Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1396
8
1
gregorian
2017
11
1
26
4
online
1
fulltext
fa
بررسی تأثیر پروبیوتیک آلفامیون بر شاخصهای رشد، پارامترهای بیو شیمیایی خون و ترکیب لاشه فیل ماهی پرورشی (Huso huso)
Effects of dietary alphamion probiotic on growth, hematological indices and proximate composition of Huso huso
تكثير و پرورش
تكثير و پرورش
كاربردي
Applicable
<p dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">در این پژوهش عملکرد پروبیوتیک آلفامیون بر</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">شاخص</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:12.0pt;">­</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">های</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">رشد، خون و ترکیب لاشه ماهی فیل ماهی (</span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">Huso huso</span></span></em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) به منظور افزایش رشد بیشتر و بالا بردن سیستم ایمنی ماهی مورد بررسی قرار گرفت. پروبیوتیک آلفامیون در چهار سطح 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد به جیره غذایی اضافه گردید و جیره فاقد پروبیوتیک برای تغذیه گروه شاهد مورد استفاده قرار گرفت. هر جیره به صورت تصادفی برای ماهیان با وزن اولیه تقریبی 2/3</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">192 گرم در سه تکرار اختصاص داده شد. بعد از 8 هفته تغذیه، وزن نهایی ماهیان تغذیه شده با پرو بیوتیک به صورت معنی­داری (</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) بالاتر از ماهیان گروه شاهد بود. ضریب تبدیل غذایی در تمام تیمارهای تغذیه شده با پرو بیوتیک به صورت معنی­داری (</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">p</span></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) پایین تر از ماهیان گروه شاهد بود که در تیماردو درصد کمترین مقدار را دارا بود. ضریب رشد ویژه در ماهیان تغذیه شده با پرو بیوتیک بیشتر از گروه کنترل بوده است (</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">p</span></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">).</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> میزان کورتیزول و لیزوزیم به طور معنی داری در ماهیان تغذیه شده با تیمار شاهد در مقایسه با سایر تیمارها بالاتر بود. </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> در آنالیز تقریبی لاشه، میزان پروتئین نسبت به گروه شاهد، افزایش نشان داد و بیشترین مقدار در تیمار یک درصد مشاهده شد. میزان چربی و خاکستر لاشه هم نسبت به گروه شاهد کاهش یافت و کمترین میزان، در تیمار دو درصد مشاهده شد. نتایج این آزمایش نشان دهنده این است که افزودن پروبیوتیک آلفامیون به میزان دو درصد دارای اثرات مثبتی بر شاخص های رشد، پارامترهای خونی و ترکیب لاشه در فیل ماهی است.</span></span><br>
</p>
<p>This experiment was conducted to examine the effect of dietary alphamion probiotic on growth, hematological indices and body composition of <em>Huso huso</em> fingerlings. A basal diet supplemented with 0 (control), 0.5, 1, 1.5 and 2 percent probiotic to formulate five experimental diets. Each diet was randomly allocated to triplicate groups of fish with initial average weight of approximately 192±3.2 g. After 8 weeks of feeding trial, fish fed diets with probiotic showed the highest final weight and SGR, and lowest in fish fed the control diet (P < 0.05). The feed conversion ratio (FCR) was better when the fish were fed diet with 2 percent prebiotic. There were significant differences in cortisol and lysozyme in fish fed by dietary probiotic (P < 0.05). At the end of feeding trial, the fish fed 1% diet showed higher whole body protein. The fish fed 2% diet exhibited lower levels of lipid and ash. The results suggest that administration of dietary alphamion probiotic at 1-2 percent exerted positive effects on growth, hematological indices and body composition in <em>Huso huso</em>.</p>
خاویاری, پروبیوتیک آلفامیون, رشد, شاخص بیو شیمیایی خون, لاشه
Huso huso, Alphamion probiotic, Growth, Hematology, Body composition
151
159
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1401-4&slc_lang=fa&sid=1
M.
Alizadeh Nozari
محبوبه
علیزاده نوذری
amahboobeh70@yahoo.com
100319475328460022907
100319475328460022907
No
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی
M.
Shapoori
مریم
شاپوری
marybiot@yahoo.com
0071645861
100319475328460022908
Yes
Department Of Natural resources, Savadkooh Branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی