Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1397
5
1
gregorian
2018
8
1
27
3
online
1
fulltext
fa
تأثیر افزودن سطوح مختلف مکمل پودر زیره سبز (Cuminum cyminum) بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
The effect of addition different levels Cumin powder (Cuminum Cyminum) supplement on growth indices, survival and carcass compositions of western white shrimp (Litopenaeus vannamei)
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:b compset;">اثر سطوح مختلف مکمل گیاهی پودر زیره سبز بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن میگوی سفید غربی در تابستان 1395 به مدت 56 روز در مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر آبزیان خلیج فارس مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، 4 گروه از میگوها با میانگین وزنی 03/0</span><span style="font-family:times new roman,serif;">±</span><span style="font-family:b compset;">45/3 گرم در تانکهای فایبرگلاس 300 لیتری با تراکم 60 عدد میگو در هر تانک، با سطوح مختلف (5/0، 1 و 5/1 درصد) مکمل خوراکی حاویپودر زیره سبز با 3 تکرار غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخصهای رشد (میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی)، درصد بازماندگی و ترکیبات شیمیایی بدن تیمارهای آزمایشی با تیمار شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد، که تیمار تغذیه شده با سطح 1 درصد پودر زیره سبزاز شاخصهای رشد بهتر و بازماندگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بود (05/0></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">p</span></span></span><span style="font-family:b compset;">). در رابطه با آنالیز بیوشیمیایی لاشه، نتایج نشانگر افزایش معنیدار میزان پروتئین و چربی و کاهش معنیدار رطوبت در تیمارهای پودر زیره سبز در مقایسه با تیمار شاهد بود (05/0></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">p</span></span></span><span style="font-family:b compset;">). نتایج این تحقیق نشان داد که سطح 1 درصد پودر زیره سبز در جیره غذایی، میتواند جهت بهبود عملکرد رشد، بازماندگی و کیفیت لاشه میگوی سفید غربی مورد استفاده قرار گیرد.</span></div>
<div style="text-align: justify;">The effect of different levels of herbal supplement of Cumin powder <strong>(</strong><em>Cuminum cyminum</em>) on growth, survival and carcass composition of the <em>Litopenaeus vannamei </em>was evaluated in the summer of 1395 for 56 days at the Persian Gulf Aquaculture reproduction and reconstruction center. For this purpose, four groups of shrimp with an average weight of 3.45±0.3 g in 300 liter fiberglass tanks with a density of 60 shrimp per tank, with different levels (0.5, 1 and 1.5 percent) was supplemented. The Cumin powder was fed with 3 replicates. At the end of the period, growth indices (average body weight gain, body weight gain, specific growth ratio and feed conversion ratio), survival rate, and chemical composition of these treatments were compared with control treatment. The results showed that the treatment with 1% Cumin powder had higher growth indices and better survival than other treatments (p<0.05). In the case of carcass biochemical analysis, the results showed a significant increase in protein and fat content and a significant decrease in moisture content in Cumin powder treatments compared to control (p <0.05). The results of this study showed that 1% Cumin powder in diet could be used to improve the growth performance, survival and quality of the carcass composition of white shrimp (<em>Litopenaeus vannamei</em>)<em>.</em></div>
زیره سبز, شاخص رشد, ترکیب لاشه, محرک رشد, میگوی سفید غربی
Cumin, Growth parameter, Carcass composition, Growth stimulate, Litopenaeus vannamei
121
130
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1985-1&slc_lang=fa&sid=1
M.
Sheikh Asadi
محمد
شیخ اسدی
m.sh_asadi73@yahoo.com
100319475328460023073
100319475328460023073
Yes
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Zabol, Zabol, Iran
دانشگاه زابل
S.J.
Zorriehzahra
جلیل
ذریه زهرا
zorrieh@yahoo.com
100319475328460023074
100319475328460023074
No
سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
A.
Rafieepour
احمد
رفیعی پور
Ahmad.Rafieepour@yahoo.com
100319475328460023075
100319475328460023075
No
دانشگاه جیرفت
L.
Yazdanpanah Goharrizi
لاله
یزدان پناه گوهرریزی
l_yazdanpanah@yahoo.com
100319475328460023076
100319475328460023076
No
مرکز تحقیقات کرمان
Gh.
Sirpour
قنبر
سیرپور
ghanbarsirpor@yahoo.com
100319475328460023077
100319475328460023077
No
شیلات ایران