Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1400
4
1
gregorian
2021
7
1
30
2
online
1
fulltext
fa
مقاله علمی – پژوهشی: بررسی اثر آنتیاکسیدانی پوشش خوراکی پولولان حاوی عصاره علف چشمه (Nasturtiumn officinale ) بر فساد شیمیایی فیله فیل ماهی (Huso huso) طی دوره نگهداری در یخچال
Evaluation antioxidant effects of Pullulan edible coating with watercress extract (Nasturtiumn officinale) on the chemical corruption of fresh beluga sturgeon fillet during storage in a refrigerator
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
پژوهشي
Research
<span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">در این پژوهش تاثیر </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">پوشش خوراکی پولولان حاوی عصاره گیاه علف چشمه بر </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">کیفیت و ماندگاری فیله فیل ماهی نگهداری شده در یخچال طی </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">مدت زمان 16 روز مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا عصاره علف چشمه به دو روش فراصوت و غرقابی استخراج شد. مقادیر ترکیبات فنلی و </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">تعیین شد. مقادیر ترکیبات فنلی برای عصاره غرقابی برابر با </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">43/586 </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">میلیگرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و برای عصاره فراصوت برابر 57/879 </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">میلی گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> بود.</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره استخراجی به روش فراصوت به طور معنیداری بالاتر از عصاره استخراجی به روش غرقابی بود.</span> بنابراین، عصاره استخراجی به روش فراصوت به پوشش خوراکی افزوده شد. </span>4 تیمار فیله فیل ماهی شامل شاهد، پوشش </span>پولولان، پوشش پولولان+ عصاره <span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">ppm</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 500، پوشش </span>پولولان+ عصاره </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">ppm</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 1000 به صورت دوره ای مورد ارزیابی شیمیایی قرار گرفتند که شامل بررسی مقادیر عدد پراکسید (</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">PV</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)، مقادیر تیوباربیوتیک اسید (</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">TBA</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)، اسید چرب آزاد (</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">FFA</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">TVBN</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) و </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">pH</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تیمارهای حاوی عصاره گیاه علف چشمه فساد اکسیداتیو را در فیله ماهی به طور</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">معنیداری نسبت به تیمار شاهد کاهش نشان میدهد و نتایج مشاهده شده در</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">تیمار حاوی پوشش </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">پولولان+ عصاره </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">ppm</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 1000</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;">نسبت به سایر تیمارها بهتر است. مقادیر </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">pH</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و مجموع بازهای نیتروژنی در تیمار مذکور نیز معنیدار بود. تیمار شاهد تنها تا 6 روز از محدوده مجاز شیمایی برخوردار بود اما تیمار حاوی پوشش </span>پولولان+ عصاره </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;">ppm</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 1000 تا انتهای دوره نگهداری از مقادیر مجاز برخوردار بود. نتیجهگیری نهایی نشان میدهد که پوشش </span>پولولان به همراه عصاره علف چشمه میتواند به عنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی سبب تاخیر فساد شیمیایی و افزایش عمر ماندگاری فیله فیل ماهی شود.</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"></span></span></span>
In the present study, the effect of Pullulan coating with watercress extract on the quality and shelf life of fresh beluga sturgeon fillet stored in a refrigerator over a period of 16 days was investigated. First, the watercress extract was extracted by ultrasound and soxhlet (solvent) method and the amount of phenolic compounds and antioxidant activity of the extract (DPPH free radical activity test) were determined. The values of phenolic compounds for soxhlet extract were equal to 586.53 mg gallic acid per gram of dry weight and for ultrasonic extract was 879.57 mg/g dry weight and the antioxidant properties of watercress extracted by ultrasound were significantly higher than soxhlet method (p<0.05), so ultrasound extracts were added to the pullulan coating. Then, 4 treatments were included: control, pullulan coating, pullulan coating + watercress extract 500 ppm, pullulan coating + watercress extract 1000 ppm were analyzed by biochemical parameters such as peroxide value (PV), thiobarbithic acid (TBA), free fatty acid (FFA), total volatile base nitrogen (TVB-N) and pH). The results showed, natural preservation delayed chemical spoilage in compared with control treatment (p<0.05). According to the results pullulan coating + watercress extract 1000 ppm significantly retarded lipid oxidation by decreasing peroxide value and thiobarbituric acid production in the samples and it had the lowest total volatile basic nitrogen and pH (p<0.05). The control treatment had only the allowed chemical range for up to 6 days, but the treatment containing pullulan coating + 1000 ppm extract had the allowed values until the end of the storage period. The final conclusion showed that the coating of pullulan with watercress extract could act as a natural antioxidant, delaying chemical degradation and prolonging the shelf-life of fish fillets.
فیله, فیل ماهی, پوشش خوراکی, پولولان, عصاره علف چشمه
fresh beluga sturgeon, edible coating, pullulan, watercress extract
133
146
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1798-2&slc_lang=fa&sid=1
Seyed Rasool
Shahhoseini
سیدرسول
شاه حسینی
s.shahhoseini@yahoo.com
2130038727
100319475328460032299
Yes
Nour Branch, Islamic Azad University, Nour, Iran
اشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران
Reza
Safari
رضا
صفری
safari1351@gmail.com
2090832061
100319475328460032300
No
Caspian Sea Ecology Research Institute, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization, Mazandaran, Iran.
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی، مازندران، ایران
Seyed Roholla
Javadian
سیدروح اله
جوادیان
ro.javadian@gmail.com
2142081029
100319475328460032301
No
Department of Fisheries, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران