماههای سال به میزان 20 درصد بروز بیماری استرپتوکوکوزیس افزایش میدهند. مدیریت عوامل مذکور میتواند <b>تا حد زیادی درکاهش میزان بروز و شیوع این بیماری در شرق استان مازندران مؤثر باشد.</b></span><font face="Arial" size="2"><font face="Arial" size="2"><span lang="EN"></span></font></font></font></font></font>
Streptococcusis is the one of the most important bacterial fish diseases with outbreak in
rainbow trout farms in Iran. The fish farmers have been largely suffered from huge economic
losses due to the Streptococcusis outbreaks in different rainbow trout farms in Iran. The present
study assessed the effects of some environmental risk factors on incidence of streptococcusis in
rainbow trout farms in Haraz River in Mazandaran Province, Iran. A suit of environmental
factors including water temperature, nitrite, nitrate, ammonium, water turbidity, DO, water Debi
and total count of bacteria were explored as influential factors. Fish and water samples were
randomly collected from 10 farm on a monthly basis throughout a year. Isolation and
recognition of strep strains were made using biochemical and PCR tests and the data were
analyzed by logistic regression method. According to the results, 20% of the differences were
explained by the logistic model. Management of these factors might decline the rate of disease
outbreak.
بیماریهای باکتریایی, طرح آماری, شرق استان مازندران
Streptococcusis, Risk factors, rainbow trout, Bcterial diseases, Logistic regression, east of Mazandaran Province
60
73
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-897-102&slc_lang=fa&sid=1
A.
Sepahdari
ابوالفضل
سپهداری
asepahdari@yahoo.com
10031947532846008286
10031947532846008286
Yes
A.
Saeedi
علی اصغر
سعیدی
10031947532846008287
10031947532846008287
No
Sh.
Kakoulaki
شاپور
کاکولکی
10031947532846008288
10031947532846008288
No
F.
Habibi Kotanaee
فرشیده
حبیبی کوتنایی
10031947532846008289
10031947532846008289
No
A.R.
Babaalian
علیرضا
باباعلیان
10031947532846008290
10031947532846008290
No