Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1397
12
1
gregorian
2019
3
1
27
6
online
1
fulltext
fa
تأثیر اسانس گیاه سیر (Allium sativum) بر شاخصهای رشد و بقاء، برخی شاخصهای بیوشیمیایی خون و آنزیمهای گوارشی ماهی زبرا دانیو (Danio rerio)
Effects of garlic (Allium sativum) on growth indices and survival rate, some blood biochemical parameters and digestive enzymes of zebrafish (Danio rerio)
تكثير و پرورش
تكثير و پرورش
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر اسانس گیاه سیر</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">(</span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">Allium sativum</span></span></em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) در چهار سطح 0 (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>0</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)، 10/0 (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>1</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)،</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">15/0 (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>2</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) و 20/0 (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>3</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) گرم اسانس سیر بر کیلوگرم جیره غذایی بر شاخصهای رشد و بقاء، شاخصهای بیوشیمیایی خون و آنزیمهای گوارشی ماهی زبرا دانیو (</span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">Danio</span></span></em> <em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">rerio</span></span></em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) انجام گرفت. لاروها از زمان شروع تغذیه فعال به مدت 60 روز با جیرههای غذایی آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیره</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">های</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">غذایی آزمایشی بطور </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">معنیداری</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">در شاخصهای رشد و بقاء نسبت به گروه شاهد در شرایط بهتری قرار داشتند </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">(05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">. </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">بر طبق نتایج، </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">کمترین میزان </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">گلوکز (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">mg/dl</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 08/0</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">35/18) و کلسترول (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">mg/dl</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 06/0</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">55/3) در</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">تیمار </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>3</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> مشاهده شد و دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و سایر تیمارهای آزمایشی بود (05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) در حالیکه بیشترین میزان پروتئین کل </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">(</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">g/dl</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 09/0</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">51/2</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) در تیمارهای </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>2</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>3</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> اندازهگیری شد که دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و تیمار </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>1</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> میباشد (05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">). مقدار آنزیم پروتئاز در تمامی ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)، اما در مورد آنزیمهای لیپاز و آمیلاز، تنها در تیمارهای </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>2</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>3</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> به طور معنیداری تحت تأثیر اسانس گیاه سیر قرار گرفتند (05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">). بالاترین مقادیر آنزیمهای آمیلاز </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">(</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">U/mg protein</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">13/0</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">11/9</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)، لیپاز (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">U/mg protein</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">10/0</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">55/2</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) و پروتئاز (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">U/mg protein</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">10/0</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">03/4</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) در </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>3</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> مشاهده گردید. بین تیمارهای </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>2</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T<sub>3</sub></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0<</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) . </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">،</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> افزودن اسانس گیاه سیر در جیره غذایی میتواند تأثیر مثبتی در ارتقاء وضعیت عمومی، شاخصهای رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی زبرا دانیو داشته باشد.</span></span><span dir="LTR"></span></div>
<div style="text-align: justify;">The aims of the present study were to investigate the effects of garlic at four levels including 0 (T<sub>0</sub>), 0.10 (T<sub>1</sub>), 0.15 (T<sub>2</sub>) and 0.20 (T<sub>3</sub>) gram of garlic essential oil per kilogram of diet on growth indices and survival rate, some blood biochemical parameters and digestive enzymes of zebrafish (<em>Danio rerio</em>). The larvae were fed from the time of their first active feeding with experimental diets for 60 days. Results showed that the growth indices and survival rates of all groups fed with experimental diets containing garlic were significantly increased as compared to the control group (p<0.05). According to the results, the lowest amounts of glucose (18.35±0.08 mg/dl) and cholesterol (3.55±0.06 mg/dl) were observed in the T<sub>3</sub> group as compared to the other experimental groups and the control group (p<0.05) whereas, the highest amounts of total protein (2.51±0.09 g/dl) were measured in the T<sub>2</sub> and T<sub>3</sub> groups that were significantly different from the control and T<sub>1</sub> groups (p<0.05). Protease enzyme levels were increased in all groups fed with experimental diets containing garlic (p<0.05), but levels of lipase and amylase enzymes were significantly influenced by garlic only in the T<sub>2</sub> and T<sub>3</sub> groups (p<0.05). The highest levels of amylase (9.11±0.13 U/mg protein), lipase (2.55±0.10 U/mg protein) and protease enzymes (4.03±0.10 U/mg protein) were observed in the T<sub>3</sub> group. There was no significant differences between the levels of protease enzyme in the T<sub>2</sub> and T<sub>3</sub> groups (p>0.05). According to the results of the present study, dietary supplementation of garlic had positive effects on improving the general condition, growth indices and activity of digestive enzymes of zebrafish. </div>
گیاه سیر, ماهی زبرا دانیو, شاخصهای رشد, شاخصهای بیوشیمیایی, آنزیمهای گوارشی
Allium sativum, Danio rerio, Growth indices, Biochemical parameters, Digestive enzymes
143
149
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-161-1&slc_lang=fa&sid=1
A.
Matinfar
عباس
متین فر
a_matinfar@hotmail.com
100319475328460023136
100319475328460023136
Yes
Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی
T.
Enayat Gholampour
طیبه
عنایت غلام پور
enayat28@yahoo.com
100319475328460023137
100319475328460023137
No
دانشگاه آزاد اسلامی گرگان
S.
Shabi Kakroodi
سمانا
شعبانی کاکرودی
samanashaabani@yahoo.com
100319475328460023138
100319475328460023138
No
دانشگاه یوپی ام
M.
Fadaee Raienee
مهدیه
فدایی راینی
100319475328460023139
100319475328460023139
No
دانشگاه جیرفت