Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1397
7
1
gregorian
2018
10
1
27
4
online
1
fulltext
fa
بررسی باکتریهای قابل انتقال میان ماهی و انسان در استخرهای ماهی قرمز (Carassius auratus auratus)، استان گیلان
The study on Zoonotic bacteria in Gold fish (Carassius auratus auratus)
of Guilan province farms
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">پرورش ماهی قرمز در اکثر کشورهای جهان متداول است. هدف از این تحقیق، شناخت و بررسی باکتریهای شایع و قابل انتقال میان ماهی و انسان در استخرهای ماهی قرمز استان گیلان، عوامل مستعد کننده در بیماریزایی ماهی قرمز و مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداسازی شده از ماهی قرمز بوده است. در این پژوهش، 150 نمونه ماهی قرمز از چهار مزرعه (12 استخر) استان گیلان بصورت فصلی و انتخابی صید و بطور زنده به آزمایشگاه باکتری شناسی پژوهشکده آبزیپروری انزلی انتقال داده شدند و به روش افتراقی و بیوشیمیایی، باکتریهای مختلف جداسازی وشناسایی شدند. نتایج نشان داد جدایه های جداسازی شده از ماهی قرمز و آب استخر در فصول مختلف سال شامل </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">Enterobacteriaceae</span></span><em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">، </span></span></em><em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">Pseodomonas </span></span></em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">sp<em>.</em></span></span><em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">،</span></span></em> <em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">.</span></span></em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">sp</span></span> <em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">Aeromonas</span></span></em> <em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;"> Sterptococcus </span></span></em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">sp. </span></span><em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">، </span></span></em><em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">Vibrio </span></span></em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">sp.</span></span><em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">،</span></span></em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">sp. </span></span> <em><span dir="LTR"><span style="font-size:11.0pt;">Micobacterium</span></span></em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> بودند. بیشترین و کمترین درصد فراوانی باکتری در ماهی، بترتیب متعلق به جنس <em>سودوموناس</em> (6/33%) و<em> استرپتوکوکوس</em> (3/7%) بود </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">.</span></span></div>
<pre style="text-align: justify;">
Goldfish rearing is common in most countries of the world. In this study, 150 specimens of Goldfish were taken from four fish farms (12 pools) seasonally and selectively, and transferred alive in the bacteriological laboratory of Inland Waters Aquaculture Research Center. The bacteria were isolated from professional test and biochemical methods. The results showed that Goldfish and pool water bacteria isolations were included Enterobacteriaceae<em>, Pseudomonas </em>sp<em>., Aeromonas </em>sp<em>., Sterptococcus </em>sp<em>., Vibrio </em>sp<em>., Mycobacterium </em>sp. In different seasons of the year, the highest and lowest abundance of bacteria in Goldfish, respectively, belonged to the genus <em>Pseudomonas </em>spp<em>.</em> (33/6%) and <em>Streptococcus </em>spp. (7/3%).</pre>
ایران, گیلان, باکتری, ماهی قرمز, باکتری های قابل انتقال میان ماهی و انسان
Iran, Guilan, Bacteria, Goldfish, Zoonosis
87
96
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1914-1&slc_lang=fa&sid=1
M.
Faeed
منیره
فئید
m_faeed@yahoo.com
100319475328460021185
100319475328460021185
Yes
Inland Waters Aquaculture Research Center,Iranian Fisheries Sciences Research Education and Extension Organization(AREEO),Bandar Anzali,Iran.
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران.
S.
Omidvar
صادق
امیدوار
sadeghomidvar362@yahoo.com
100319475328460021186
100319475328460021186
No
Inland Waters Aquaculture Research Center,Iranian Fisheries Sciences Research Education and Extension Organization(AREEO),Bandar Anzali,Iran.
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران.
M.
Ghasemi
محدث
قاسمی
mohades@yahoo.com
100319475328460021187
100319475328460021187
No
Inland Waters Aquaculture Research Center,Iranian Fisheries Sciences Research Education and Extension Organization(AREEO),Bandar Anzali,Iran.
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران.
M.
Mehrabi
محمدرضا
مهرابی
drmehrabi@gmail.com
100319475328460021188
100319475328460021188
No
, Iranian Fisheries Sciences Research Education and Extension Organization(AREEO),Tehran,Iran.
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
F.
Mirhasheminasab
فخرالدین
میرهاشمی نسب
mirhashemi_v@yahoo.com
100319475328460021189
100319475328460021189
No
Inland Waters Aquaculture Research Center,Iranian Fisheries Sciences Research Education and Extension Organization(AREEO),Bandar Anzali,Iran.
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران.
J.
Daghigh Rouhi
جواد
دقیق روحی
javad_daghigh@yahoo.com
100319475328460021190
100319475328460021190
No
Inland Waters Aquaculture Research Center,Iranian Fisheries Sciences Research Education and Extension Organization(AREEO),Bandar Anzali,Iran.
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران.