Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1401
8
1
gregorian
2022
11
1
31
4
online
1
fulltext
fa
مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر لاکتوباسیلوس رامنوسوس (Lactobacillus rhamnosus) ریزپوشانی شده با آلژینات/کیتوزان به دو روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیمهای گوارشی قزلآلای رنگین کمان
(Oncorhynchus mykiss)
Effect of Lactobacillus rhamnosus microencapsulated by alginate/chitosan in two ways, ionic gelation and internal emulsification on growth and nutrition performance and digestive enzymes activity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
تكثير و پرورش
تكثير و پرورش
پژوهشي
Research
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:15.0pt"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">فنآوری ریزپوشانی یکی از جدیدترین روشها برای افزایش پایداری پروبیوتیکهاست</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">. در این مطالعه تأثیر <i>لاکتوباسیلوس</i> <i>رامنوسوس</i> ریزپوشانی شده با آلژینات/کیتوزان به دو روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی </span></span></span><span lang="FA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">بر</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black"> عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیمهای گوارشی قزلآلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، 600 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 82/0</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">±</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">53/25 گرم به 5 تیمار در 3 تکرار تقسیم شدند. تیمار 1و 2 به ترتیب شامل: باکتری ریزپوشانی شده به روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی، تیمار 3: آلژینات/کیتوزان بدون حضور باکتری، تیمار 4: باکتری به تنهایی و تیمار 5 شاهد. ماهیان به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شده و پس از آن 15 روز با غذای فاقد پروبیوتیک غذادهی شدند. نمونهگیری در روزهای صفر، 30، 60 و 75 انجام و شاخصهای ضریب تبدیل غذایی، میزان کارایی پروتئین، ضریب رشد ویژه، فاکتور وضعیت و درصد افزایش وزن بدن و همچنین آنزیمهای گوارشی لیپاز، پروتئاز، تریپسین و کموتریپسین مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهترین ضریب تبدیل غذایی در روز 30 در تیمار 2 (03/0</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">±</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">93/0) و در روز 60 در تیمار 1 (14/0</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">±</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">30/1) و 2 (06/0</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">±</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">31/1) مشاهده شد، که دارای اختلاف معنیدار با تیمار شاهد بودند (05/0></span></span></span><i><span dir="LTR" style="font-size:10.5pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">p</span></span></span></i><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">). میزان کارایی پروتئین و فاکتور وضعیت نیز در تیمارهای ریزپوشانی شده نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود که این افزایش در مورد تیمار 2 معنی</span></span></span><span dir="LTR" style="font-size:10.5pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black"></span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">دار بود (05/0></span></span></span><i><span dir="LTR" style="font-size:10.5pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">p</span></span></span></i><span lang="AR-SA" style="font-size:11.5pt"><span b="" compset="" style="font-family:"><span style="color:black">). همچنین بالا بودن میزان لیپاز و پروتئاز در تیمارهای ریزپوشانی شده نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. نتایج نشان داد ریزپوشانی پروبیوتیک <i>لاکتوباسیلوس</i> <i>رامنوسوس</i> به روش امولسیون داخلی تا حدودی باعث بهبود شاخصهای رشد، تغذیه و آنزیمهای گوارشی ماهی قزلآلای رنگینکمان شده و میتواند به عنوان روشی موثر جهت بهبود کارایی پروبیوتیکها استفاده شود.</span></span></span></span></span></span></span></span>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:13.5pt"><span style="text-autospace:none"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">Technology of probiotics encapsulation is one of the newest methods to increase the stability of probiotics. In the current study, the effects of encapsulation of <i>Lactobacillus</i> <i>rhamnosus</i> by alginate/chitosan in two ways, ionic gelation and internal emulsification on nutrition and growth performance and digestive enzymes activity in rainbow trout were evaluated. An experiment was designed with five treatments each with three replicates. 600 juvenile average (±SD) initial weight of 25.53±.82 g were assigned to 4 treatments (each with 3 replications). Fish in T1 and T2 received <i>Lactobacillus</i> <i>rhamnosus </i>encapsulated by Ionic gelation and internal emulsification respectively, T3 were fed with alginate/chitosan enriched free probiotic diet, T4 received bacteria without any encapsulation and control group. Fish were fed with experimental diets for 60 days and the study continued for a further 15 days with basic diet in all treatments. Fish were sampled on days 30, 60 and 75 and food conversion ratio, protein efficiency ratio, specific growth rate, condition factor, weight gain percentage and digestive enzymes activity (lipase, protease, trypsin and chymotrypsin) were compared among the treatments. The lowest food conversion ratio (0.93±0.03) at day 30 was seen in T2 which was significantly different from control treatment (p<0.05). Protein efficiency ratio values at days 30, 60 and condition factor at day 60 were higher in T1 and T2, that </span></span><span lang="EN" new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">this increase was significant in T2 than control group</span></span><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black"> (p<0.05). Also, the measurement of digestive enzymes showed the high level of lipase and protease in microencapsulated treatments compared to other treatments.</span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:13.5pt"><span style="text-autospace:none"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">It can be concluded that the microencapsulation of <i>Lactobacillus</i> <i>rhamnosus</i> by internal emulsification with alginate/chitosan has significant effects on some of nutrition and growth performance and digestive enzymes activity in rainbow trout and </span></span><span lang="EN" new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black">the use of this method to improve the performance of the probiotic in rainbow trout is recommended.</span></span></span></span></span></span>
ریزپوشانی, لاکتوباسیلوس رامنوسوس, آلژینات/کیتوزان, ژلاسیون یونی, امولسیون داخلی, آنزیمهای گوارشی
Microencapsulation, Lactobacillus rhamnosus, Alginate/chitosan, Ionic gelation, Internal emulsification, Digestive enzymes
53
71
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-2067-3&slc_lang=fa&sid=1
seyed abdolhamid
hosseini
سیدعبدالحمید
حسینی
hoseiniabdolhamid@gmail.com
2392199418
100319475328460035416
Yes
Shahid Motahary Cold water Fishes Genetic and breeding Research Center
مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی شهید مطهری یاسوج
preeta
kochanian
پریتا
کوچنین
pkochanian@gmail.com
100319475328460035417
100319475328460035417
No
University of Marine Science and Technology. Khorramshahr,
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
mojtaba
alishahi
مجتبی
علیشاهی
alishahimoj@gmail.com
100319475328460035418
100319475328460035418
No
Shahid Chamran University of Ahvaz
دانشگاه شهید چمران اهواز
takavar
mohammadian
تکاور
محمدیان
t.mohammadian@scu.ac.ir
100319475328460035419
100319475328460035419
No
Shahid Chamran University of Ahvaz
دانشگاه شهید چمران اهواز
mohammad
zakeri
محمد
ذاکری
zakeri@kmsu.ac.ir
100319475328460035420
100319475328460035420
No
University of Marine Science and Technology. Khorramshahr,
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر