Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1397
10
1
gregorian
2019
1
1
27
5
online
1
fulltext
fa
تأثیر عصارهی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد،
مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجههای سرمی بچهماهی
قزلآلای رنگینکمان(Oncorhynchus mykiss)
The effect of alfalfa (Medicago sativa) alcoholic extract on growth
performance, feed intake, body composition and blood biochemical
parametersof rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
پژوهشي
Research
<div dir="RTL" style="text-align: justify;"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">این پژوهش به منظور بررسی اثرات عصاره­ی الکلی یونجه </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:12.0pt;">(<em>Medicago sativa</em>)</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه­های سرمی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:12.0pt;">(<em>Oncorhynchus mykiss</em>)</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> انجام شد. در این راستا تعداد 240 عدد بچه ماهی با میانگین وزن2/0</span></span><span style="font-size:12.0pt;">±</span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">36/8 گرم </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">در حوضچه‏های پلاستیکی 100لیتری در 4 تیمار غذایی به ترتیب شامل، صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 درصد عصاره در کیلوگرم جیره با سه تکرار به مدت 60 روز تغذیه شدند. اندازه­گیری فاکتورهای فیزیکی و</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">شیمیایی آب در طول دوره پرورش انجام شد. نتایج فاکتورهای رشد (وزن نهایی، شاخص رشد ویژه و رشد روزانه) و کارایی تغذیه (ضریب تبدیل غذا و کارایی پروتئین) در انتهای دوره پرورش نشان داد، تیمارهای تغذیه شده با غذای حاوی 1 درصد عصاره­ی الکلی یونجه نسبت به تیمار شاهد به صورت معنی داری بهبود یافته بود (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:12.0pt;">p<</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">). همچنین افزایش </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">مقدار </span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">چربی لاشه در تیمار 1 درصد عصاره مشاهده شد، ضمن اینکه اختلاف معنی­داری با گروه­ شاهد ملاحظه گردید (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:12.0pt;">p<</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">). بررسی فراسنجه­های سرمی نشان داد، بین ماهیان تغذیه شده با عصاره­ی الکلی یونجه و گروه شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:12.0pt;">p<</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) بطوریکه کمترین مقدار کلسترول و تری­گلیسرید و بیشترین سطح پروتئین در گروه 5/1 درصد عصاره مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار گلوکز را تیمار شاهد به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر می‏توان اذعان نمود، افزودن عصاره الکلی یونجه به میزان 1 تا حداکثر 5/1 درصد جیره، می­تواند عملکرد رشد و فراسنجه­های بیوشیمیایی سرم خون بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین کمان را بهبود بخشد.</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:12.0pt;"></span></span><br>
</div>
<div style="text-align: justify;">This study was conducted to evaluate the effects of alfalfa (Medicago sativa) extract on growth performance, feed intake, body composition and some of the serum parameters of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). In this study, a total of 240 rainbow trout were weighted average 8/36±0.2(g) and randomly distributed in four treatments (control), 0.5, 1, 1.5% of extract per (kg) of diet with three replications in plastic tanks. Fish were placed and fed with extract containing food for 60 days. During this time, physicochemical factors of water were measured. At the end of the period, growth index and serum parameters calculated. The results showed that growth performance in treatments that fed with 1% alfalfa extract had a significant difference compared to control treatment (p<0/05). In the indexes of body compositions, an increase in the amount of fat was observed in 1% treatment of the extract, while there was a significant difference with the control group (p<0/05). Serum parameters showed that there were significant differences between fish fed with alcoholic extract of alfalfa and control group (p<0/05). The lowest cholesterol and triglyceride levels and the highest level of protein were observed in the 1.5% extract group. Also, the highest amount of glucose was observed in control treatment. The results of this study showed that the addition of alcoholic extract of alfalfa (1 -1.5 %) to fish diet can improve the growth performance and blood biochemical parameters of rainbow trout.</div>
قزلآلای رنگین کمان, عصاره الکلی یونجه, عملکرد رشد, فراسنجههای سرمی
Rainbow trout, Alfalfa Alcoholic Extract, Growth Performance, Serum Parameters
1
9
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-505-4&slc_lang=fa&sid=1
Z.
Najafi
زینب
نجفی
sepi_n13@yahoo.com
100319475328460021778
100319475328460021778
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
H.
Ouraji
حسین
اورجی
hoseinoraji@yahoo.com
100319475328460021779
100319475328460021779
Yes
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
S.
Yeganeh
سکینه
یگانه
skyeganeh@gmail.com
100319475328460021780
100319475328460021780
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
A.
Keramat
عبدالصمد
کرامت امیرکلایی
amikola@yahoo.com
100319475328460021781
100319475328460021781
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری