Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1395
10
1
gregorian
2017
1
1
25
4
online
1
fulltext
fa
ترکیبا ت تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) مناطق مختلف ساحلی استان سیستان و بلوچستان
Determination of proximal and chemical composition of Sistan and Baluchistan province geographical beaches strain of Sargassum ilicifolium
تغذيه
تغذيه
پژوهشي
Research
<p dir="RTL">در این بررسی تغییر ترکیبات تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم جمع آوری شده از سه ایستگاه در هر یک از شش منطقه ساحلی استان سیستان و بلوچستان بدست آمد. گیاه پس از جمع آوری شستشو، خشک و پودر شده به آزمایشگاه منتقل و پروتئین کل(درصد وزن خشک) با روش کجلدال، اسید های آمینه با بهره گیری از دستگاه <span dir="LTR">HPLC</span>، چربی کل (درصد وزن خشک) با روش سوکسله و اسید های چرب ضروری با تعیین میزان <span dir="LTR">FAMES</span> (متیل استرهای اسید های چرب) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی، کربوهیدرات ( درصد وزن خشک) با روش فنل سولفوریک اسید، ویتامین ها با استفاده از دستگاه <span dir="LTR">HPLC</span>، خاکستر با روش سوختن در کوره، مواد معدنی با کمک گرفتن از روش های فلیم فتومتری و آستاگزانتین نیز از روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری و پس از تایید نرمال بودن میانگین ها با <span dir="LTR">PP plot</span> برنامه <span dir="LTR">SPSS</span> مورد بررسی مقایسه­ای آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سارگاسوم جمع آوری شده از ساحل طیس به شکل خشک دارای 15/1±18/9 درصد پروتئین(<span dir="LTR">p<0.05</span>)، 15/0±18/2 درصد چربی(<span dir="LTR">p>0.05</span>)، 2/1(<span dir="LTR">p>0.05</span>)<span dir="LTR">EF</span> ، 03/2±11/33 کربوهیدرات (<span dir="LTR">p>0.05</span>)، 83/11±14/230 کیلو کالری بر 100 گرم ماده خشک انرژی(<span dir="LTR">p<0.05</span>)، 03/1±11/11 درصد مواد معدنی(<span dir="LTR">p<0.05</span>) و 87/10 ±51/115 میلی<span dir="LTR">­</span>گرم کمپلکس ویتامین ها در 100 گرم ماده خوراکی (<span dir="LTR">p<0.05</span>) و 00/1±11/104 میکرو گرم آستاگزانتین در 100 گرم وزن خشک نمونه (<span dir="LTR">p<0.05</span>) می باشد که نسبت به پنج تیمار جمع<span dir="LTR">­</span>آوری شده از مناطق دیگر نمونه<span dir="LTR">­</span>برداری دارای ارزش غذایی بالاتری است. همچنین پروفایل اسید های چرب ضروری بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی دار آماری نشان داد (<span dir="LTR">p<0.05</span>)که در مورد نمونه های بدست آمده از ساحل طیس بالاترین بوده است ولی پروفایل اسیدهای آمینه بجز لوسین، هیچ اختلاف آماری بین تیمارهای مناطق جغرافیایی نشان نداد(<span dir="LTR">p>0.05</span>).</p>
<p><em>Sargassum ilicifolium</em> were collected from 18 stations of Sistan and Baluchistan coastal waters, washed out, dried and powdered then transferred to laboratory for biochemical analyzing of total protein (% DW) using Kejeldal method, amino acids using HPLC device, Crude fat (%DW) using Soxoleh method, Fatty acids with GC device after determination of FAMES, carbohydrate (%DW) with phenol sulfuric acid method, vitamins with HPLC device, Ash content using burning in Avon, minerals with flame photometry and astaxanthin with spectrophotometry and statistical analysis using SPSS, Ver. 14. Results showed that Sargassum collected from Tis beach near the Chabahar bay in dried form with 9.18±1.15% protein (p<0.05), 2.18±0.15% crude fat (p>0.05), 1.2% EF(p>0.05), 33.11±2.03% carbohydrate(p<0.05), 230.14±11.83 Kcal 100<sup>-1</sup> energy(p<0.05), 11.11±1.03% minerals(p<0.05), 115.51±10.87 mg vitamin complex in 100 g seaweed DW (p<0.05) and 104.11±1.00 µg Astaxanthin in 100 g seaweed DW(p<0.05) had higher nutritional values comparing the samples collected from other areas. Essential fatty acids of sargassum collected from Tis had higher amount (p<0.05) compared to the others but amino acid profiles had not (p>0.05)except lysine(p<0.05). </p>
Sargassum ilicifolium, ترکیبات شیمیایی, استان سیستان و بلوچستان
Sargassum ilicifolium, Biochemical composition, Sistan and Baluchistan Province
133
144
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-142-10&slc_lang=fa&sid=1
M.
Hafezieh
محمود
حافظیه
jhafezieh@yahoo.com
5069635352
100319475328460018846
Yes
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
Y.
Moradi
یزدان
مرادی
100319475328460018847
100319475328460018847
No
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
M.
Pourkazemi
محمد
پورکاظمی
100319475328460018848
100319475328460018848
No
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
Sh.
Dadgar
شهرام
دادگر
100319475328460018849
100319475328460018849
No
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
M.
Sharifian
منصور
شریفیان
100319475328460018850
100319475328460018850
No
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران