Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1400
9
1
gregorian
2021
12
1
30
5
online
1
fulltext
fa
مقاله علمی – پژوهشی: بررسی تغییرات فصلی بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانی جلبک قهوهای Nizamuddinia zanardinii قبل و بعد مانسون در سواحل شمالی دریای عمان
Investigation of seasonal changes on the antioxidant activity of brown algae Nizamuddinia zanardinii pre- and post-Monsoon in North coasts of the Oman Sea
اكولوژي محيطهاي آبي
اكولوژي محيطهاي آبي
پژوهشي
Research
<span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">در مطالعه حاضر تأثیر تغییرات فصلی بر محتوای آنتیاکسیدانی جلبک قهوهای </span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">Nizamuddinia zanardinii</span></span></span></em> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">در دو بازه زمانی قبل (فروردین لغایت خرداد 1398) و بعد مانسون (مهر لغایت آذر 1398) بررسی شد. نمونهبرداری از سه ایستگاه بندر تنگ، </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">بندر چابهار</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"> و بندر گواتر انجام شد. عصاره متانولی نمونهها استخراج شد. بر اساس نتایج آزمون </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">T</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">تمامی شاخصهای اندازهگیری شده بهجز میزان </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">IC<sub>50</sub></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"> در شرایط بعد مانسون نسبت به شرایط قبل از مانسون</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">به طور </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">معنیداری بیشتر بود درحالیکه میزان </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">IC</span></span></span><sub><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">50</span></span></span></sub><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"> قبل مانسون در سطح بالاتری قرار داشت. </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">نتایج تجزیه واریانس نیز نشان داد</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"> که میزان آنتوسیانین (</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">mg/100g DW</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">97/0</span></span><span style="color:black;">±</span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">13/4) و </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">FRAB</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"> (02/0</span></span><span style="color:black;">±</span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">56/0 درصد) بعد مانسون</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"> در ایستگاه بندر گواتر به شکل معنیداری کمتر از سایر ایستگاهها بود (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">p<</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">) درحالیکه </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">قبل مانسون</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"> اختلاف معنیداری بین ایستگاهها وجود نداشت (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">p></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">). میزان فلاونوئید نیز بعد مانسون بین هر سه ایستگاه اختلاف معن</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">یداری نشان داد (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">p<</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">) درحالیکه قبل مانسون اختلاف معنیداری بین ایستگاهها مشاهده نشد (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">p></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">). بیشترین میزان فلاونوئید بعد مانسون در ایستگاه بندر چابهار (</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;"> mg QE/ 100g DW</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">51/1</span></span><span style="color:black;">±</span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">41/5) اندازهگیری شد. بیشترین میزان </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">IC<sub>50</sub></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"> در هر دو شرایط قبل و بعد مانسون در ایستگاه بندر گواتر (بهترتیب </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">µg/ml</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">20/2</span></span><span style="color:black;">±</span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">68/69 و 09/13</span></span><span style="color:black;">±</span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">08/126) اندازهگیری شد که به شکل معنیداری بیشتر از سایر ایستگاهها بود (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">p<</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">)، اما بین سایر ایستگاهها قبل و بعد مانسون اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">p></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">). در مجموع، نتایج این تحقیق نشان داد که میزان فعالیت آنتیاکسیدانی جلبک </span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">N.</span></span></span></em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;"> <em>zanardinii</em></span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">بهجز میزان </span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:11.0pt;">IC<sub>50</sub></span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">بعد مانسون به طور معنیداری بیشتر از شرایط قبل از مانسون میباشد</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">. این نتایج میتواند در بررسی توان آنتیاکسیدانی این گونه جهت </span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;">فعالیتهای تجاری مورد توجه قرار گیرد.</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Compset;"></span></span>
In the present study, the effect of seasonal variability was investigated on the antioxidant content of brown algae <em>Nizamuddinia zanardinii </em>in the pre (April to June 2019) and post (October to December 2019) monsoon periods. Sampling was performed from Tang Bay, Chabahar Port and Goater Bay. T-test results indicated that all indices except IC<sub>50</sub> were significantly higher in post monsoone condition compared pre monsoon (p<0.05). While, IC<sub>50 </sub>significantly higher in pre monsoon (p<0.05). Comparison of results between stations indicated the levels of anthocyanin (4.13±0.97 DW/mg) and FRAB (0.56±0.02%) at Goater bay in pre monsoon were significantly lower than compared other stations (p<0.05); While, there was no significant difference between stations in post monsoon (p>0.05). The level of flavonoids showed a significant difference between all three stations in post monsoon (p<0.05); whereas no significant difference was observed between stations in pre monsoon (p>0.05). The highest amount of flavonoids in post monsoon were measured at Chabahar Bay Station (5.41±1.51 mg QE/100g DW). The highest level of IC<sub>50</sub> was measured in both pre and post monsoon at Goater Bay (respectively 69.68±2 2.20 and 126.08±13.09 μg/ml), which was significantly higher than compared to other stations (p<0.05); But there was no significant difference between other stations in pre and post Monsoon (p>0.05).In conclusion, the results of this study showed that the level of antioxidant activity of <em>N. zanardinii</em> algae except IC50 after monsoon is significantly higher than pre- monsoon conditions. These results can be considered in the study of antioxidant potential of this species for commercial activities.
مانسون, دریای عمان, فعالیت آنتیاکسیدانی, DPPH, Nizamuddinia zanardinii
Abdel-rahman, E.H., Saad, A.E.A. and Hassanain, M.A., 2020. Electrophoretic profile of treated Lymnaea natalensis snails with Pterocladia capillacea, Jania rubens and Ulva lactuca algal extracts. Egyptian Journal of Aquatic Biology and Fisheries, 24, 443
99
110
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1958-2&slc_lang=fa&sid=1
Ali
Mahdi Abkenar
علی
مهدی آبکنار
aliabkenar@gmail.com
2649708530
100319475328460033304
Yes
Department of fisheries, Chabahar Branch, Islamic Azad University, Chabahar, Iran
گروه شیلات، واحد چابهار، دانشگاه آزاد اسلامی، چابهار، ایران