Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1398
6
1
gregorian
2019
9
1
28
3
online
1
fulltext
fa
مقایسه اثر جیرههای حاوی پروبیوتیکهای Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus بر شاخصهای رشد، خونشناسی و ایمنی بچه
ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio))
Comparison of diets containing Lactobacilus acidophilus and Pediococcus pentosaceus on growth, hematological and immunological characteristics in juvenile common carp (Cyprinus carpio)
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
بهداشت بيماريها
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">مطالعه حاضر با</span></span></span> <span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">هدف بررسی تأثیر دو باکتری <em>لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس</em> و <em>پدیوکوکوس پنتوساسئوس</em> بر شاخصهای</span></span></span> <span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">خونی،</span></span></span> <span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">ایمنیشناسی و رشد بچه ماهی کپور معمولی (</span></span></span><em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">Cyprinus carpio</span></span></em><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) انجام شد. به این منظور تعداد 180 </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">عدد ماهی با وزن</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">S.D) </span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">44/1</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">gr</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">14</span></span></span> <span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">(</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">در 3 تیمار ذخیرهسازی شدند. تیمار 1: </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">جیره تجاری حاوی پروبیوتیک </span></span></span><em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">Lactobacillus</span></span></em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;"> <em>acidophilus</em></span></span> <span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">g/10kg(10<sup>10</sup>CFUg<sup>-1</sup>)</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 5/1</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و تیمار 2: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک </span></span></span><em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">Pediococcus pentosaceus</span></span></em> <span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">g/10kg(10<sup>10</sup>CFUg<sup>-1</sup>)</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 5/1</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و تیمار 3 یا شاهد با استفاده از غذای تجاری بدون پروبیوتیک، به مدت 60 روز </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">مورد </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">تغذیه</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">،</span></span></span> <span dir="RTL"><span style="color:black;"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">ت</span></span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">عداد 15 ماهی از هر تیمار نمونه</span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;"></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">گیری و شاخص</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"></span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">های رشد، خونشناسی و ایمنی اندازهگیری شد. بر اساس نتایج، درصد افزایش وزن، درصد </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">نوتروفیل و مونوسیت، لایزوزیم و </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">C<sub>3</sub></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> در تیمار 1 به شکل معنیداری بیشتر از تیمارهای 2 و 3</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> بود. مقادیر هماتوکریت، گلبول قرمز</span></span></span> <span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">خون، هموگلوبین، </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">MCV</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">، </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">MCH</span></span> <span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">در تیمار 2 به شکل معنیداری بیشتر</span></span></span> <span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">از سایر تیمارها بود. مقادیر </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">MCHC</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و درصد لنفوسیت </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">در تیمار 3 بیشترین مقدار را نشان داد.</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> مقادیر </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">IGM</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">C<sub>4</sub></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> در بین</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> تیمارها تف</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">اوت معنیدار آماری نشان ندادند. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از جیره حاوی پروبیوتیکهای </span></span></span><em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">Lactobacillus</span></span></em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;"> <em>acidophilus</em></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و </span></span></span><em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;">Pediococcus</span></span></em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:11.0pt;"> <em>pentosaceus</em></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> میتواند تاثیرات مثبتی بر فراسنجههای رشد، خونشناسی و ایمنی</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> بچه</span></span></span> <span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">ماهی کپور معمولی </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">داشته </span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">باشد</span></span></span></div>
<div style="text-align: justify;">The aim of this study was to evaluate the effect of <em>Lactobacillus acidophilus</em> and <em>Pediococcus pentosaceus </em> on hematological, immunological and growth parameters of common carp (<em>Cyprinus</em> <em>carpio</em>). 180 carp weighted 14±1.44 g were distributed in three treatments. Treatment 1: commercial diets with <em>Lactobacilus acidophilus </em>1.5<em>g/10Kg </em>(10<sup>10</sup>CFUg-1), treatment 2: <em>Pediococcus pentosaceus </em>1.5<em>g/10Kg </em>(<em>10<sup>10</sup>CFUg-1</em>) and treatment 3: commercial diets without probiotic diet were fed for 60 days. At the end of the experiment, 15 fish from each treatment were collected, hematological, immunological and growth parameters were measured. Based on the results, weight gain, neutrophil and monocyte percentages, lysozyme activity and C3 content in treatments 2 and 3 were significantly higher than control. Hematocrit, RBC, hemoglobin, MCV, MCH in treatment 2 were significantly higher than other treatments. MCHC and lymphocyte percentage showed the highest values in treatment 3. There was no significant difference between IgM and C4 levels between treatments. The results of this study showed that the use of <em>L. acidophilus</em> and <em>P. pentosaceus</em> probiotics have positive effects on the growth parameters, hematological and immunological parameters of juvenile common carp.</div>
کپور معمولی, پروبیوتیک, شاخصهای خونی, ایمنی, رشد
Common carp, Probiotic, Hematological, Immunological, Growth parameters
185
194
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1461-3&slc_lang=fa&sid=1
K.
Inanloo
کمال
اینانلو
kamallvet2009@gmail.com
100319475328460025590
100319475328460025590
No
MSc. Aducated of Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center
دانش آموخته بیوتکنولوژی آبزیان، مرکز آموزش علوم و صنایع شیلاتی میرزا کوچک خان رشت
S.
Alinezhad
سهیل
علی نژاد
Soheilalinezhad47@gmail.com
100319475328460025591
100319475328460025591
Yes
Agricultural Training and Extension Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
A.
Zahmatkesh
عسگر
زحمتکش
aszahmat@yahoo.co.uk
100319475328460025592
100319475328460025592
No
Aquaculture Department, Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Rasht, Iran.
: گروه شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
B.
aminian fatideh
باقر
امینیان فتیده
Baminiran@gmail.com
100319475328460025593
100319475328460025593
No
Aquaculture Department, Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Rasht, Iran.
گروه شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران