(Stickwater) بعنوان محیط کشت بر تولید پروتئین تک یاخته بااستفاده از باکتری و قارچAspergillus niger(Batch cultureبرای تولید میکروارگانیسمها در مقیاس آزمایشگاهی استفاده گردید. میزان توده زنده،COD ،RNAو پروتئین در تیمار شاهد و استیکواتر در باکتری و قارچ در پیک رشد سنجش شد. همچنین در زمان حداکثر رشد ترکیب اسیدهای آمینه نمونههای باکتری و قارچ در دو تیمار مورد مقایسه قرارگرفت. میزان توده زنده تولیدی در باکتری در تیمار شاهد و استیک واتر بترتیب 16/3 و12/5 گرم در لیتر، میزان کاهشCODبترتیب 33270 و 53330 میلیگرم درلیتر، میزانRNAبترتیب 27/15 و 04/15 درصد و میزان پروتئین بترتیب 13/71و 37/68 درصد بدست آمد. این مقادیر برای قارچ کمی متفاوت بود بطوریکه میزان توده زنده تولیدی در قارچ در تیمارهای شاهد و استیکواتر بترتیب 31/6 و 28/7 گرم در لیتر، میزان کاهشCODبترتیب 47800 و 55200 میلیگرم در لیتر، میزانRNAبترتیب 36/9 و 09/9 درصد و میزان پروتئین بترتیب 36/51 و 66/48 درصد بدست آمد. در هر دو باکتری و قارچ بیشترین و کمترین مقدار اسید آمینه در تیمار شاهد و استیکواتر بترتیب اسیدگلوتامیک و متیونین بود. میزان متیونین در باکتری نسبت به آرد ماهی و گزارشFAOتفاوت چندانی نداشت.میزان متیونین در قارچ از گزارشFAOکمی کمتر بود. مطابق نتایج حاصله در این تحقیق جایگزینی 100 درصداستیکواتر برای تولید باکتریLactobacillus acidophilusو قارچAspergillus nigerمناسب میباشد.
بررسی شد. دو تیمار شامل تیمار شاهد (محیط کشت استاندارد برای باکتری و قارچ) و تیمار استیک واتر (با 100 درصد جایگزینی محیط کشت استاندارد) با سه تکرار برای هر تیمار در نظر گرفته شد. از روش بچ (Lactobacillus acidophilus
Bebekam S, Abedian A, Younesi H. Production of single cell protein from stickwater of kilka fish meal factory using Lactobacillus acidophilus and Aspergillus niger . isfj 2011; 19 (4) :21-32 URL: http://isfj.ir/article-1-127-fa.html
بی بی کم صفر، عابدیان عبدالمحمد، یونسی حبیب ا.... تولید پروتئین تکیاخته با استفاده از کشت باکتری Lactobacillus acidophilus و قارچ Aspergillus niger از پساب کارخانه آرد ماهی کیلکا (استیک واتر). مجله علمي شيلات ايران. 1389; 19 (4) :21-32
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است