Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1400
8
1
gregorian
2021
11
1
30
4
online
1
fulltext
fa
مقاله علمی – پژوهشی:بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصارههای قلم دریایی Virgularia juncea
از خلیج فارس
Investigation of antibacterial activity of Virgularia juncea extracts from the Persian Gulf
ميكروبيولوژي آبزيان
ميكروبيولوژي آبزيان
پژوهشي
Research
گرچه خلیج فارس دارای شرایط محیطی منحصر به فردی است، اما تاکنون مطالعه قابل توجهی در جهت شناسایی ترکیبات طبیعی دریایی و خواص بیولوژیک آبزیان آن انجام نشده است. هدف از این پژوهش، بررسی خواص ضد­باکتریایی عصاره­های هگزانی، اتیل­استاتی و متانولی قلم دریایی <em><span dir="LTR">Virgularia juncea</span></em> جمع­آوری شده از بندر­عباس، ساحل خور سورا روی سویه­های باکتری­های (<em><span dir="LTR">Escherichia coli</span></em> <span dir="LTR">ATCC</span>)، (<em><span dir="LTR">Bacillus subtilis spizizenii</span></em> <span dir="LTR">ATCC</span>) و (<em><span dir="LTR">Staphylococcus aureus</span></em> <span dir="LTR">ATCC</span>) می­باشد. طرح­ریزی مراحل این مطالعه بر اساس آزمایشات زیست-سنجی بود که پارامترهای <span dir="LTR">MIC</span> و <span dir="LTR">MBC</span> برای عصاره­ها و فراکسیون­ها مورد آنالیز قرار گرفت. عصاره اتیل­استاتی <em><span dir="LTR">V. juncea</span></em> فعالیت مهار رشد قابل ملاحظه­ای با غلظت 5/7 میکرو­گرم بر میلی­لیتر روی سویه باکتری <em><span dir="LTR">S. aureus</span></em> نشان داد و در ادامه با استفاده از روش­های کروماتوگرافی مورد جداسازی قرار گرفت. برش­ فعال (<span dir="LTR">F6d</span>) جداسازی شده از عصاره اتیل­استاتی که در کمترین غلظت نسبت­ به دیگر برش­ها، ماهیت کشندگی بر روی سویه باکتری <em><span dir="LTR">S.</span></em> <em><span dir="LTR">aureus</span></em> داشت، با استفاده از روش <span dir="LTR">HPLC</span> خالص­سازی شد. ترکیب کلست-5-ان-3-بتا-اول از برش فعال (<span dir="LTR">F6d</span>) خالص­سازی شد، که فعالیت کشندگی در غلظت 10 میکرو­گرم بر میلی­لیتر علیه سویه باکتری <em><span dir="LTR">S. aureus</span></em> نشان داده بود. در نهایت این ترکیب با بررسی الگوی طیف جرمی در دستگاه <span dir="LTR">GC-MS</span> مورد شناسایی قرار گرفت. در این مطالعه، برای اولین بار ماهیت ضد­باکتریایی عصاره­های قلم دریایی <em><span dir="LTR">V.</span></em> <em><span dir="LTR">juncea</span></em> مورد بررسی قرار گرفت و ترکیب خالص شده با غلظت کشندگی 50 میکروگرم بر میلی­لیتر نسبت به سویه باکتری <em><span dir="LTR">S. aureus</span></em> گزارش گردید.
Although Iran covers most of the northern coast of the Persian Gulf, marine organisms from this region <del cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:02">has </del><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:02">have </ins>not been investigated very well. Herein, we aimed at a detailed analysis of antibacterial profiles against <em>Escherichia coli</em> ATCC, <em>Bacillus subtilis spizizenii</em> ATCC and <em>Staphylococcus aureus</em> ATCC of the marine sea pen <em>Virgularia juncea</em> collected from the Persian Gulf in Iran. To isolate the active ingredients, a bio-guided purification approach was used based on the MIC and MBC parameters obtained for the extracts and fractions. The n-hexane, ethyl acetate and methanol extracts of <em>V</em><em>. juncea</em> were tested in multiple in-house bioassays, and the ethyl acetate extract showed <em>in vitro</em> antibacterial activity against <em>S. </em>aureus<ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:11"> (</ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:12">MIC</ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:11"> value </ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:12">7.5</ins> <ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:12">µ</ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:12">g</ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:11">/mL)</ins>. This extract was fractionated by using open column chromatography. The isolated active fraction (F6d)<del cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:03">,</del> which had high activity against the <em>S. aureus</em> strain at the lowest concentrations <ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:13">(M</ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:14">B</ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:13">C value 10 </ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:13">µ</ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:13">g/mL) </ins>of other fractions, was purified using the HPLC method. The pure compound Cholest-5-<em>en</em>-3β-ol was isolated from the active fraction (F6d), and showed moderate activity against the <em>S. aureus</em> bacterial strain<ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:15"> (MBC value 50 </ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:15">µ</ins><ins cite="mailto:RMK" datetime="2020-09-09T13:15">g/mL)</ins>. This compound was identified using the GC-MS technique. This is the first study that has dealt with bioactivity profiling of <em>V. juncea</em>, leading to isolation and identification of pure sea pen metabolite.
خلیج فارس, ترکیبات طبیعی دریایی, قلم دریایی, Virgularia juncea, ضدباکتری
Persian Gulf, Marine natural products, Sea pen, Virgularia juncea, Antibacterial
1
12
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-2616-1&slc_lang=fa&sid=1
Reza
Mohsenian Kouchaksaraee
رضا
محسنیان کوچکسرایی
r_mohsenian@sbu.ac.ir
100319475328460032810
100319475328460032810
No
Shahid Beheshti University
دانشگاه شهید بهشتی
Melika
Nazemi
ملیکا
ناظمی
melikanazemi@yahoo.com
100319475328460032811
100319475328460032811
No
Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Abbas
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس
Mahdi
Moridi Farimani
مهدی
مریدی فریمانی
m_moridi@sbu.ac.ir
100319475328460032812
100319475328460032812
Yes
Shahid Beheshti University
دانشگاه شهید بهشتی