[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 4 - ( 10-1389 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 55-66 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات پربیوتیکی مخمر Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoideus غیرفعال بر برخی شاخص‌های رشد، مصرف جیره، بازماندگی و میکروبیوتای روده بچه فیل ماهی (Huso huso)
سید حسین حسینی فر ، علیرضا میرواقفی، باقر مجازی امیری، حسینعلی خوشباور رستمی، ملوک پورامینی، کاظم درویش بسطامی
چکیده:   (13635 مشاهده)

هدف از این تحقیق، بررسی اثرات پربیوتیکی مخمر Saccharomyces cerevisiae غیرفعال بر شاخص‌های رشد، بازماندگی، ترکیب بدن و میکروبیوتای روده‌ بچه فیل‌ماهی (Huso huso) بود. این پژوهش در قالب یک طرح کاملاٌ تصادفی انجام شد که شامل تغذیه بچه فیل ماهی ها با جیره‌های غذایی حاوی 1، 2 و 5 درصد مخمر و شاهد (4 تیمار و 3 تکرار) بود. بچه فیل‌ماهی ها با میانگین وزنی ( ±انحراف استاندارد) (0/56±11/40) و تراکم 35 عدد در حوضچه‌های فایبرگلاس ذخیره‌سازی و به مدت 6 هفته با جیره‌های آزمایشی حاوی سطوح مختلف مخمر تغذیه شدند. در انتهای دوره شاخص‌های رشد (وزن نهایی، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت)، ضریب تبدیل غذایی، ترکیب شیمیایی لاشه (رطوبت، خاکستر، چربی، پروتیئن خام) و میکروبیوتای روده‌ای (تعداد کل باکتری‌های و تعداد لاکتوباسیلوس‌ها) بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد بچه ماهی‌های تغذیه شده با جیره حاوی 5 درصد مخمر، بطور معنی‌داری وزن نهایی، نرخ رشد ویژه بیشتر، فاکتور وضعیت بهتر و ضریب تبدیل غذایی کمتری در مقایسه با تیمار شاهد و مخمر 1 درصد داشتند (P<0.05). اگرچه از نظر نرخ رشد ویژه اختلاف معنی‌داری بین تیمار 5 درصد مخمر و 2 درصد وجود نداشت (P>0.05). بررسی ترکیب شیمیایی لاشه تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نشان نداد (P<0.05). بررسی تراکم کل باکتری ها و لاکتوباسیلوس‌ها مؤید افزایش معنی‌دار تیمار 5 درصد مخمر و تیمار شاهد و 1 درصد بود (P<0.05). اختلاف معنی‌داری از نظر تعداد لاکتوباسیلوس‌ها بین تیمار 5 و 2 درصد مخمر مشاهده نشد (P>0.05). var. ellipsoideus

واژه‌های کلیدی: مخمر، تغذیه، میکروبیوتای روده، فیل ماهی
متن کامل [PDF 1700 kb]   (4886 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آلودگي محيطهاي آبي
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseinifar S, Mirvaghefi A, Mojazi Amiri B, Khoshbavar Rostami H, Poor Amini M, Darvish Bastami K. The probiotic effects of dietary inactive yeast Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoideus on growth factors, survival, body composition and intestinal microbiota of Beluga juvenile (Huso huso). isfj. 2011; 19 (4) :55-66
URL: http://isfj.ir/article-1-131-fa.html

حسینی فر سید حسین، میرواقفی علیرضا، مجازی امیری باقر، خوشباور رستمی حسینعلی، پورامینی ملوک، درویش بسطامی کاظم. بررسی اثرات پربیوتیکی مخمر Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoideus غیرفعال بر برخی شاخص‌های رشد، مصرف جیره، بازماندگی و میکروبیوتای روده بچه فیل ماهی (Huso huso). مجله علمي شيلات ايران. 1389; 19 (4) :55-66

URL: http://isfj.ir/article-1-131-fa.html



دوره 19، شماره 4 - ( 10-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731